Blauwe plekken – een psychologische roman over geëmancipeerde onderdanigheid

Toen ik de cover zag van Blauwe plekken wist ik nog niet zo goed wat ik er van moest verwachten. Ik wist ook helemaal niet zo goed waar het precies over zou gaan, al vond ik de cover wel aantrekkelijk en spannend. Ik wilde graag meer weten over dit boek en ik ben de achterflap gaan lezen. Die trok mij ook wel aan en kwam op mij over als een heel spicy boek. Ik lees niet heel vaak spicy boeken, maar af en toe zo een tussendoor is altijd wel leuk om te lezen. Alleen komt er in Blauwe plekken BDSM/SM voor. En dat was iets nieuws voor mij. Ik wist globaal wel een beetje wat het inhield, maar meer wist ik er niet over. Ik was benieuwd of dit boek bij mij in de smaak zou vallen.

Blauwe plekken cover

Waar gaat Blauwe plekken over

Jurist Zilla Jongzeel – voortdurend op haar kop gezeten door een feministische moeder – worstelt met onderdanige verlangens. Bij haar man, de bekende acteur Paul Arend, vangt ze bot met haar fantasieën. Een geheime minnaar weet haar dromen hardhandig waar te maken. Een euforische periode volgt, totdat foto’s van haar blauwe plekken onverwachts in een roddelblad verschijnen. Paul krijgt mishandeling in de schoenen geschoven en wordt daar keihard op afgerekend in de media. Als Zilla uitleg moet geven in een talkshow voltrekt zich een ramp…

Trefwoorden: Feminisme, emancipatie, dominant, onderdanigheid, bdsm, sm, erotiek, bondage, media, persoonlijke ontwikkeling & groei, seksuele identiteit, moderne vrouw, monogamie, non-monogamie, submissive en seksuele vrijheid en keuzes.

Blauwe plekken achterkant

Blauwe plekken

Blauwe plekken is een mooi boek, waarin het vooral gaat over het leren en doen van nieuwe dingen en je daar niet voor te schamen. Het boek gaat diep in op relaties, verlangens en de gevolgen van geheimen. Vanaf de proloog is het direct spannend, want wat is er gebeurd? Hier wil je graag achter komen, dus je leest verder en kan bijna niet stoppen met lezen. Het verhaal wordt afgewisseld tussen heden en verleden. Doordat je meer over het verleden te weten komt, weet je wat ertoe geleid heeft naar de gebeurtenissen in het heden. In het begin moest ik wennen aan de tijdsprongen. Het vergt veel aandacht van jou als lezer om je gedachten bij het verhaal te houden.

Goed gedoseerde spice

In Blauwe plekken komt genoeg spice voor, maar het is niet too much. Sidney Raven heeft de spice goed gedoseerd. Toch zijn de seksscènes die in het boek voorkomen wel uitgebreid en expliciet, wat het in mijn ogen wel een boek maakt voor 18+. De afkortingen BDSM/SM worden in dit boek niet gebruikt.

Hieronder een citaat uit een artikel van de Linda:

“Het draait veel meer om verbinding en emoties. Daar wil ik mensen meer over laten nadenken. Naast opwinding draait het voor mij ook over je geborgen voelen, je machtig of juist klein voelen, iemand die voor je zorgt, je uitgedaagd en vrij voelen.”

Sidney Raven heeft een vlotte en fijne schrijfstijl. Ondanks de proloog was ik toch nog verrast door het einde. Een spannend en meeslepend verhaal vol emotie en onverwachte wendingen!

Over Sidney Raven

Sidney Raven woont en werkt in Portugal en Amsterdam. Ze schrijft over de liefde en levende wezens. Blauwe plekken is haar debuutroman. Met Blauwe plekken hoopt Raven openheid in de slaapkamer te creëren. Verlangens worden snel veroordeeld en Raven vind dat we daar vanaf moeten.

Specificaties Blauwe plekken

Auteur: Sidney Raven | Uitgeverij: Ellessy | augustus 2023 | 270 pagina’s | 9789464499841 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.