Reis naar de Maan – John Hare, prentenboek zonder tekst

Het heelal, zonnestelsel, de sterren en de maan zijn altijd een fascinatie geweest van mijzelf. Dat heeft mijn moeder aan mij doorgegeven, en ik geef dit kennelijk weer door aan mijn dochter. Want die is helemaal into alles wat met die onderwerpen te maken hebben. Dit boek Reis naar de Maan is dan ook meteen al erg geliefd.

Reis naar de Maan

Ga je mee naar de maan? Dit boek laat in prachtige prenten zien hoe een vrolijk geel ruimteschip een reisje maakt naar de maan. Op de maan komen ze aliens tegen en gebeuren er allemaal leuke dingen. Wat er precies gebeurd hoor ik je denken?

Nou dat bepaal je zelf! Dit prentenboek Reis naar de Maan bevat namelijk geen verhaal in tekst, alleen in beeld. Als lezer of voorlezer wordt je uitgedaagd om je fantasie te gebruiken en je eigen verhaal te maken. Dit zorgt voor een leuke extra dimensie. Het verhaal kan dus eng, grappig, verdrietig of spannend zijn. Elke emotie die je kiest kan je het geven.

De plaatjes leiden het verhaal wel en spreken best voor zich. Dus geen zorgen als je niet de beste verhalen verteller bent. Maar voor de troubadours onder ons bieden de prenten ook genoeg ruimte voor eigen invulling. Het is ook erg leuk om je kind het te laten vertellen uit Reis naar de Maan.

Wat vinden wij van het boek?

Het sluit perfect aan bij onze interesses en passies dus dat is fijn! De prenten zijn prachtig. Dat de tekst ontbreekt vind ik een leuk iets. Mijn dochter kan nog niet lezen en heeft zo het gevoel dat dit echt haar boek is waar ze haar eigen verhaal kan maken.

Ik merk dat ik zelf wel makkelijker verval in het navertellen wat ik zie op een prentje maar ik daag mezelf uit om elke keer iets nieuws en onverwachts aan het verhaal toe te voegen. Om die reden is dit verhaal dus nooit uitgelezen en blijft het spannend. Je kan ook elke keer een andere emotie toevoegen.

Wij vinden de Reis naar de Maan een prachtig prentenboek en het wordt nog elke dag uit de boekenkast gehaald! Inclusief het astronautenpak!

Specificaties Reis naar de maan

Reis naar de Maan | John Hare | Uitgever Lannoo | 48 pagina’s | 9789401465830 | Februari 2020 | Leeftijd 3 – 4 jaar | Voor meer informatie zie hier of bezoek je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

reis naar de maan
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.