IJsbeer IJsje omdat ik zoveel van je hou, een boek vol liefde

Rond de periode van Valentijn, Moederdag en Vaderdag ben ik altijd geneigd om voorleesboeken uit te kiezen die over houden van gaan. Ik schreef hier al een blog over verschillende boeken maar vond nog een leuk exemplaar van IJsbeer IJsje! Omdat ik zoveel van je hou

Omdat ik zoveel van je hou

Guido van Genechten schreef dit boek omdat ik zoveel van je hou al een aantal jaren geleden maar is sinds kort ook te bestellen als hardcover klein formaat. In dit boek volgen we IJsbeer IJsje die vol zit met vragen aan zijn moeder.

Voor papa’s en mama’s met kindjes vanaf 3 jaar is dit heel herkenbaar. Ook onze eigen dochter zit enorm in de waarom fase op dit moment en wil alles zien en snappen en weten. Als ze vraagt wat zit daarin en ik geef antwoord dan was dat voorheen goed genoeg, nu wil ze het ook met eigen ogen zien of het klopt wat ik zeg en hoe dat eruit ziet dan. Heerlijk die kinderlijke nieuwsgierigheid!

Ijsbeer Ijsje omdat ik zoveel van je hou

Het leuke prentenboek omdat ik zoveel van je hou begint met allemaal dingen die IJsbeer IJsje al kent. Zoals waar de lekkerste vissen zwemmen, hoe een sneeuwvlokje smaakt en hoe hij veilig van een ijsberg naar beneden gleed en natuurlijk nog veel meer!

Maar…. er waren toch ook echt nog een paar piepkleine dingetjes die IJsbeer IJsje nog niet begreep.

Sja en dan komen dan de Waar en Waarom vragen waar de mama van IJsje rustig antwoord op geeft. Dapper ook want stiekem weet ze ook niet overal het antwoord op want Ijsje stelt soms wel hele moeilijke vragen zoals waarom sneeuw dan wit is.

Uiteindelijk vraagt Ijsje aan zijn moeder of zij hem nog wel lief vindt als hij blauw zou zijn. Als zijn moeder Ja zegt wil hij weten waarom dan.. Het antwoord is natuurlijk: omdat ik zoveel van je hou

Tekeningen

De tekeningen zijn heerlijk knuffelig en ook al speelt alles zich af in de sneeuw toch wordt je warm van binnen als je kleine IJsbeer IJsje zo lief bij zijn mama op schoot ziet zitten om vragen te stellen en antwoorden te krijgen.

Een heerlijk boek om voor te lezen aan peuters en kleuters die ook in de Waarom fase zitten en het nog heerlijk vinden om bij je op schoot te kruipen tijdens het lezen van dit boek.

Leuk kado voor Moederdag misschien papa’s 😉

Specificaties omdat ik zoveel van je hou

omdat ik zoveel van je hou

Auteur: Guido van Genechten | Uitgever: Clavis |9789044827477 | februari 2016 | 26 pagina’s | meer informatie vind je hier

Omdat je mijn vriendje bent

Dit boek huurde ik rond Valentijn bij de bibliotheek in een groot aaibaar formaat. Het boek is nu ook in klein formaat verkrijgbaar bij Clavis.

In dit prentenboek volgen we IJsbeer IJsje die op zoek gaat naar een vriendje. Alleen is dat nog niet zo makkelijk. Een meeuw een zeehond pinquins en een walrus ontmoet hij tijdens zijn zoektocht maar de vriendschappen werken niet. Als hij net rustig zijn dag zit te overdenken komt er een ander ijsbeertje aan die ook op zoek is naar een vriendje. Ze worden de dikste vriendjes. Een leuk vervolg op omdat ik zoveel van je hou!

Specificaties Omdat je mijn vriendje bent

omdat je mijn vriendje bent

Auteur: Guido van Genechten | Uitgever: Clavis | 9789044811896 | juli 2009 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Ben jij ook zo dol op de verhalen van Ijsbeer Ijsje omdat ik zoveel van je hou en omdat je mijn vriendje bent?

footer5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.