Klein Konijn – Niet verdwaald, een spannend prentenboek van John Bond

Klein Konijn bakt een taart. Taart taart taart! Maar de bessen zijn op. Geen bessen, geen taart. Geen taart? Dat kan niet! Dus gaat Klein Konijn op zoek naar bessen. Hij is niet te klein, hij heeft het ook niet te koud en hij is al helemaal niet verdwaald. Of toch wel? Ontdek het in ‘Klein Konijn – Niet verdwaald’, een grappig debuut van een nieuw prentenboekentalent in een geestige vertaling van Manon Sikkel.

John Bond

De schrijver van ‘Klein Konijn – Niet verdwaald’, John Bond, heeft Illustratie gestudeerd aan de Kingston University en voordat hij fulltime illustrator en ontwerper werd, werkte hij 7 jaar bij een creatief agentschap. Zelf heeft John twee jonge kinderen. Na Benji Davies, die bekend is van De kleine walvis, is John Bond het nieuwe grote prentenboekentalent uit Groot Brittannië.

Klein Konijn niet verdwaald

De bessen zijn op

Samen met zijn moeder wil Klein Konijn een taart gaan bakken, maar de bessen zijn op. En standvastig pakt hij zijn rugzakje en gaat hij op zoek naar bessen. Daarbij let Klein Konijn niet echt op de omgeving en op een wegwijzer in het bos is te lezen dat het bessenbos zelfs de andere kant op is! Onderweg wordt hem hulp aangeboden, maar “Ik kan het zelf.” is het antwoord (wat mij als moeder van een bijna 3-jarige bekend in de oren klinkt) en als een dolle vervolgd hij zijn weg.

Klein Konijn niet verdwaald

Klein Konijn – Niet verdwaald?

Vanuit het bos springt hij onbezorgd in een bootje en beklimt hij dwars door een sneeuwstorm een berg om die vervolgens wel heel erg avontuurlijk af te dalen en daarna te belanden in een grot. De oogjes die daar vanuit het donker naar hem kijken, vindt mijn zoontje best wel spannend en op dat moment beseft Klein Konijn dat hij verdwaald is.

Dat ruikt lekker

Gelukkig lijkt de redding op de volgende bladzijde al in zicht. Klein Konijn ruikt iets lekkers en bekends en hij volgt zijn neus. Hij ruikt… taart! En gauw gaat hij achter de geur aan. Net zo snel als hij verdwaalde, vindt hij dezelfde weg weer terug. Onderweg vindt hij nog een bes ook die hij trots aan zijn blije moeder geeft. En dan? Volgt een verrassend einde van Klein Konijn – Niet verdwaald.

Hoe zal het afgelopen zijn?

Specificaties Klein Konijn niet verdwaald

Auteur: John Bond | Uitgever: Luitingh-Sijthoff | 9789024585182 | augustus 2019 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Klein Konijn niet verdwaald
Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.