Ravi en de laatste magie – Kinderboekenweek geschenk

Nog even en de Kinderboekenweek 2023 gaat van start. Het thema bij mij thuis is een mooi breed thema waarin er heel veel ruimte is voor inclusie en diversiteit. Sanne Rooseboom schreef het Kinderboekenweek geschenk met Ravi en de laatste magie. Een dun boekje met een magische verhaal.

Ravi en de laatste magie

In de flat waar Ravi woont met haar moeder en broertje is een gasfornuis ontploft, waardoor iedereen tijdelijk weg moet. Omdat haar moeder in een rolstoel zit, heeft de gemeente een rolstoelvriendelijk plekje voor ze gevonden in een tehuis voor oude mensen. Maar het zijn niet zomaar oude mensen, ze zijn namelijk al verschrikkelijk oud. Dat komt omdat het oude tovenaars zijn die nog een heel klein beetje kunnen toveren.
Maar door de komst van Ravi, haar moeder en broertje gaat er iets mis. De naarste tovenaars van de wereld willen de stad veranderen in een ellendig slagveld met ziektes en ratten. Ravi moet ze zien te stoppen, maar zal haar dat lukken en zal ze zich ooit ergens thuis gaan voelen?

Ravi en de laatste magie

Waar voel jij je thuis?

Ravi en de laatste magie is een mooi klassiek voorbeeld dat het niet per se je huis moet zijn waar je je thuis voelt, maar de spullen en mensen om je heen die een huiselijk gevoel geven. Ravi heeft er best last van dat ze niet meer in hun oude huis wonen waar ze vele herinneringen heeft gemaakt. Doordat haar moeder ziek is kunnen ze niet meer in een huis met een trap wonen. Dus zijn ze verhuisd.
Maar er staan nog veel dozen en dan moeten ze opeens weer weg, tijdelijk gelukkig.

het krachthonk

Oorzaak en gevolg

Doordat Ravi en haar familie bij de oude tovenaars komen te wonen gebeuren er gekke dingen. Maar die dingen waren misschien toch wel gebeurt, alleen nu een beetje sneller.
De oude tovenaars aan de goede kant hebben namelijk een probleem met oude tovenaars van de slechte kant.
Ravi schiet natuurlijk te hulp. Ze houdt wel van een beetje avontuur en gelukkig willen haar moeder en broertje ook helpen.

Ik vind Ravi en de laatste magie een heerlijk kort verhaal om te lezen.
Als je in de Kinderboekenweek een boek koopt bij een boekenwinkel dan krijg je het Kinderboekenweek geschenk er gratis bij!

Ravi en de laatste magie 1

Sanne Rooseboom

Sanne Rooseboom* is een Nederlandse schrijfster, vooral bekend om haar kinderboeken. Rooseboom heeft verschillende boeken geschreven, waaronder populaire boeken en series zoals “Het Ministerie van Oplossingen” en “Mot en de metaalvissers!”. Deze boeken zijn gericht op kinderen en jonge lezers en bevatten avontuurlijke en fantasierijke verhalen.

“Het Ministerie van Oplossingen” is een serie over een geheime organisatie die mysteries en problemen oplost die de gewone overheid niet kan aanpakken. De serie richt zich op kinderen die van mysterie en avontuur houden.

Sanne Rooseboom heeft met haar boeken verschillende prijzen en erkenningen ontvangen en heeft daarmee een positieve invloed op de Nederlandse jeugdliteratuur. Haar boeken zijn populair bij kinderen en ouders in Nederland en daarbuiten.

Sophie Pluim

Sophie Pluim had de eer om de schattige illustraties bij Ravi en de laatste magie te maken. Kleine pentekeningen waarin ze griezelig goed oude tovenaars neer weet te zetten. Maar ook oog heeft voor details zoals oortjes in oren (afluisteroortjes) en rake gezichtsuitdrukkingen. Dit duo werkte al eerder samen aan Mot en de metaalvissers maar Sophie heeft ook een collectie eigen boeken! Zoals het huisje zonder heks.

kinderboekenweekgeschenk 2023 Sanne Rooseboom

Specificaties Ravi en de laatste magie

Auteur: Sanne Rooseboom | Illustraties Sophie Pluim | Uitgeverij Stichting CPNB | 9789059656123 | Meer informatie bij de lokale boekhandel vanaf 4 oktober 2023

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.