Goede reis opa! Een AVI M4 van Vivian den Hollander

Veel kinderen hebben een vaste oppas. Bij sommige is dat een buurmeisje die af en toe komt oppassen en bij anderen is dat een opa/oma die bijvoorbeeld wekelijks een opa oma dagje hebben. Tom en Mila hebben zo’n vaste oppas, Opa Bak. Opa Bak is een bijzondere opa en helemaal leuk is dat hij van zijn broer een tochtje in een luchtballon heeft gekregen voor zijn verjaardag. Dat wordt een goede reis opa! en Tom en Mila mogen mee. Als dat maar goed gaat!

Goede reis opa!

Hippe opa

Tom en Mila komen uit school bij Opa aan. Hij is jarig en krijgt een mok van ze als cadeau. In de woonkamer staat een paard, een gymnastiek paard, waar opa druk overheen zwaait om fit te zijn voor morgen. Dan gaat hij namelijk een ballonvaart maken met zijn broer. Tom en Mila gaan wel graag mee daar naartoe om te kijken hoe dat gaat.

Dat opa nog hipper is dan een zwaaiende opa op een gymnastiek paard, leren we in het volgende hoofdstuk van goede reis opa! . Opa zijn broer kan helaas niet komen, want die heeft het vliegtuig gemist, en opa zijn vriendin kan helaas ook niet mee. Opa vraagt of Tom en Mila mee mogen en dat mag! Die vriendin heeft hij in een eerder deel van deze kinderboekenserie gevonden.

Op weg naar het weiland

Snel vertrekken ze op de fiets, maar al snel blijkt er een achterband lek te zijn en fietsen ze terug. Maar ohw jee de auto heeft ook pech er komt rook uit de motorkap. Gelukkig is er redding nabij. Door een bijzondere escorte ( ik hou even geheim door wie) is het drietal gelukkig weer op weg naar de akkerweg, vanwaar de luchtballon gaat vertrekken.

Net als ze denken dat alles goed gaat komen, gaat het toch weer mis. Zullen ze wel op tijd zijn om hoog in de lucht te kunnen vliegen in een luchtballon? Wordt het een goede reis opa!?

Prachtig verhaal Goede reis opa!

Vivian den Hollander weet op een superleuke manier in “goede reis, opa!” de spanning van de kinderen vast te houden bij dit leuke leesboek op AVI M4 niveau. De korte verhalen zijn stuk voor stuk spannend geschreven, waardoor kinderen uit school direct weer een nieuw verhaal zullen willen gaan lezen. Elk verhaal bestaat uit zo’n 4 pagina’s. De perfecte lengte om zelf te lezen, als je kind niet zo van lezen houdt en aansturing nodig heeft.

De illustraties van Saskia Halfmouw in goede reis, opa!, die op elke pagina zijn aangebracht, zijn bijzonder fijn geschilderd en vrolijk van kleur. Ze sluiten goed aan bij de belevingswereld van 7/8 jarigen.

Specificaties Goede reis, opa!

Auteur: Vivian den Hollander | Uitgever: Van Holkema & Warendorf | 9789000364480 | augustus 2019 | 32 pagina’s | AVI M4 | Vierde deel in de serie | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.