Kolletje en Dirk samen op reis, vier verhalen met voertuigen

Kolletje en Drik reizen voor het eerst met de trein. Dat is best spannend en leuk, maar er is iets wat ze nog veel liever zouden willen. Ze willen een keer met een raket naar de maan! Mama maakt een raket van latten en karton. Kolletje en Dirk gaan samen op reis dankzij de toversokken van Kolletje. Maar er is meer!

Voertuigen

kolletje en dirk samen op reis

In Kolletje en Dirk samen op reis staan 4 verhalen met verschillende voertuigen in de hoofdrol. Zo is er het avontuur met de trein naar opa en oma. Het avontuur met de kartonnen raket naar de maan. Een verhaal met een poepmobiel en een scheetbord. ( haha goed verzonnen) en er is iets met een opblaasboot aan de hand.

De verhalen zijn allemaal 6 a 7 pagina’s lang en dat is lang genoeg om elke dag een verhaaltje uit voor te lezen. Na 4 verhaaltjes hoef je het boek nog niet weg te leggen, want er is meer.

Kolletje en Dirk samen op reis spel

Midden in het boek zit er een heus reisspel! Met dat spel reis je naar het huisje van tante Laetitia in het bos. Je hebt 2 dobbelstenen en 2 pionnen nodig. Die pionnen kunnen best eetbaar zijn natuurlijk, dat maakt het spel alleen maar leuker toch!

Aan de zijkanten van het bord staan de spelregels. Het doet denken aan ganzenbord en is voor kinderen vanaf 4 jaar met een kleine dosis geduld al goed te spelen. Ideaal om als boek mee te nemen tijdens een weekend weg bijvoorbeeld! Een voorleesboek en gezelschapsspel in 1.

Blij verrast

kolletje en dirk samen op reis

Ik kende de verhalen van Kolletje en Dirk nog niet, maar ben verrast over de leuke schrijfstijl van Pieter Feller en de prachtige illustraties van Natascha Stenvert. De pagina’s staan vol met tekeningen waarin emoties duidelijk zichtbaar zijn op de gezichten van de hoofdpersonen uit de verhalen. Inclusief een klein stukje tekst af en toe. Er zijn overigens nog veel meer delen uitgebracht van de leukste kleuters van Nederland.

3 a 4 illustraties op elke pagina is geen uitzondering en daarmee is het zelfs voor kinderen leuk om gewoon door te bladeren en zelf te bedenken wat er bij de plaatjes wordt verteld.

Voor kinderen vanaf 3 jaar!

Specificaties Kolletje en Dirk samen op reis

Kolletje en Dirk samen op reis

Auteur: Pieter Feller | Uitgever: LS Amsterdam| 9789024585687 | september 2019 | 44 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 8 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.