Verborgen Plekken – Sarah Baxter, een ontdekking van 25 verborgen plekken

In het boek Verborgen Plekken neemt de schrijfster en reisjournalist Sarah Baxter je mee naar 25 van`s werelds meest geheime plekken. Van steden die recent onthuld zijn tot afgelegen locaties die bewust of onbewust verborgen bleven. Het boek heeft prachtige illustraties van Amy Grimes die de Verborgen Plekken beeldend weergeeft.

Verborgen plekken

Bijzondere verhalen

Waar denk je aan bij de titel Verborgen Plekken. Ik denk dan aan geheime, verstopte of onzichtbare plekken. Eerder las ik het boek Waar magie te vinden is, waar ook onbekende en bijzondere plaatsen in diverse landen zijn terug te vinden. Al direct in de inleiding wordt mij duidelijk dat dit boek plaatsen beschrijft die niet bekend zijn of waar weinig van bekend is. Aangezien ik zeer veel van reizen houdt, ben ik nieuwsgierig naar deze bijzondere en geheime locaties op de wereld.

Kaisertal in Oostenrijk

Jaarlijks skiën wij in Oostenrijk maar wat is die verborgen plek in het Kaisertal? Uiteraard heb ik gehoord van het Kaisertal. Het ligt tussen Kufstein en Ebbs vlakbij de Duitse grens. Tot 2008 was dit de laatst bewoonde vallei in Oostenrijk die werd ontsloten door een weg. Door de aanleg van de Kaisertunnel werd het Kaisertal voor wandelaars bereikbaar die op zoek zijn naar een uitdaging. Dit is niet de enige plek die bijzonder is.

Dichtbij huis, in Amsterdam, is een woning met wel een heel bijzondere zolder. Aan de Oudezijds Voorburgwal vind je een grachtenpand met een geheime kerk. Hoe is deze kerk op de zolder gekomen en waarom?

Of wat dacht je van de lang verborgen gebleven bakermat van het Khmer-rijk in Siem-Reap Cambodja. Deze en vele andere bijzondere plaatsen op de wereld worden in Verborgen Plekken beschreven.

Verborgen plekken

Verborgen plekken, bijzondere verhalen

Verborgen Plekken is een bijzonder boek. Niet alleen door de verhalen maar ook door de tekeningen. De illustraties zijn schilderachtig en geven het boek een geheimzinnige sfeer. In Verborgen Plekken vind je plaatsen en steden die onlangs werden onthuld of die bewust geheim gehouden zijn uit angst voor vervolging. Of het nu het verhaal is over een mysterieus monument onder water in Japan, de schitterende kloof in Arizona of een geïsoleerde vesting op een heuvel in Languedoc-Roussillon, al deze plekken waren voor mij onbekend. Leuk om te lezen en wellicht plekken om te bezoeken als we er eens in de buurt komen. Goed te lezen voor iedereen die interesse heeft in de wonderen die nog op de wereld te vinden zijn.

Specificaties Verborgen Plekken

Auteur: Sarah Baxter | Illustrator: Amy Grimes | Vertaald door Saskia Peeters | Uitgever: Terra | 9789089898265 | januari 2020 | 236 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Verborgen plekken
Footer5
Esther
Delen is enorm lief

Mijn naam is Esther, 44 jaar, dit jaar 19 jaar getrouwd, moeder van Rosalie 8 jaar en woonachtig in De Lier. We bezoeken regelmatig musea in Nederland en we houden van reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.