Team Mortis: Blind verdriet, een boekenserie voor jongens en meiden

Al een tijdje zie ik de boeken van Team Mortis voorbij komen. Ze vallen op door de vormgeving én door de naam. Deze boekenserie kenmerkt zich al puur door het voorkomen. De kaften bevatten namelijk een vervreemdende mengeling van schoonheid en morbiditeit. Team Mortis: Blind verdriet is het negende boek uit de serie en ik ben klaar om kennis te maken met Erika en kornuiten!

Team Mortis: Blind verdriet

Team Mortis: Blind verdriet

In Team Mortis: Blind verdriet is Zweden is in rep en roer wanneer in het uiterst noordelijke Torneträsk het naakte lichaam van de jonge Arvid Blomqvist wordt gevonden. Hij is verdronken in zijn eigen zwembad en zijn gezicht is op bloederige wijze verminkt. Vijf mysterieuze puzzelstukjes, die de jongen eerder kreeg, kondigden zijn dood aan. Was hij blind voor het lot dat hem te wachten stond? Teamleidster Celine Schield stuurt onder druk van de Europese inlichtingendiensten de zestienjarige Erika Storm het veld in. Dit samen met haar teamleden Nielsen, Felix en Andreas.

De moord op Arvid blijkt de derde te zijn in een reeks puzzelmoorden die op het dark web geclaimd wordt door ‘BlindGirl37’. Ondertussen wijst een vierde puzzel in de richting van Ilja, een slachtoffer van een loverboy. Erika zet alles op alles om het meisje in Riga op te sporen, de puzzelstukken te ontcijferen en de vierde moord te verijdelen. Maar de jonge undercoveragente zit stevig in de knoop met zichzelf. Haar verleden blijkt haar allergrootste vijand te zijn… Lees het in dit negende boek van Team Mortis: Blind verdriet.

‘Gek toch. Hoe alle puzzelstukjes voor je neus liggen… en je toch blind bent voor de waarheid.’

Boekenserie

Ik ben klaar om in deze boekenserie te duiken! Het liefste begin ik bij het begin, maar er werd mij verteld dat dit niet noodzakelijk is bij deze serie. Ergens voelt het onnatuurlijk om bij het negende deel erin te duiken. Maar ik sta open voor een nieuwe ervaring. En inderdaad Team Mortis: Blind verdriet is prima om mee te beginnen. Het boek zelf is een avontuur wat losstaat. Wel zijn overal verwijzingen naar gebeurtenissen die zijn geweest. Een verhaal wat al 9 delen lang zorgvuldig wordt opgebouwd.

Het stoort me geen enkel moment. Ik krijg tijdens het lezen juist een gezonde nieuwsgierige behoefte om meer te weten te komen over Erika, Felix, Nielsen en Andreas. Er borrelt van alles tussen deze 4 teamleden van een geheime organisatie. Samen werken ze aan een missie maar het zijn ook vrienden die volgens mij al veel hebben meegemaakt. Zo krijg ik in Team Mortis: Blind verdriet geen informatie over welke geheime dienst het nou is en hoe ze erbij gekomen zijn. Dit boek is dus prima los te lezen en zorgt alleen maar naar een gezonde honger om meer te weten te komen.

Jongens en meiden

Team Mortis: Blind verdriet is een snelle jeugdthriller geschreven door Bjorn van den Eynde. Het is interessant voor jongens en meiden. Er zit actie en geweld in. Met als basis een team jongeren die een ieder zo hun eigen problemen hebben. Familiegeheimen, liefde, vriendschap, overleven en een plekje vinden in deze wereld terwijl je opgroeit zijn allemaal thema’s. Bjorn (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel. Na de opleiding ‘Audiovisuele Kunsten’ heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis.

Zijn manier van schrijven is ook heel filmisch en boeiend voor een grote doelgroep. Erika is wel de rode draad maar om haar heen zitten 3 diverse jongens. Ik denk dat het dus jongens en meiden beide aanspreekt. Bjorn weet een prima evenwicht en toegankelijkheid in zijn verhaal te bereiken. Ondanks dat ‘Team Mortis: Blind verdriet’ een jeugdboek is, is het verre van kinderlijk. Seks, geweld, drugs, afpersing, seksuele intimidatie zijn zaken die voorbij komen. Zijn manier van het verwerken in een verhaal is dusdanig gedaan dat het wel passend is voor de doelgroep.

Muziek wat in het boek gebruikt wordt. Love it!

Smaakt naar meer

Team Mortis: Blind verdriet is een interessant verhaal. Het begint met een BANG en brengt je meteen in dit avontuur. Halverwege had ik wel wat moeite met de onderlinge leugens, het geruzie en daardoor ‘gezeur’. Ik weet niet of dit altijd zo is, of dat het specifiek in dit deel is. Of dat er vooraf ontwikkelingen zijn geweest in eerdere delen. Maar ondanks dat kon ik niet stoppen met lezen en ontvouwt het verhaal zich zoals ik niet had verwacht! Wat een leuke bonus voor mij als doorgewinterde lezer in dit genre. Als sneeuw voor de zon smelten de eerdere irritaties. Bjorn weet mij te trakteren met twist na twist en een dikke BANG op het einde.

Team Mortis: Blind verdriet is prima los te lezen. Maar ik wil meer. Ik wil weten hoe ze bij elkaar gekomen zijn. Wat er nog meer is gebeurd. Maar ook wat er nog gaat komen! En dat dit niet op volgorde wordt gelezen is wat mij betreft prima. Veel filmreeksen werken ook pas later met een origin story. En des te leuker is het om later meer te weten te komen. Dit deel zorgt er in ieder geval voor dat ik meer wil. En met nu 12 delen en counting heb ik nog lekker veel te gaan.

Boeken uit de serie Team Mortis

Deze spannende boekenserie is geschikt vanaf ongeveer 14 jaar. Je kan instappen waar je wil en de delen kan je afzonderlijk lezen van elkaar. Wel wordt aangeraden om deel 1 tot en met 4 op volgorde te lezen en de delen daarna zijn het instappen vrij om te bepalen. Elk deel staat dus los maar het hangt zeker ook samen. Als vaste lezer wordt je beloond met extra laagjes en informatie! Pas op: zeer verslavende boekenserie…

 1. Het Romeo & Juliet Mysterie (oktober 2012)
 2. De bende van Venus (maart 2013)
 3. Het dodenspel (oktober 2013)
 4. De zwarte zon (november 2015)
 5. Kristalkinderen (november 2015)
 6. Bloedlijst (oktober 2016)
 7. De spiegelmoorden (november 2017)
 8. Engel des doods (oktober 2018)
 9. Blind verdriet (juni 2019)
 10. De slaventocht (oktober 2019)
 11. Stille waters (december 2020)
 12. Meisje van glas (november 2021)
 13. Grafstemmen (Oktober 2022)
boekenserie

Specificaties Team Mortis: Blind verdriet

Auteur: Bjorn van den Eynde | Uitgever: Fantoom / Baeckens | Juni 2019 | 312 pagina’s | 13 – 15 jaar | 9789059246836 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.