Twaalf maanden in de kleuterklas – een schooljaar

De tijd vliegt voorbij. Dat klinkt een beetje als een cliché, maar ik ervaar het als juf van een kleuterklas wel altijd zo. Twaalf maanden in de kleuterklas, een schooljaar, vliegt altijd zo voorbij. En in dit boek wordt ingegaan op zo’n schooljaar bij de kleuters. Handig ter voorbereiding op de kleuterklas, maar ook leuk als je al op school zit!

Twaalf maanden in de kleuterklas

Van augustus tot juli: twaalf maanden in de kleuterklas

Ga je voor het eerst naar de basisschool? Leuk! In dit boek komt het hele jaar van één kleuterklas voorbij, van de eerste schooldag tot de laatste dag voor de zomervakantie.
Van knutselen in de herfst tot Halloween, van Sinterklaas tot kerst. Van een bezoek aan de kinderboerderij tot de gymles en van werken in de moestuin tot spelen in de sneeuw.

Twaalf maanden in de kleuterklas

Herkenbaar voor kleuters

Wanneer een kleuter voor het eerst naar school gaat, is dat natuurlijk ontzettend spannend. Wat kun je nu eigenlijk verwachten? En kun je wel de hele dag zonder papa en mama?
Dit boek is een speelse kennismaking met de kleuterklas. Als je binnenkort voor het eerst naar school gaat, kun je vast veilig thuis een kijkje nemen in een kleuterklas. Hoe ziet zo’n klas er nu van binnen uit? En wat voor dingen kun je daar eigenlijk doen? Maar ook voor de kinderen die al op school zitten, is dit een leuk boek, omdat het juist en feest der herkenning is. Je ziet de kring, de boekenhoek, kinderen die aan het tekenen en schilderen zijn en kinderen die zich verkleden in de huishoek.

Een jaar vliegt voorbij in een kleuterklas

Mijn ervaring als leerkracht in een kleuterklas is dat zo’n jaar echt voorbij vliegt. Je maakt kennis met de kinderen en de groep begint zich te vormen. Voor je het weet ben je al druk bezig met herfstknutsels en vlieg je door naar de tijd van de feesten Sinterklaas en kerst. En dan zit je alweer in het nieuwe kalenderjaar en ben je druk met carnaval, lente, Pasen en natuurlijk op het eind van het schooljaar alle leuke activiteiten zoals schoolreisjes, spelletjes en zomerthema’s. Elke dag is anders en er is zoveel te beleven. Dit boek sluit daar perfect op aan.

Twaalf maanden in de kleuterklas

Volg de kleuters door het jaar heen

Voor in het boek maak je kennis met de 16 kinderen en 2 leerkrachten van deze kleuterklas. Deze kinderen kun je het hele jaar door volgen. Zo is er voor elk kind wel iemand waar hij zich mee kan identificeren. Er zijn jongens en meisjes van verschillende leeftijden en nationaliteiten. Je ziet de kleuters gedurende het jaar groeien.

De tekeningen in dit boek zijn echte tekeningen, zoals kinderen deze zullen herkennen. Je ziet veel wit, en de figuren zijn ook niet allemaal ingekleurd. Er is ontzettend veel te kijken en ontdekken in ‘Twaalf maanden in de kleuterklas’. Dit boek is een ideaal boek om samen met je (toekomstige) kleuter te bekijken. Maar het is ook een ontzettend tof boek om op het boekenrekje in je kleuterklas te hebben staan, omdat de kinderen ook zelf zich lang in dit boek kunnen verdiepen.

Twaalf maanden in de kleuterklas

Specificaties ‘Twaalf maanden in de kleuterklas’

Auteur en illustraties: Ana Sanfelippo | Vertaling: J.H. Gever | Uitgeverij: Gottmer | 9789025777470 | 6 september 2023 | 28 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.