Verloren Aluria, deel 1 uit Levende steden serie

Om eerlijk te zijn schrok ik een beetje toen ik Verloren Aluria voor het eerst in mijn handen had. En dat lag niet aan de prachtige cover! Maar aan de enorme omvang van dit boek. Ruim 500 pagina’s telt dit avontuur. Om precies te zijn 560 bladzijde. En daar hikte ik toch een beetje tegenaan. Maar wauw wat een bijzonder origineel en spannend verhaal is Verloren Aluria.

Verloren Aluria

Synopsis Veloren Aluria

Wat als steden leven, gedachten en persoonlijkheid hebben? En wat als zij het leven net zo ingewikkeld vinden als wij?

Enna’s blauwe haar vinden ze in Amsterdam niet zo gek, maar haar vonkende handen zijn een ander verhaal. Als ze er per ongeluk iemand pijn mee doet, verschijnen er grijze mensen die haar aanvallen. Terwijl ze rent voor haar leven ontdekt ze een andere wereld. Een wereld waarin steden leven: Erimaer. Daar moet ze het niet alleen opnemen tegen de grijzen, maar ook haar ontluikende magie onder controle zien te krijgen.

Op Erimaer worden kok Yaru en boekenwurm Marthis opgepakt. Ze worden er van verdacht deel te nemen aan het verzet. Alleen hebben ze daar niks mee te maken. Ze kennen elkaar niet eens. Totdat ze visioenen zien van een gezamenlijk verleden… en een vrouw met blauw haar.

‘Verloren Aluria’ is het eerste deel van een serie vol met bijzondere wezens, een geheimzinnige bron van magie en conflicten die al eeuwenlang broeien.

Robin Rozendal

Wat als steden leven?

Een stad met gevoelens en emoties. Hoe zou dat eruit zien? Dat vroeg ik mij af na het lezen van de synopsis. En ik kan je vertellen dat het totaal anders is dan ik had verwacht. Deze steden zijn namelijk erg gevoelig voor zowel hun eigen herinneringen en voor de herinneringen en gevoelens van andere. En een magische stad die overstuur is is toch echt wel wat anders dan een mens.

Toch zijn de levende steden maar een klein onderdeel van dit magische avontuur. Er gebeurd nog veel meer wat dit boek voor alle betrokken hoofdpersonages een grote zoektocht maakt. Een zoektocht naar de waarheid, naar wie ze werkelijk zijn en naar informatie.

kaart

Voor wie is Verloren Aluria?

Verloren Aluria is een spannend avontuur voor volwassen die houden van fantasy verhalen. Ik zou dit boek echter wel aanraden aan ervaren lezers. En lezers die ervan houden zich te verdiepen in nieuwe werelden. Want deze wereld over levende steden zit behoorlijk complex in elkaar en vond ik hierdoor soms moeilijk te volgen. De vele nieuwe termen, gebruiken en plaatsnamen zijn zeker in het begin moeilijk uit elkaar te houden. Verloren Aluria speelt zich af in een wereld die je echt eerst moet leren kennen voordat je hem een klein beetje kunt begrijpen. Dit maakt dat je als lezer echt moet doorzetten. Maar als je ervoor gaat wordt je beloond met een bijzonder knap geschreven verhaal dat zal boeien zelfs tot na de laatste pagina.

Verloren Aluria

Auteur en illustrator Robin Rozendal

Robin Rozendal is de pseudoniem van filmmaker en fotograaf Riske de Vries. Zij bedacht deze pseudoniem om haar werk als filmmaker/fotograaf en auteur/illustrator te scheiden. Als Robin Rozendal dompelt zij zich geheel onder in de wereld van fantasie en sprookjes. Schrijven en tekenen doet zij al heel lang en met Verloren Aluria combineerden zij deze talenten. Dit epische avontuur wordt namelijk ondersteund met maar liefs 12 van haar prachtige zwart/wit illustraties. En dat vind ik persoonlijk echt een hele toffe toevoeging, want het geeft je toch een beetje een kijkje in die bijzondere wereld. Maar doordat ze zwart/wit zijn geven ze nog steeds voldoende ruimte voor je eigen fantasie.

Op www.robinrozendal.nl kun je nog veel meer lezen over deze inspirerende auteur/illustrator. Hieronder een video waarin zij zelf verteld over haar boek.

Levende steden serie

Verloren Aluria is pas de eerste kennismaking met dit epische avontuur. Maar volgens de website van auteur en illustrator Robin Rozendal blijft het daar zeker niet bij. Het lijkt erop dat er zeker nog 3 delen zullen volgen. Als ik het goed begrijp word daar momenteel hard aan gewerkt. Helaas is hier verder (nog) geen informatie over bekend. En in de video hierboven verteld Robin Rozendal dat ze van plan is om zeker 10 delen te gaan schrijven. Er is dus nog genoeg om naar uit te kijken.

Verloren Aluria

Wat vind ik van Verloren Aluria?

Het idee dat steden leven en gevoelens hebben intrigeerde mij. Dit was voor mij de reden dat ik Verloren Aluria wilde lezen. Het is wel een boek waarin ik echt moest groeien. Het speelt zich af in verschillende werelden en tijden en met diverse personages. Ik had zeker 200 pagina’s nodig om in het verhaal te komen. En nog meer pagina’s om Verloren Aluria een beetje te begrijpen. Maar op het moment dat ik dit punt haalde was ik gefascineerd. Steeds meer losse stukjes vielen op hun plek wat het verhaal steeds spannender en interessanter maakte.

Dus voor wie doorzet is dit eerste deel uit de Levende Steden serie een prachtige kennismaking met deze wereld die bijzonder knap is opgebouwd. Langzaam ontdek je steeds meer lagen die allemaal met elkaar verbonden zijn. En waarvan de uiteindelijke ontknoping nog lang niet zichtbaar is. Had je mij halverwege het boek gevraagd of ik deel twee zou willen lezen had ik waarschijnlijk nee geantwoord. Nu ik het eerste deel uit heb blijft het door mijn gedachten rondgaan en ben ik eigenlijk heel nieuwsgierig hoe het verder zal gaan…

Verloren Aluria

Ben je opzoek naar nog meer spannende fantasy boeken? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties Verloren Aluria

Auteur en illustrator: Robin Rozendal | Hoofdredacteur: Cocky van Dijk | Uitgever: Zilverspoor | 21 april 2023 | 560 pagina’s | 9789463084826 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.