De babysitter, een novelle die je niet weg kan leggen

Er zijn zo ontzettend veel boeken die ik graag nog zou willen lezen. En daar komen steeds meer boeken bij. Eigenlijk zelfs te veel. Er komen er meer bij dan dat ik weg kan lezen. Dit betekent dat ik dus keuzes moet maken in wat voor boeken ik ‘voorrang’ geef. Die voorrang geef ik vooral aan Young Adult boeken en verschillende soorten thrillers. Dat zijn sowieso genres die ik het meest lees. Maar dan nog is de lijst met boeken die ik wil lezen, heel erg lang. Vaak vraag ik aan mijn vriend welk boek ik moet gaan lezen, maar vaak weet hij het niet. Ik moet zelf kiezen, zegt hij dan. Dus dan doe ik iene-miene-mutte tussen een paar boeken, net zo lang tot ik nog maar één boek voor mij heb liggen. Zo ben ik ook ‘De babysitter’ van Annette van ’t Hull gaan lezen.

hoofd De babysitter

De babysitter

‘De babysitter’ is een novelle (uit de Kluitman novelle reeks) voor 13+ en is een thriller. Het boek gaat over Jelena, die voor het eerst gaat oppassen op Maeve. Jelena heeft hier erg veel zin in en ze kan lekker geld verdienen om te sparen voor een drumstel.
Als Maeve op bed ligt, krijgt Jelena een appje van haar crush, Jordy. Hij vraagt of ze meegaat chillen. Jelena weigert eerst, maar later zegt ze toch mee te willen. Maar dan moet Maeve wel mee, want ze kan haar niet alleen laten. Eerst gaat alles goed, maar als er nog een groepje naar het strandje bij de rivier komt, loopt het helemaal uit de hand. Jelena wil nog maar één ding: Veilig en snel naar huis gaan, met Maeve, voor dat de ouders van Maeve thuiskomen. Gaat dit lukken?

hoofdstuk

Over de schrijfster

Annette van ’t Hull is geboren in 1978. Ze schrijft verhalen voor verschillende leeftijden, van jonge lezers tot volwassenen. Annette heeft meerdere prijzen gewonnen met schrijfwedstrijden.

Personages, niet altijd wie je denkt dat ze zijn

De personages in het boek De babysitter zijn heel verschillend van karakter. Zo heb je het hoofdpersonage, Jelena. Zij wil graag verstandig zijn en niet mee gaan chillen. Maar als haar crush, Jordy, dan zegt dat hij een ander meisje mee vraagt, blijkt dat Jelena makkelijk over te halen is. Dat zegt meteen ook wat over Jordy. Naast dat hij op het strandje al snel geen oog meer heeft voor Jelena, kan je in het begin van het boek al merken dat hij niet persé Jelena mee wilde, want als zij niet mee wilde, zou hij Britt wel vragen. 

Dan heb je ook nog personages waarvan Jelena eerst denkt: Wat een trut, wat een sukkel.

Maar naarmate het verhaal vordert in De babysitter, blijkt dat allemaal heel erg mee te vallen en probeerden ze alleen maar het juiste te doen. En dat realiseert Jelena zich ook gelukkig. Dat is het mooie van haar. Ze schaamt zich omdat ze iets dacht over iemand, terwijl het anders in elkaar stak. Ik vind dat daar een mooie boodschap achter zit: Nooit oordelen voordat je weet hoe iets zit.

De babysitter

Cliffhangerparadijs

Ik heb ‘de babysitter’ in één dag uit gelezen. De babysitter is een heel spannend verhaal, waarvan mijn hartslag bij elk spannend moment wat sneller ging slaan. Op sommige momenten voelde ik ook mijn hart in mijn keel zitten en ging ik onbewust sneller lezen. Ik wilde gewoon weten wat er verder ging gebeuren. De babysitter leest lekker weg, het is erg goed geschreven. Elk hoofdstuk eindigt met een cliffhanger, waardoor je het boek echt niet weg kan leggen.

Het verhaal zit goed in elkaar. Elke keer als je denkt te weten wat er gaat gebeuren, dan gebeurt er toch weer iets anders.

De babysitter

Andere Kluitman-Novelles met review op onze boekenblog

Niet dik, niet duur, maar wel heel spannend! Deze mooie gebonden boeken van populaire topauteurs bevatten elk ongeveer 100 pagina’s. Diverse thema’s en allemaal om te sparen. Geschikt vanaf 14+ jaar.

Specificaties De babysitter

Auteur: Annette van ’t Hull | Uitgever: Kluitman | 112 pagina’s | 9789020696578 | Juni 2022 | Kluitman novelle serie | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier naar Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.