Sex and the Shitty, een herkenbaar verhaal voor iedereen

Als groot fan van de Amerikaanse serie ‘Sex and the City’, moest ik enorm lachen om de titel van dit boek: ‘Sex and the shitty’. De vrolijk roze voorkant en de ondertitel ‘We doen allemaal gewoon ons best’ nodigt direct uit tot lezen. De achterkant doet vermoeden, wat later ook blijkt uit een interview, dat de auteur ook fan van de tv-serie is, maar er haar eigen draai aan geeft. Vol enthousiasme en nieuwsgierigheid ben ik begonnen met lezen.

Sex and the shitty

Sex and the Shitty samenvatting

Merel Jacobs is gewoon zoals iedereen, alleen een beetje anders dan de meeste mensen die ze kent. Ze is namelijk single, iets wat in de essentie niet speciaal is.Maar tijdens de zoveelste babyshower, weleens zo voelt. Merel gaat op dates (soms), swiped op apps (met frisse tegenzin) en staat open voor de liefde (als open dicht zou betekenen). Maar niemand lijkt haar aandacht vast te kunnen houden. Totdat ze de leuke Nina ontmoet. Lees het verhaal van Merel in ‘Sex and the Shitty’.

Sex and the shitty
synopsis

Auteur Laurien Vereecken

Het begon allemaal zo een zes jaar geleden met het schrijven van een online-column. Hierin kunnen lezers de belevenissen van Laurien volgen, met al zijn ups en downs. Tussendoor treedt ze op als stand-up comedian en was daar altijd de wens om een boek te gaan schrijven. Tijdens haar studie volgde ze fanatiek de serie ‘Sex and the City’. Voor het schoolproject creatief schrijven koos ze ervoor om columns te gaan schrijven voor de schoolkrant. Het zou gaan over haar dating- en liefdesleven, een beetje à la Carrie Bradshaw, maar dan meer op haar niveau.

Haar vriendin kwam dan ook met het lumineuze idee op het ‘Sex and the Shitty’ te noemen. Geheel op het niveau van Laurien Vereecken. Tijdens een ontmoeting voor werk kwam ze in contact met een uitgeverij. Die zag potentie in haar columns. Twee jaar later is het dan ook zo ver en verschijnt het boek ‘Sex and the Shitty’ in de boekwinkels.

Auteur Laurien Vereecken
Auteur Laurien Vereecken

Veel herkenbare scènes voor de lezer

Het boek ‘Sex and the Shitty’ is, in tegenstelling tot de columns, een doorlopend verhaal. Wel gaat het ook over een twintigjarige die haar weg probeert te vinden tussen de datingsites, trouwerijen en babyshowers. Wat dat aangaat herkende ik ook wel veel uit de films ‘Bridget Jones’ en ‘Four weddings and a funeral’.
Hier en daar schijnen scènes uit ‘Sex and the Shitty’ gebaseerd te zijn op het leven van de auteur Laurien Vereecken zelf. En heeft ze ook dankbaar gebruik gemaakt van gebeurtenissen uit het leven van familie en vrienden. Daarom herken je als lezer ook zoveel, en vooral jezelf, in het boek. Het beschrijft een periode die we allemaal wel een keer hebben doorgemaakt of waar we middenin zitten.

Sex and the shitty

‘We doen allemaal gewoon ons best’

De rode draad in het verhaal is daten. En dat is natuurlijk ook meteen een heel erg dankbaar onderwerp, want daarin gebeurt van alles en loopt een hoop mis. Waarbij liefde, humor, gezelligheid en verdriet elkaar constant afwisselen. Dit alles weet Laurien Vereecken met een vlotte schrijfstijl leuk aan elkaar te breien.
Het boek ‘Sex and the Shitty’ is blijvend actueel, want zoals de ondertitel al zegt: ‘’We doen allemaal gewoon ons best’’. En dat geldt natuurlijk voor elke leeftijdsgroep. We hebben allemaal te maken met leuke en minder leuke dingen. Het leven kan geweldig zijn maar net zo goed één groot drama. Dat gegeven heeft Laurien Vereecken heel goed weten weer te geven.

We doen allemaal gewoon ons best

Leuk en grappig boek maar iets teveel ‘geleend’

Hoe leuk het verhaal ‘Sex and the Shitty’ ook geschreven is, het boek viel me uiteindelijk toch wel wat tegen. Niet vanwege de schrijfstijl, de gebeurtenissen of de personages, maar meer als geheel. Want meer dan een combinatie van de bovengenoemde serie en films is het dan ook niet. Het enige waarin het verschilt is dat Merel wellicht meer op meisjes valt dan op jongens. Maar dat was al op de achterflap te lezen, dus weg is de clou! Het einde van is ook erg mager, want voordat je het weet zit je middenin het dankwoord terwijl je, althans dat was mijn ervaring, nog middenin een scène zat.
Al met al is ‘Sex and the Shitty’ een leuk, vlotlezend boek, wat zeker als debuut goed geschreven is, maar helaas brengt het niets nieuws. Daarvoor is er iets te veel geleend van de daadwerkelijke kaskrakers.

Laurien Vereecken, sex and the shitty

Specificaties over het boek Sex and the Shitty

Titel: Sex and the Shitty | Auteur: Laurien Vereecken | Uitgeverij: Lannoo | Eerste uitgave: 2023 | Aantal bladzijden: 272 | ISBN 9789401492638 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Ondertitel Sex and the shitty
Footer 8 met bol verwijzing
Noelle
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Noëlle van deleestrein. Ik lees van alles en veel! Voor deleestrein schrijft ik al sinds 2012 recensies op Blogspot. Daarnaast leidt deleestrein ook al sinds 2012 een boekenclub waarin zeer divers door 8 leden gelezen wordt. Ik lees zelf ook graag diverse genres (al kan sciencefiction haar boekenhart echt niet blij maken), oude klassiekers en het nieuwste wat uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.