Noodweer – een spannend boek voor jongeren

Als je bedreigd wordt en geen uitweg ziet…
Dat stukje tekst op de cover triggerde mij meteen. Wie wordt er bedreigd en waarom? Hoe ver gaan de bedreigingen en wat wordt er bedoeld met ‘geen uitweg’? Deze vragen kwamen meteen in mij op, waarna ik de flaptekst ben gaan lezen. Toen wist ik al wie er bedreigd werd en ook waarom. Maar Mijnders laat in de flaptekst niets los over hoe ver de bedreigingen gaan. Dit zorgde er voor dat ik getriggerd werd en Noodweer heel graag wilde lezen. Wil je weten wat ik uiteindelijk van Noodweer vond? Lees dan snel verder!

Noodweer cover

Waar gaat Noodweer over?

Noodweer gaat over Kai, die een scooter over het hoofd ziet en daardoor van zijn fiets valt. Gelukkig heeft hij niets. De scooterbestuurder blijkt Fabian te zijn, een verschrikkelijke klasgenoot. Fabian wil dat Kai de schade vergoedt van 125 euro. Maar Kai is het daar niet mee eens en betaalt niet, al denkt hij soms wel na om het wel te betalen want dan zijn de bedreigingen misschien wel over. Maar uiteindelijk betaalt hij iedere keer niet. Na een tijdje is Fabian er klaar mee en blijft het niet meer bij bedreigingen: Er worden vernielingen gepleegd! En dan op een dag loopt het helemaal uit de hand. En dan heeft Kai ook nog een opa die steeds vergeetachtiger wordt..

Noodweer flap

Spannend en meeslepend

Noodweer is een spannend en meeslepend jeugdboek voor lezers vanaf 12 jaar. De personages zijn goed uitgewerkt en hebben allemaal hun eigen karaktertrekken en gedragingen, waardoor ze realistisch over komen. Alles is heel realistisch neer gezet. Hierdoor kun je je goed inleven in de personages, met name Kai. Het zou zo in het echt kunnen gebeuren. Noodweer is makkelijk geschreven en leest lekker vlot. Noodweer is geen dik boek. Het boek heeft namelijk maar 123 pagina’s. Het is ook makkelijk geschreven en de letters hebben een fijne leesgrootte. Hierdoor is Noodweer ook zeker geschikt voor jongeren die minder gek zijn op lezen, maar dit voor school wel verplicht moeten doen.

Thema’s

In Noodweer komen diverse thema’s voor waarin jongeren zich zullen herkennen. Bijvoorbeeld angst. Angst wat er gaat gebeuren als iemand je bedreigt en de bedreigingen alsmaar erger worden. Het gevoel van onveiligheid. Je nergens meer veilig voelen, zelfs op school niet. En de angst dat de vergeetachtigheid van je opa alsmaar erger lijkt te worden. Niemand in vertrouwen durven nemen. Niets durven te zeggen over wat er allemaal speelt in je leven. Maar ook vriendschap. Weten dat vrienden voor je klaar staan, wat er ook gaande is. Liefde. De liefde tussen kleinzoon en zijn opa en oma: die liefde voel je tijdens het lezen.

Over Hans Mijnders

Hans Mijnders is geboren op 29 oktober 1958 in Rhoon. Mijnders is naast auteur ook directeur en parttime leraar in het basisonderwijs. Voor zijn boeken kiest hij meestal voor een hedendaags, actueel thema waarin de kinderen en jongeren zich kunnen herkennen. Mijnders heeft al meerdere prijzen gewonnen met zijn boeken. Noodweer is mijn kennismaking met deze auteur. Noodweer is zijn 51ste boek.

bladzijde

Specificaties Noodweer

Auteur: Hans Mijnders | Uitgeverij: Jongbloed Media (Columbus Kinderboeken) | juni 2021 | 123 pagina’s | 9789085434634 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.