Inward, een bewustwording van Yung Pueblo

Meer dan ooit beseffen we dat het belangrijk is om jezelf te ontwikkelen. Dit kan op verschillende manieren, maar boeken zijn toch wel een erg fijn medium. Je hebt geen wifi nodig, geen kans op lege batterij en het is een wereld waar je lekker zelf in kan duiken. Inward van Yung Pueblo heb ik cadeau gekregen van mijn goede Finse vriendin. Ze heeft zich helemaal ondergedompeld in een holistische levenswijze. In combinatie met Finland geeft mij dat heerlijk rustige vibes. Op een rustige en fijne manier weet ze me bepaalde dingen toe te reiken waardoor ik mijn bewustwording weet te prikkelen en ontwikkelen. Zo ook dit boek.

inward

Inward

Diego Perez is de schrijver achter Yung Pueblo, wat jonge mensen betekend. Hij is bewust van de groei die we als mensheid op dit moment aan het maken zijn. Zijn favoriete woord is liberation, bevrijding. Dit woord kreeg een diepere betekenis toen hij begon met mediteren. Hij is actief in het wakker worden, bewustzijn en bevrijding en spreekt en schrijft over zijn visie en ervaringen. Deze deelt hij in Inward.

“Ik deed mijn ogen dicht en kijk bij mezelf naar binnen. Daar vond ik een universum wat het waard is om te ontdekken”.

Inward is een collectie van poëzie en proza waarin zelfliefde ontdekt wordt. Maar ook onvoorwaardelijke liefde, loslaten, wijsheid en waarheid komen aan bod. Het is een teken en herinnering voor de lezers dat genezing, transformatie en vrijheid mogelijk zijn.

inward

Meeneemboek

Dit boek Inward is anders dan anders. De simpelheid en eenvoud vallen direct heel erg op. Het enige wat belangrijk is zijn de woorden die samen weer een geheel vormen. Het is ook opvallend dat er nergens gebruik wordt gemaakt van hoofdletters. Ook niet als de naam van de auteur wordt gebruikt. Er is een inhoudsopgave welke is verdeeld in 5 thema’s. Afstand, vereniging, intermezzo, zelfliefde en begrijpen. Elke pagina bevat een gedicht, poëzie of schrijven van enige vorm passend binnen het thema.

De eerste keer bladerde ik er door heen, zocht ik wat dingen op binnen de thema’s. Maar eigenlijk voelt dit boek veel meer als een meeneemboek voor mij. Soms ligt het bij de bank, zit het in mijn tas of staat het in de kast. Ik pak het op, lees iets en laat dit op me inwerken. Soms vind ik meteen een gedicht wat me prikkelt. Soms moet ik even bladeren. Dit boek Inward is om op te pakken wanneer je eraan denkt.

Bewustwording

Dat is het mooie van groeien en bewustwording. Je mag, nee moet, dit zelfs helemaal naar eigen inzicht en gevoel doen. Moeten is een beetje een vies woord geworden. Maar ik wil alleen maar aangeven dat luisteren naar jezelf heel belangrijk is hier en leidend. Groeien kan alleen als jij je fijn voelt. Dan sta je open voor welke inzichten er dan ook op je pad komen. En Inward bevat voor mij hele mooie inzichten. Van klein tot groter.

Inward is in het Engels, een Nederlandse editie is er niet. Ik vind het niet ingewikkeld en je kan altijd woorden vertalen. De meeste gedichten zijn kort, wat het voor mij tot een erg toegankelijk boek maakt. Ook mag dit boek gelezen zijn, juist! Het boek roept om geleefd te worden, samen met jou. Mee op reis tijdens jouw eigen reis. Een kreukel, vlekje; het maakt dus niet uit! Beleef, ervaar en groei samen. Ik vind het een fijn boek met heerlijke poëzie waarin altijd wel iets te vinden is wat passend is voor jou voor dat moment.

inward

Specificaties Inward

Auteur: Yung Pueblo | Uitgever: Andrews McMeels Publishing | 9781449495756 | November 2018 | 240 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.