Zijn nieuwe vriendin, een ijskoude psychologische thriller

Toen ik de cover van Zijn nieuwe vriendin zag werd ik meteen nieuwsgierig naar het boek. Op de voorkant staat al ‘Ze wil jouw leven, ze begint bij je zoon.’ Dit klonk al enorm spannend. De letters ‘Zijn nieuwe vriendin’ voel je als je er overheen gaat, heel leuk gedaan! Ook staat er ‘Een ijskoude psychologische thriller.’ Daar hou ik wel van, psychologische thrillers dus ik ben meteen de achterflap gaan lezen. Die pakte mij meteen en ik had ook gelijk hoge verwachtingen van dit boek. Wil je weten of Zijn nieuwe vriendin aan mijn verwachting voldeed? Lees dan gauw verder.

Zijn nieuwe vriendin cover

Flaptekst van Zijn nieuwe vriendin

Laura heeft het allemaal: een succesvolle carrière, een prachtig huis in hartje Londen, een goed huwelijk en een sterke band met haar zoon Daniel. Dan ontmoet Daniel Cherry en wordt hij binnen een paar dagen smoorverliefd. Zijn nieuwe vriendin is jong, mooi en slim, maar ze heeft niet dezelfde kansen gehad als de bevoorrechte familie van Daniel. Laura doet haar uiterste best om haar met open armen te ontvangen, maar al snel beginnen zich de eerste barstjes te vormen in de moeder-zoonrelatie. Laura komt erachter dat Cherry de waarheid nogal eens verdraait, dat ze niet is wie ze beweert te zijn en dat haar liefde voor Daniel niet oprecht is.

Hoe groter Cherry’s leugens, hoe groter wordt Laura’s angst. Is Daniel in gevaar? Hoever durft Laura te gaan om hem te beschermen? Terwijl de geheimen zich opstapelen en de inzet steeds hoger wordt, neemt Laura een beslissing die alles verandert en een van hen het leven kost.

Zijn nieuwe vriendin achterkant

Mijn leeservaring van Zijn nieuwe vriendin

Zijn nieuwe vriendin is een heerlijk psychologische thriller, die mij van begin tot eind in zijn greep heeft gehouden. Ik kon maar moeilijk stoppen met lezen en ik had dit best dikke boek ook vrij snel uit. Zoals op de achterflap staat, kost het één iemand uiteindelijk het leven. Maar tot het allerlaatste moment weet je niet van wie en voor mij was het ook niet degene die ik had verwacht. Frances laat het verhaal twee kanten op gaan, waardoor je dus pas op het laatste moment weet wie het het leven kost. Ik had ook echt afwisselend medelijden met Cherry en Laura. En eigenlijk constant met Daniel, want Laura en Cherry speelde eigenlijk een spelletje om hem, wat ik erg sneu vond. Maar vooral dit maakte Zijn nieuwe vriendin erg spannend om te lezen!

Zijn nieuwe vriendin is mijn eerste kennismaking geweest met Michelle Frances. Voor dit boek had ik nog nooit van haar gehoord. Ik wil zeker meer van haar gaan lezen! Ik vind dat Frances een fijne schrijfstijl heeft en ze bouwt de spanning goed op.

Over Michelle Frances

Michelle Frances is een Britse auteur en heeft al meerdere psychologische thrillers op haar naam staan. Van haar debuut Zijn nieuwe vriendin zijn al een half miljoen exemplaren verkocht. Haar thrillers verschijnen in ruim twintig landen. Ze heeft aan de Bournemouth Film School gestudeerd en is vervolgens naar Los Angeles vertrokken, waar ze haar master heeft afgerond.

Andere boeken van Michelle Frances

  • Zussen* (2022) Ook verkrijgbaar als E-book! (Engelse titel: Sisters)
  • Niet mijn dochter* (2023) Ook verkrijgbaar als E-book! (Engelse titel: The daughter)

Niet vertaald

Specificaties Zijn nieuwe vriendin

Auteur: Michelle Frances | Uitgever: Boekerij | Vertaald (vanuit het Engels) door: Textcase | Omslagontwerp: Pan Macmillan | Omslagbeeld: © MGP/Getty Images | Zetwerk: Textcase | mei 2023 | 398 pagina’s | 9789022598320 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.