Liefde is… het geluk in de kleinste dingen zien.

Ieder mens en dier wilt graag geliefd worden en liefdevolle aandacht ontvangen. In het boek liefde is… worden de verschillende soorten liefde en emoties bij dieren naar voren gebracht met prachtige illustraties. Je ontdekt dat liefde geen einde heeft en overal kan zijn.

Liefde is

Synopsis Liefde is…

Liefde is opvallen, trots als een pauw zijn die zijn schitterende veren uitwaaiert. Dit zodat iedereen hem kan bewonderen. Maar soms zingt de liefde een zachter lied, lieflijk als vogels bij het vallen van de avond, maar net zo krachtig. Dit prachtige prentenboek Liefde is… viert de liefde in al haar verschillende vormen aan de hand van dieren. Van de sterke band tussen ouders en hun kinderen tot de liefde voor jezelf. Sarah Maycock legt in haar sprekende en tedere illustraties alle emoties haarfijn vast in een paar inktlijnen.

Een liefdevol gebaar

Tijdens het lezen van dit mooie boek over de liefde zijn de emoties weergegeven in zowel de tekst als illustraties. Per dier wordt er een omschrijving van een gebaar of emotie weergegeven. Vervolgens is de tekst met letters hier op aangepast. Zoals de speelsheid van de jonge stokstaartjes, zo sierlijk en wiebelend is de tekst visueel gemaakt.

De verschillende kenmerken van de dieren zijn ook meerdere malen terug te lezen. Er komen namelijk tegenhangers van zowel de dieren als de emoties naar voren. De sterke familieband van een olifanten groep maar ook het samen verwerken van een verdrietig moment behoren hier toe. De herinneringen worden opgehaald waarbij de liefde weer wordt gevierd en gekoesterd.

Liefde is

Maar iedereen heeft tijd voor zichzelf nodig, om na te denken, te ontdekken en vrij te zijn… en ook dat is liefde.

Sarah Maycock

De illustrator van liefde is… is Sarah Maycock. Zij heeft de illustraties met de hand gemaakt door middel van aquarel, potlood en inkt te gebruiken. Vervolgens zijn de illustraties digitaal nabewerkt en toegevoegd aan het verhaal. De illustraties van de dieren zijn afgestemd op de soort tekst.

Ieder mens heeft wel een favoriet dier waar je met extra bewondering naar kijkt. Dit kan zijn vanwege prachtige kleuren zoals bij een pauw of de bijzonderheid van het dier zoals de panda. Mijn favoriete dieren vallen onder de categorie katachtigen, in het bijzonder tijgers en leeuwen. In liefde is… staat op de voorzijde al een prachtige illustratie van twee tijgers. Tevens zijn deze twee tijgers halverwege het verhaal nog een keer te vinden. Echter komen alle soorten dieren naar voren en is er extra gelet op de fijne belijning. Met name in de gezichten, daar vind ik het erg sprekend getekend zijn, alsof de dieren de tekst zelf uitstralen.

Liefde is

Mijn mening

De illustraties in het boek maken voor mij het verhaal geheel compleet. Door fijne lijnen en het kleurgebruik komen de dieren tot leven. Dit in combinatie met de mooie teksten vormt liefde is… een warm en liefdevol boek om in verschillende tijden te gebruiken.

Het zal niemand zijn ontgaan wat er nu momenteel gebeurd in Turkije en Syrië. Een verschrikkelijk natuurverschijnsel wat vele levens verwoest heeft. geheel Nederland heeft zich voor hen ingezet. Mijn werk heeft ook bijgedragen aan Giro 555 en in de klas heb ik er ook meerdere keren over gesproken. Mede door dit verhaal kom je achter de totaliteit en inclusiviteit van liefde. Liefde is er om te waarderen. Liefde is… het geluk in de kleinste dingen zien!

Specificaties Liefde is…

Auteur: Lily Murray | Illustraties: Sarah Maycock | Vertaler: Steven Blaas | Uitgever: Lemniscaat | Januari 2023 | 48 pagina’s | 9789047714804 | Meer informatie bij je lokale boekhandel vind je hier bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Liefde is
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.