Yopa’s groene duikboot, een nieuw avontuur van Paul McCartney

Ben je klaar voor een kleurrijk avontuur vol muziek, gekkigheid en een tikkie magie? Yopa is wel klaar voor weer een nieuw avontuur! Yopa’s groene duikboot is een nieuw doldwaas avontuur van Yopa en zijn luitjes. Voor mij is het een eerste kennismaking met deze prentenboeken serie van niemand minder dan Paul McCartney.

hoofd Yopa's Groene Duikboot

Yopa’s groene duikboot

Yopa en de Luitjes zijn terug! Kom aan boord van Yopa’s groene duikboot en ga mee op dit magische avontuur, op zoek naar Yoma. Yopa en de Luitjes volgen haar muzikale spoor op een fantastische reis rond de wereld en zelfs tot op de diepste bodem van de oceaan. Zullen ze haar vinden? Een hartverwarmend verhaal voor grootouders en kleinkinderen van alle leeftijden. Geschreven door Paul McCartney, ’s werelds meest geliefde opa, en schitterend geïllustreerd door Kathryn Durst.

Het was er zo koel als schaafijs (of als gaaf ijs!)

Paul McCartney – Yopa’s groene duikboot

Paul McCartney

Eigenlijk heeft deze grote held geen introductie nodig. Maar ik besef me ook dat de wereld nieuwe generaties bevat die misschien minder (au) bekend zijn met The Beatles en mister McCartney. Paul McCartney is een Engelse singer-songwriter, componist en multi-instrumentalist. De ex-bassist (pianist, gitarist, zanger en songwriter) van The Beatles is een van de meest succesvolle artiesten in de geschiedenis van de popmuziek.

James Paul McCartney werd in 1942 geboren in Liverpool en is zestien als hij voor het eerst begint met het schrijven van liedjes. Zijn songwriting-samenwerking met John Lennon is een van de meest gevierde van de twintigste eeuw. Nadat The Beatles uit elkaar gingen vormden McCartney met zijn eerste vrouw Linda en Denny Laine de band Wings en slaagde hij er ook als solo-artiest in om het succes van de fab four te evenaren. Daarnaast zet hij zich in voor verschillende maatschappelijke onderwerpen zoals dierenrechten, vegetarisme, armoede en muziekeducatie. En schrijft dus ook (kinder)boeken waaronder Yopa’s groene duikboot.

Vrolijk avontuur

Yopa’s groene duikboot is voor ons een eerste kennismaking in deze vrolijke wereld. Paul heeft een vrolijke manier van een avontuur onder woorden brengen voor kinderen. Het zit vol wonderlijke dingen, vol spanning zonder dat het eng is. Het voelt als een warm bad met toch wel een Beatles sausje. Het kan aan mij liggen en misschien zoek ik wel referentiepunten, ik ben een groot The Beatles liefhebber. Om die reden wilde ik dit boek dan ook graag lezen met mijn dochter.

Yopa’s groene duikboot duikt in een avontuur en wordt omringd door muziek. Ik vind het jammer dat er niet ook daadwerkelijk muziek van is. Maar ik hoor gewoon de al bestaande liedjes van The Beatles terwijl de muzieknoten door de bladzijdes heen zweven. En ik kan er niks aandoen dat de groene duikboot soms toch echt even geel is..

Tikkeltje magie

Wij hebben genoten van de kleurrijke en avontuurlijke reis met Yopa’s groene duikboot. Er is veel te zien en te beleven. De verwondering, de muziek en het tikkeltje magie maakt het tot een leuk kinderboek. Het is een heerlijk voorleesboek. Ik vraag me wel af waarom Yoma zo op zichzelf is, maar dat zal vast in eerste deel ter sprake komen. Bovenal is het een boek over familie en samen genieten van de belevenissen die het leven ons brengt. Met een tikkeltje magie.

Specificaties Yopa’s groene duikboot

Auteur: Paul McCartney | Illustraties: Kathryn Durst | Vertaald door Erik Bindervoet | Uitgeverij: Rubinstein | 9789047628811 | 32 pagina’s | September 2021 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

yopa's groene duikboot footer
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.