Ultra Donker – een spannende magische mysterie

Ik hou van de zee en de verborgen wereld erin. Dat doet Ultra Donker ook. Als baby werd ze door haar adoptievader gevonden, aangespoeld op het strand. Ze werd opgenomen in een huis dat bekend staat als het huis van de wachter. Haar vader, en zijn vader voor hem en zo verder houden namelijk de wacht over de zee. Een belangrijke baan al snapt Ultra Donker niet waarom. In deze spannende magische mysterie is echter niets wat het lijkt.

Ultra Donker en de wachters van Wildzee

Ultra vindt de zee niet eng en kan prima ademen onder water, al heeft ze dat nooit tegen iemand gezegd. Als de wachter blijkt verdronken en er geen mannelijke erfgenaam is, anders dan een oom die uit Engeland moet komen, neemt ze haar rol als wachter dan ook heel serieus. Ultra Donker neemt de wacht over. Ze kijkt of ze de mysterieuze diepe gronden ziet die in de westelijke zee soms te zien zijn.
Maar er zijn ook raadsels op te lossen. Waarom heeft ze het gevoel dat iets uit de zee steeds naar haar kijkt. Waar komen de stapels zeewier vandaan en de vreemde voetstappen op het strand die uit de zee lijken te komen.

Let goed op als de zon ondergaat… In de schemering, als het onderscheid tussen verschillende werelden vaag wordt, kunnen er vreemde dingen gebeuren. Op die momenten zijn er heel soms geheimzinnige eilanden te zien in de lege zeeën ten westen van het eiland Wildzee.

wildzee

Mysterieus verhaal

Ultra Donker beleeft een mysterieus verhaal en speelt er de hoofdrol in. Ze krijgt hulp van een trolheks met oude landmagie en haar bijzondere helper met de naam ei.
De oom komt terug van overzee, maar gelooft niet in de diepe gronden en alle verhalen die over het eiland gonzen. Hij neemt zijn rol als wachter niet serieus genoeg en begint een proces met rampzalige gevolgen. Zal het ooit nog goed komen voor de inwoners van Wildzee? En hoe zal het Ultra Donker vergaan als ze wordt ontvoerd door magische wezens.

Philip Reeve weet een onwerkelijke wereld tot werkelijkheid te krijgen en ik lees met ingehouden adem bijna in 1 dag het boek uit. Een wereld vol mythe en fantasie, maar wat haast werkelijkheid lijkt te zijn.

Prachtig boek

Ik vind Ultra Donker een goed geschreven verhaal die me doet denken aan oude verhalen van Atlantis, van zeegoden en het monster van LochNess. Maar ook aan de trollen van Frozen en oude magie.

Vriendschap, doorzettingsvermogen, vertrouwen en oude raadsels staan centraal in de belevenissen op Wildzee. Ik kijk uit naar vervolgdelen want dit kon wel eens een spannende magische serie worden..

Specificaties Ultra Donker

Auteur: Philip Reeve | Vertaling: Annelies Jorna | Uitgeverij Ploegsma | 9789021680484 | 16 november 2022 | 304 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Ultra Donker
footer 5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.