Welkom in de wereld van dinosauriërs – een poëtisch dinoboek

Toen ik laatst een kijkje nam in mijn boekenkast, schrok ik een beetje. Stiekem heb ik al bijna een hele plank vol met boeken over dino’s. En toch heb ik ook weer mijn oog laten vallen op het boek ‘Welkom in de wereld van de dinosauriërs’ Dit boek is toch weer anders dan de andere dinoboeken, omdat het grotendeels op rijm is.

welkom in de wereld van de dinosauriërs

Hallo allemaal! Welkom in de wereld van de dinosauriërs

Dit zijn de DINOSAURIËRS,
met hun vlijmscherpe tanden,
gevaarlijke klauwen,
gevederde vleugels
en staarten als pauwen.
WELKOM IN HUN WERELD!

Van reusachtige planteneters zo groot als autobussen tot kleine, gevederde jagers met scherpe snavels, in dit non-fictie prentenboek worden dinosauriërs in alle soorten en maten tot leven gewekt. Sommige dinosauriërs zijn zo ongelofelijk onwerkelijk en zo onwaarschijnlijk wonderbaarlijk dat je bijna het meest bijzondere aan ze vergeet, namelijk dat ze écht hebben bestaan. Dat ze ooit rondbanjerden (of zwommen) op dezelfde aarde als wij nu.

Vol rijm en taalgrapjes

Dit boek Welkom in de wereld van de dinosauriërs is echt anders dan andere dinoboeken. De meeste boeken zijn informatieboeken, met veel tekst en moeilijke woorden. ‘Welkom in de wereld van de dinosauriërs’ is anders. Ook dit boek is informatief, maar ook poëtisch. Veel tekstjes zijn kort en geschreven op rijm. Andere keren zie je weer een taalgrapje (bijvoorbeeld een tekst over dinodrollen in de vorm van een drol of een tekstje over stoere dino’s, waarvan elke letter begint met een letter van het woord STOER). Deze vertaling is gedaan door Bette Westera. En het is knap dat je zulke moeilijke woorden of materie in zo’n humorvolle vorm weet te gieten. Dat is gewoon genieten om dit boek voor te lezen!

Kleurrijke indrukwekkende illustraties

‘Welkom in de wereld van de dinosauriërs’ is echt een boek waarmee je echt een stevig, flink boek in handen hebt. Het boek heeft flink wat bladzijdes en er is veel in te vinden. Van leuke rijmpjes, tot feitjes en vooral heel veel mooie, grote illustraties. De dino’s zien er grappig en stoer uit. Maar de illustraties zijn ook heerlijk kleurrijk en divers. De tekeningen zijn gemaakt door Matt Hunt, waarvan ik eerder al het boek ‘De piraten komen‘ heb mogen reviewen. ‘Welkom in de wereld van de dinosauriërs’ is een aanrader voor elk kind dat gek is op dino’s, en hier geen genoeg van kan krijgen!

Andere boeken over Dino’s

Specificaties ‘Welkom in de wereld van de dinosauriërs’

Auteur: Simon Mole | Illustraties: Matt Hunt | Vertaling: Bette Westera | Uitgeverij: Gottmer | 9789025778149 | 27 september 2023 | 80 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.