Sybil – Prinsessen van de dageraad een Thea Stilton boek

En toen was het alweer tijd voor het derde deel, Sybil, van de Prinsessen van de Dageraad. De heer van het duister is samen met Argyria verdwenen, maar hoe komt het dan dat de prinsessen van de dageraad zich zo rot voelen. Elias en de prinsessen zitten in de zwarte toren op zoek naar aanwijzingen om Argyria te redden maar ook hun eigen missie. In plaats van dat ze zich nuttig voelen zijn ze eigenlijk alleen maar ruzie aan het maken en voelen ze zich slecht. Sybil denkt dat het aan de plek ligt maar daar zijn de anderen het niet mee eens. Na twee nachten slapen en zich alleen maar slechter voelen besluit Sybil weg te sluipen.
De andere prinsessen besluiten haar te zoeken en weten via een krachtige spreuk te ontsnappen uit de hoge toren.

De Prinsessen van de Dageraad

prinsessen van de dageraad

Elin is de prinses van Zeventorenstad. De enige afstammeling van de IJsprinses Nives.
Nemis is de erfgename van Kalea, de Koraalprinses. Haar vroegere stad licht onderwater. Ze woont als Zeezwerfster op een drijvende stad, Schepenstad.
Sybil wist dat ze een afstammeling is van Samah, de Woestijnprinses. Zij woont hoog in de wolken op een zwevend eiland genoemd Windroos.
Amber is de erfgename van Diamante, de schaduwprinses. Zij leefde voor ze op avontuur ging als oesterverkoopster in Zeventorenstad.
Hakemi is de erfgename van Yara, de woudprinses. Zij woont in het afgelegen Boskloof. Zij heeft altijd het gevoel gehad dat ze wat miste.
Kayla is de tweelingprinses van Hakemi. Samen zijn zij de erfgenamen van het Rijk van het woud. De tweeling is bij de geboorte gescheiden en wisten niet van elkaars bestaan af.

Sybil – prinsessen van de dageraad

Ondertussen is Argyria nog steeds in gevecht met de heer van het duister. Met haar laatste resten toverkracht heeft ze een bindingspreuk afgesproken waardoor ze beiden niet kunnen ontsnappen uit het magisch labyrint.

Sybil ontmoet in het woud haar verloofde. Maar is dat wel echt zo?
Terwijl de Prinsessen van de Dageraad samen moeten werken zijn ze juist verspreid over het grote rijk. En ieder lopen ze tegen hindernissen aan. Elin wordt alweer gevonden door soldaten en samen met Amber teruggestuurd naar Zeventorenstad. De tweelingzussen en Elias gaan naar de Zonnestad voor hulp en Nemis en Sybil worden van elkaar vervreemd.
Zullen de Prinsessen van de Dageraad op tijd bij de boom komen op de eerste ochtend van de zomer om de profetie te kunnen vervullen?

Gevaar onderweg

De Prinsessen van Dageraad weten allemaal terug te komen op tijd, maar niet zonder hulp. Voor Elin en Amber komt de hulp uit onverwachte hoek. Sybil wordt opgemaakt door haar zwevende rijk en trouwt snel met haar grote liefde. Door die keuze krijgt ze een hele mysterieuze erfenis, die de Prinsessen van de Dageraad gaat helpen.
Nemis moet zich noodgedwongen gevangen laten nemen en de tweeling weet met de hulp van de Zonnestad op tijd aan te komen.

gideon

Thea Stilton

Thea Stilton is de zus van Geronimo en is in alles zijn tegenpool! Ze is een waaghals, bestuurt alles wat wielen heeft en heeft de zwarte band in karate. Thea Stilton geeft les aan het Topford College en ze schrijft boeken over de Thea Sisters, vijf superspeciale muizinnetjes die elkaar op Topford hebben leren kennen! Thea Stiltons serie over de Prinsessen van Fantasia is ook muizenissig populair! 

Ik ken de boeken van thea stilton door mijn dochter die er enthousiast op school in las. Ik besloot ook een paar boeken aan te vragen om te kijken waarom ze deze nu zo leuk vind.
En aangezien ik fictie en fantasy erg leuk vindt om te lezen werden dat de boeken van de prinsessen van de dageraad.

het grote rijk

Fantasievolle avonturen

Ik was een beetje bang dat Sybil een open einde zou hebben en we nog 3 delen van de boeken zouden krijgen. Die boeken zijn nog niet uit, en dan moet ik weer lang wachten. Daar heb ik een hekel aan haha. Maar het lijkt een afgesloten verhaal.
Aan de andere kant, in de wereld van Fantasia is niets wat het is en is alles nog mogelijk natuurlijk.

De illustraties in Sybil zijn natuurlijk weer prachtig en in de goede balans. Je eigen fantasie en zoals de schrijfster ze hebben bedoeld zijn mooi in balans.

Voor nu zit het avontuur van de Prinsessen van de Dageraad erop. Maar het zal mij niet verbazen als er nog 3 avonturen aankomen. Net zoals de zeven zussen kan elke Prinses van de Dageraad haar eigen verhaal krijgen. En wie weet dan ook nog een toegift van de heer van het Duister.

Specificaties Sybil – prinsessen van de dageraad

Auteur: Thea Stilton | Uitgever Wakkere muis | Vertaling Manon Smits en Pieter van der Drift | 9789059249660 | mei 2021 | 288 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofdfoto
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.