Nooit meer hetzelfde – een origineel, perfect en humoristische feelgood combinatie!

Wat zou jij doen als jij in de schoenen van Claudette stond? Zou je dan, net als zij, je eigen huwelijk proberen te redden door middel van de tips uit je eigen boeken (want je bent immers de beste relatietherapeut van het land)? Of zou je toch naar een andere relatietherapeut gaan, die misschien wel andere inzichten heeft en jullie daardoor juist beter kan helpen? Of zou jij degene zijn die zich erbij neerlegt dat je man (of vrouw) van je wilt scheiden? Omdat je weet, wat je ook doet, je leven nooit meer hetzelfde zal worden. Toen ik de achterflap van Nooit meer hetzelfde las, werd mijn nieuwsgierigheid meteen geprikkeld.

Door de flaptekst weet je dat er niet alleen maar liefde in het boek voorkomt, maar ook de struggles die de hoofdpersonen (en vooral Claudette) hebben! Het verhaal heeft dus echt wat meer diepgang en daar hou ik altijd wel van. Sinds kort lees ik wat meer feelgood en ontdek ook steeds meer leuke auteurs!

Nooit meer hetzelfde voorkant

Nooit meer hetzelfde

Claudette heeft alles. Ze is de succesvolste relatietherapeut van het land en weet elke relatie weer op de rit te krijgen. Haar praktijk heeft een ellenlange wachtlijst, haar boek met relatietips is toe aan de twaalfde druk en het is lastig om een plekje te bemachtigen voor haar onlinecursus. Dit is slechts weggelegd voor the lucky few. Ook haar eigen huwelijk is er een volgens het boekje, met als kers op de taart hun tweeling Rijk en Eloise. Kortom: Claudettes leven is perfect.

Totdat Lammert op een doodgewone woensdagavond de drie woorden uitspreekt die ze nooit had verwacht: ‘Ik wil scheiden.’ Het kunnen lijmen van andermans huwelijk is 1 ding, maar hoe red je dat van jezelf? In Nooit meer hetzelfde lees je hoe Claudette en Lammert samen proberen te werken aan hun relatie, wat niet zonder problemen verloopt. Zal het ze uiteindelijk lukken het geluk weer in elkaar terug te vinden?

Nooit meer hetzelfde achterkant

Mijn leeservaring van Nooit meer hetzelfde

Wauw! Wat heb ik genoten van dit boek! Nooit meer hetzelfde is heel origineel en leuk geschreven. Ondanks dat het onderwerp scheiden (en eraan werken om het te voorkomen) toch ook best serieus is, weet Susan Muskee toch veel humor in dit boek te stoppen, maar dit is wel goed gedoseerd. Ze gebruikt regelmatig leuke woordspelingen, waar ik echt hardop om moest lachen. Naast dat Nooit meer hetzelfde echt een leuk en humoristisch boek is, met een serieus tintje, vond ik het ook wel een beetje een spannend boek. Niet in de zin van eng-spannend, maar ik was wel erg nieuwsgierig naar wat er verder allemaal ging gebeuren en hoe het zou aflopen. Ik kon dan ook maar moeilijk stoppen met lezen in dit boek.

Susan Muskee heeft mij ook een aantal keer op het verkeerde been gezet of het wel of niet goed zou komen. Hierdoor bleef het echt een verrassing of ze wel of niet haar eigen huwelijk kon redden. Of ze nou wel samen blijven of niet, hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Nooit meer hetzelfde was mijn eerste kennismaking met Susan Muskee en ik wil zeker nog haar andere boeken gaan lezen. Wauw, wat kan deze vrouw schrijven!

bladzijde hoofdstuk 1

In Nooit meer hetzelfde lees je tussen sommige hoofdstukken door ‘lessen’ of ‘levenswijsheden’ uit Claudettes eigen geschreven boek en bijvoorbeeld uit gastcolumns uit Ouders van nu:

Nooit meer hetzelfde, stukje uit Claudettes boek

Levensechte personages en realistische situaties in Nooit meer hetzelfde

De personages in Nooit meer hetzelfde zijn levensecht. Hoe Susan Muskee haar personages beschrijft is geweldig goed en realistisch. Je leest alleen vanuit het perspectief van Claudette en komt daardoor vooral te weten hoe zij zich voelt bij alle gebeurtenissen in haar huidige leven. Maar Muskee schrijft zo goed, dat je, zonder dat je vanuit de perspectieven vanuit de andere personages leest, toch voelt en weet wat hun gedachtegang is. In Nooit meer hetzelfde komen ook realistische situaties voor. Bijvoorbeeld over vmbo-advies. En verschillen in opvoeding.

bladzijde hoofdstuk 2

Over Susan Muskee

Susan Muskee (1993) is auteur en stemacteur. Muskee woont samen met de twee liefdes van haar leven: haar man Coen en haar kat Tony. Nooit meer hetzelfde is haar papieren debuut. Ze heeft al meerdere E-series geschreven, waarvan er inmiddels van één serie ook al twee delen zijn verschenen in paperback! Susan Muskee is verslaafd aan thee en ze rekent voor elke afspraak tien minuten extra reistijd om onderweg alle honden en katten te aaien. Nooit meer hetzelfde is mijn kennismaking met deze auteur.

Andere boeken van Susan Muskee

Losse boeken

Het Magnoliahof (E-serie)

Zand erover (Kobo original serie)

Liefde, natuurlijk – serie

Specificaties Nooit meer hetzelfde

Auteur: Susan Muskee | Uitgeverij: Harper Collins | juli 2022 | 367 pagina’s | 9789402710649 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.