Blind date, een thriller van Marelle Boersma

Voor de crème de la crime weet ik inmiddels dat de boeken van uitgever Crime Compagnie voor vele spannende en leuke leesuurtjes zorgen. Blind date gaat over single Moon. Ze houdt een blog bij over al haar avonturen met daten. De blog blijkt erg geliefd, maar tegelijk komt er een kantelpunt waarin een volger net iets te fanatiek wordt. Een prima basis van een verhaal, ik heb zin om te starten met lezen!

blind date

Blind date

Moon is single en zoekt haar geluk in het datingcircuit. Ze houdt een blog bij met alles wat ze meemaakt en krijgt daarop steeds meer reacties. Een van haar volgers is alleen wel erg fanatiek. Hij wil háár! Naast haar blog werkt Moon keihard voor Tanja en kan ze lief en leed delen met Amy haar beste vriendin. De blind dates van Moon zijn haar inspiratiebron al geven de mannen in haar leven ook stof tot denken en misschien bloggen. Totdat ze bedreigt wordt, wie heeft het op haar leven gemunt?

Auteur Marelle Boersma

Blind date is van auteur Marelle Boersma, onder andere bekend van haar bestsellers Vals alarm en Ik volg je. In 2018 verscheen haar eerste Vetrekthriller Chateau de Provence en inmiddels is haar Vertrekserie onwijs populair! Wij hebben de nieuwste: Waan je in een andere wereld binnenkort ook als review op onze site. En Terug naar Cornwall van Boersma ligt ook klaar bij een reviewer! Ik moet zeggen dat ik haar schrijfstijl erg aangenaam vind en dat het verhaal me erg heeft weten te verrassen. Dus dat smaakt naar zeker meer van deze auteur. In 2021 komt haar nieuwste boek Het Moezelmeisje uit.

Daten

Maar terug naar Blind date! Jaren terug heb ik voor een datingbureau gewerkt, en stond ik zelf ook op een website aangemeld. Dit is nog uit de tijd voor Tinder en al die datingapps. Ik was niet zo’n held als Moon en heb nooit een blind date durven maken. De enige date die ik heb durven aangaan naar aanleiding van een leuk online contact.. is met mijn grote liefde waarmee ik nu alweer 16 jaar samen ben. Maar de wereld van het daten is me zeker wel bekend en erg leuk onderwerp voor een thriller.

Net zoals, natuurlijk, de wereld van het bloggen! Dat is nog veel bekender en de mix van daten, bloggen en een thriller maakt dat ik heel veel zin had in Blind date. Het begint gewoon aangenaam en luchtig. Moon is een fijn karakter en je maakt langzaam kennis met haar wereld. Naast Moon zijn haar beste vriendin Amy en haar baas Tanja ook onderdeel van het verhaal. Langzaam aan leer je de drie diverse vrouwen en hun verhaal kennen en hoe deze elkaar onderling ontmoet.

Eenzaamheid

Blind date begint dus vrij makkelijk en heeft ook een aangename broeierige toon. Seksuele scènes worden omschreven op een normale manier en dat is fijn. Er is niks mis als vrouwen gewoon zelf kiezen voor een seksueel contact. Doordat het boek wat ‘makkelijk’ begint en waarin seksuele scène’s aan bod komen, had ik het boek al in een bepaald hokje geplaatst. Maar Marelle Boersma weet me te verrassen!

Langzaam aan krijgen het verhaal en de personages scheuren. Een groot thema is eenzaamheid. Moon die de liefde maar niet kan vinden, Amy de eeuwige beste vriendin die alles wilt oplossen en Tanja die weer iets wilt voelen. Alle drie hebben ze behoorlijk heftige gebeurtenissen meegemaakt binnen hun gezin of familie wat ze heeft gevormd tot wie ze zijn. En wat ze vormt door het verhaal van Blind date heen.

Verrassend

Na het luchtige en broeierige begin slaat Blind date door in een psychologische thriller die steeds sneller gaat lopen. De situaties worden minder normaal, mensen hebben dubbele agenda’s of niet? Het wordt allemaal wat vreemder en wie je nou moet vertrouwen is niet duidelijk. Ondanks dat ik bepaalde onthullingen wel voelde aankomen, heeft het einde me verrast. Dat maakt dat dit boek voor mij een goede psychologische thriller is. De combinatie van het makkelijke begin met het gelaagde en zwaardere einde, is gewoon erg goed geschreven.

Mensen zijn mensen en worden gevormd door hun leven wat geleefd is is, en het leven dat ze nu leven. Je weet niet wat er in iemands leven allemaal afspeelt. Hoe mooi dat leven er ook misschien uitziet. Eenzaamheid blijft een actueel thema. Blind date is naast spannend, voor mij ook ontroerend geweest. Al met al een verrassende en interessante thriller waar ik enthousiast over ben!

Specificaties Blind date

Auteur: Marelle Boersma | Uitgever: Crime Compagnie | Oktober 2018 | 9789461093066 | 320 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.