Hoe overleef ik mijn ouders (en zij mij?) – een herdruk

Ben jij een tienermeisje? Of heb jij een tienerdochter? Of ben jij misschien een Generatie HOI volwassene? De hoe overleef ik boeken zijn opnieuw uitgegeven en dit keer is het boek hoe overleef ik mijn ouders (en zij mij?) aan de beurt om aan jullie voor te stellen. Wederom een parel van een boek met waardevolle survivaltips.

Generatie HOI

Duizenden, misschien wel honderdduizenden kinderen overleefden hun puberteit dankzij de verhalen en survivaltips van Rosa, Jonas en Esther. Deze lezers zijn Generatie HOI, die de aankondiging van het nieuwe Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?* met het allergrootste enthousiasme ontvingen.

Details uit de verhalen, zoals MSN en een oplopende telefoonrekening door internetgebruik, zijn aangepast naar tijdlozere alternatieven. Al blijft het belangrijkste ongewijzigd: meeslepende avonturen van Rosa en haar vrienden, met veel mails, chats en survivaltips, waarin een nieuwe generatie lezers zich zeker zal herkennen. Op naar hoe overleef ik mijn ouders (en zij mij?)

hoe overleef ik mijn ouders 9

Hoe overleef ik mijn ouders (en zij mij?)

Hoe overleef ik mijn ouders (en zij mij?) is het negende deel uit de boekenserie. Rosa is weer eens verhuisd en is net gewend op haar nieuwe school en heeft nieuwe vriendinnen. Maar dan gebeuren er weer schokkende dingen. Rosa weet inmiddels niet beter want haar leven is allesbehalve saai te noemen.

Ze schrijft nog steeds lange emails met Jonas en Esther. Bomvol survivaltips waar je als kind, maar ook als volwassene echt wat aan hebt. Ja de titel hoe overleef ik mijn ouders (en zij mij?) is wel een goede voor dit deel uit de boekenserie. Ohw ja Roos is ook gelukkig in de liefde en heeft een lange afstandsrelatie met Neuz.

Haar moeder krijgt een groot geldbedrag en wil een huis kopen in het centrum van Amsterdam. Dat scheelt haar veel reistijd, Rosa is bang dat ze dan weer van school moet veranderen, maar dat hoeft gelukkig niet. Er is nog wel een ander probleem. Haar vader. Ze heeft een klein halfzusje gekregen, maar deze nog nooit gezien. Want ja haar vader houdt toch niet van haar dus waarom zou ze naar hem toe gaan.

Als haar vader belt weigert ze de telefoon op te nemen. Maar dan komt haar moeder opeens met verschrikkelijk nieuws.

Hoe overleef ik mijn ouders (en zij mij?) is weer een herkenbaar verhaal waar kinderen en volwassenen zich in kunnen herkennen. Over je eerste baantje, de eerste moeilijke hobbels in je leven. En het hebben van gescheiden ouders en de moeilijkheden die daar bij kunnen horen.

Maar ook andere maatschappelijke problemen worden aangeraakt zoals wraakreacties in bepaalde culturen. En alle heftigheid en emoties die daarbij komen kijken.

Francine Oomen

Francine Oomen loopt het liefst rond in haar tuinbroek, echt waar dat heb ik zelf gezien op het Tina festival. Hoe overleef ik mijn ouders (en zij mij?) is een herdruk met tekeningen van Annet Schaap.

Van huis uit is ze industrieel ontwerper. In 1990 begon Francine met het vormgeven, ontwerpen, schrijven en illustreren van kinderboeken. Haar grote doorbraak kwam met de Hoe overleef ik…-serie, waarmee ze negen keer op rij de prijs van de Kinderjury won, vijf keer de Jonge Jury, plus verschillende andere prijzen.

In de serie verschenen in totaal vijftien delen en het verhaal werd verfilmd voor televisie en bioscoop en bewerkt tot twee succesvolle musicals. Zeven jaar lang verscheen het succesvolle Hoe overleef ik…-tijdschrift.

Voor volwassenen verschenen van haar hand de autobiografische graphic novels Oomen stroomt over*, Hoe overleven we* en de dichtbundel Gek van liefde*.

In de klas zijn de boeken van Hoe overleef ik stukgelezen dus deze nieuwe editie van Hoe overleef ik mijn ouders (en zij mij?) is welkom als nieuw heel exemplaar!

hoe overleef ik mijn ouders 9

Specificaties hoe overleef ik mijn ouders (en zij mij?)

Auteur: Francine Oomen | Serie: Hoe Overleef Ik | Illustraties: Annet Schaap | Uitgeverij Volt | 9789021482354 | 29 augustus 2023 |  184 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link bij bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.