Speeltuin een Mies van Hout prentenboek, Per ongelukt: kinderboekenweekgeschenk 2015

In 2015 was Speeltuin, van Mies van Hout, het prentenboek wat centraal stond tijdens de kinderboekenweek. Dit mooie boek laat kinderen met hun vinger een weg volgen. Welke verhalen ontstaan er bij jullie tijdens deze reis?

prentenboek lezen

Speeltuin

Ga mee op avontuur naar de speeltuin. Klauter door de bomen, door een krokodillenrivier, verdwaal in de bramentuin, spring van wolk tot wolk en roetsj van de berg. Op je tenen langs een monster. Al dwalend beland je in een saaie speeltuin en wil je weer terug door het boek op avontuur. Een echt vingerboek want het is de bedoeling dat je met je vinger de juiste weg vind. De kinderen vinden het geweldig om met hun vingertje het boek aan te raken en stiekem heb ik ook al stiekem het boek rustig zelf gelezen en met mijn vinger(tje) het juist pad gevonden. Geweldig even kind zijn.

Wat een heerlijk boek om te dwalen, ontdekken en beleven is Speeltuin! Een unieke beleving van een boek lezen en voorlezen. Door deze manier van volgen gaat het boek en de beleving nog meer leven bij kind… en voorlezer! Ik kon mijn vingers ook niet thuishouden en ben lekker mee de weg gaan volgen.

Specificaties Speeltuin

Auteur: Mies van Hout | Uitgever: Lemniscaat | 9789047708902 | oktober 2018 | 26 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Per ongelukt! Simon van der Geest

Per ongelukt!

Simon van der Geest schreef het Kinderboekenweekgeschenk: Per Ongelukt! Dit boek gaat over een jongetje Ro, die samen met zijn vrienden Archie en Lela een bevrijdingsplan bedenkt om zijn moeder te bevrijden van een streng bewaakt eilandje in de Waddenzee. Dit boek ontving je bij aankoop van tenminste 10 euro aan kinderboeken.

Auteur: Simon van der Geest | 9789059653269 | 159 pagina’s | meer informatie vind je hier

Kinderboekenweken

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie flapjesboek geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig hond humor jezelf zijn kat kunst liefde maatschappij magie mindful museum muziek mysterie natuur oorlog opgroeien pesten poes prentenboek reizen roman samen school spannend thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap wereld zelfbeeld zoekboek

hoofd Kinderboekenweek 2021 worden wat je wil
Footer5 Speeltuin
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 8 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.