Monsta – Dita Zipfel, monsta is het zat

Monsters onder je bed. Elk kind heeft wel een periode waarin ze denken dat er een monster in hun kamer zit. Het “Kint” uit dit boek heeft ook een “Monsta” in haar kamer, maar of ze dat echt weet…

monsta

Monsta schrijft een brief

Monsta baalt ervan dat zijn “Kint” niet gruwelt en griezelt van hem. Hij had het “Kint” speciaal uitgekozen om onder zijn bed te gaan wonen. Zijn doel: het kind elke dag laten gruwelen en griezelen. Maar wat hij ook probeert, er gebeurd helemaal niks. En daarom besluit hij om weg te gaan en zijn “Kint” een brief te schrijven

De spelfouten van Monsta

Op de eerste bladzijde zie je Monsta aan een tafel zitten en is bezig met zijn brief voor het kind. De komende bladzijdes zie je zijn brief en de bijbehorende tekeningen. Het leuke van alles is dat hij behoorlijk wat fouten maakt. Soms zijn ze doorgestreept en soms staan ze er nog in. Ikzelf hou ervan, maar ook mijn zoontje vindt het geweldig. “Mama, Monsta maakt ook fouten! Grappig hè?” Heel fijn voor een jongetje die faalangst heeft en geen fouten wil maken. Hij is dol op monsters en als die dan ook nog fouten maken…. fantastisch!

Monsta neem je mee in zijn verleden, heden en toekomst

In zijn brief vertelt Monsta eerst waarom hij speciaal voor dit kind heeft gekozen en gaat daarna schrijven over zijn verleden. Zijn moeder noemde hem Gerrit, maar Monsta past beter. Als je hem zou zien dan zou je het in je broek doen van angst. En om dit allemaal kracht bij te zetten, heeft Gerrit (ik bedoel Monsta) een mooie tekening gemaakt met het “Kint” en zijn poepbroek. Daarna vertelt hij over zijn vader en waarom hij voor dit leven heeft gekozen. In de brief vertelt hij ook wat hij allemaal heeft gedaan en bedacht om het kind te laten griezelen. Monsta sluit zijn brief af met hetgeen wat hij nu gaat doen. Wat dat precies is, ga ik je nog niet vertellen. Dat moet je echt zelf gaan lezen.

Geweldige tekeningen

Mede dankzij de tekeningen zitten mijn kinderen helemaal in het verhaal. Vooral de tekening van het kind met een poepbroek is geweldig! Mijn zoontje vindt Monsta helemaal niet zo eng. Hij ziet eruit alsof hij geknuffeld moet worden. haha. Op de tekeningen is ook duidelijk te zien dat Monsta helemaal niet zo groot is. Mijn jongste roept heel hard: “Kijk, Monsters zijn klein. hahaha” Ook het papier waarop Monsta schrijft is getekend. Zo heb je echt het idee dat je zijn brieven leest. Erg leuk!

Een nieuw favoriet boek

Wij houden ontzettend van lezen hier thuis. Prentenboeken, voorleesboeken of stripboeken. We verslinden het. Allemaal hebben we wel onze voorkeuren, maar eens in de zoveel tijd komt er een boek voorbij die ons lievelingsboek wordt. Voor mijn oudste is Monsta nu echt zijn favoriete boek. Elke avond moet ik hem opnieuw voorlezen en hij gaat overal mee naar toe. Ik denk dat dit prentenboek het geweldig gaat doen bij alle kinderen. Een aanrader voor alle kinderen die van monsters houden of zelf een “Monsta” onder hun bed hebben.

Specificaties voor Monsta

Auteur: Dita Zipfel| Uitgever: De Vier Windstreken | 9789051167733 | 1 januari 2020 | 48 pagina’s | meer informatie vind je hier

Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.