Sam en de schaduwridders – de wisselgangers. Een episch avontuur!

Graphic novels zijn populaire boeken bij de jeugd. Een grote inspiratiebron voor de huidige cartoonisten is Lincoln Peirce. Hij maakte strips voor vele dagbladen in Amerika. En nu is er ook de serie Sam en de Schaduwridders van zijn hand. Sam is een dapper meisje dat niets liever wil dan de beste ridder worden van het dorp Idyllië. Samen met haar vrienden vormt Sam een groepje dappere strijders met elk hun speciale krachten en talenten. In dit tweede deel van de serie moeten ze het opnemen tegen de wisselgangers. Dit zijn dubbelgangers van iedereen uit Idyllië, die zich in een parallelle wereld bevinden. Een parallelle wereld vol met griezelige en mysterieuze elementen. En dan hebben de wisselgangers ook nog eens boosaardige plannen. Een spannend en grappig avontuur ontvouwt zich!

hoofd

Sam en de Schaduwridders, een nieuwe missie

Wat leuk dat Sam een meisje is, met een bijzondere droom. Ridder worden! Ze is in ieder geval slim, vindingrijk, dapper en sterk. Dus het zou haar zeker moeten lukken. Ze bezoekt daarvoor de Ridderschool en wordt klaargestoomd voor het echte werk. Alhoewel ze stiekem al heel veel in haar mars heeft. Samen met haar vrienden vormt Sam een groep genaamd de Schaduwridders: de dappere Sam, magische Ellie, sterke Simon en slimme Alwin. Ze vullen elkaar perfect aan. Het verhaal is een combinatie van vriendschap, magie en avontuur.

sam en de schaduwridders

Het is een vlotte en grappige graphic novel, dus het is grotendeels in stripvorm geschreven. De schrijver kennen we van Niek de Groot. Bij heel veel kinderen bekend en favoriet. De boeken zijn namelijk eenvoudig en leuk om te lezen. Mede door de afwisseling met de illustraties. De vertaling is van Anne Douqué en de oorspronkelijke titel is Max & the Midknights. Sam en de Schaduwridders staat vol met leuke karakters en woordgrappen.

Dapper en onzeker

Ondanks haar bewezen dapperheid in het eerdere avontuur, twijfelt Sam een beetje aan zichzelf. Gaat het haar wel lukken om een goede ridder te worden? Het helpt ook niet mee dat zij op de ridderschool te maken heeft met de nare leraar Dreunbast. Die haar hard aanpakt omdat ze een meisje is. Gelukkig is er de medestudent Reinout, die het voor haar opneemt. Eén van de beste ridders in opleiding. Maar daar heeft Sam toch wel een beetje moeite mee. Zou ze ooit net zo veel waardering krijgen als hij? En ze vraagt zich af of ze wel goed genoeg is. Stel dat ik een flutridder ben? Gelukkig heeft Sam veel steun van haar schaduwridders.

graphic novel

De kinderen van de ridderschool moeten gaan samenwerken, omdat de wisselgangers een ingewikkeld plan hebben om Idyllië te veroveren. Een volk bestaande uit dubbelgangers van de inwoners. En dat maakt het dus best verwarrend wie ze kunnen vertrouwen. Sam en de schaduwridders hebben de belangrijke taak om een invasie van de wisselgangers te voorkomen. Ondersteuning krijgen ze van tovenaar Murmelijn en heer Halvegaer. Ook koning Koenraad staat ze bij. Zou het ze lukken om de wisselgangers te slim af te zijn? De vindingrijkheid van Sam is dus hard nodig!

Epische humor! Zo hard gelachen! Je vergeet Sam nooit meer.

Jeff Kinney / leven van een loser

Humor en avontuur

Een grappig en spannend avontuur voor kinderen vanaf 8 jaar. Over je dromen najagen, dapper zijn en samenwerken. En ook een beetje leren omgaan met je twijfels en onzekerheid. Wat leuk én belangrijk dat de hoofdpersoon een meisje is. Daar houden we van, boeken over stoere meisjes die hun dromen waarmaken. Een boek dat los gelezen kan worden van het eerste deel van Sam en de Schaduwridders. We kunnen ook niet wachten op een nieuw avontuur. En aan het eind van dit verhaal krijgt Sam wel een hele bijzondere verrassing… dus een vervolg komt er vast en zeker aan!

Specificaties Sam en de Schaduwridders – de wisselgangers

Auteur en illustrator: Lincoln Peirce | Vertaling: Anne Douqué | Uitgeverij De Fontein | 9789026154720 | april 2021 | 264 pagina’s | vanaf 8 jaar | meer informatie vraag je lokale boekhandel, of klik hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.