Kikker is verliefd, een recordable prentenboek, Max Velthuijs

Een nieuw concept van deze prachtige klassieker van Max Velthuijs: voor het eerst is ‘Kikker is verliefd’ verkrijgbaar als inspreekprentenboek. Kikker is verliefd – recordable prentenboek kun je elke avond voorlezen, waar je ook bent! Druk op de opnameknop om het verhaal in te spreken en met één druk op de knop kan je (klein)kind je stem altijd horen.

Kikker is verliefd - recordable prentenboek

Is Kikker ziek in Kikker is verliefd recordable prentenboek?

Het verhaal in Kikker is verliefd – recordable prentenboek begint met Kikker die aan de oever van de rivier zit. En hij weet niet of hij blij is of verdrietig en vraagt zichzelf af wat er met hem aan de hand is. Varkentje vindt dat hij er slecht uitziet en denkt dat Kikker misschien wel ziek is. Kikker vertelt aan Haas wat er aan de hand is: hij heeft het warm en dan weer koud en zijn hart klopt heel erg snel. Haas lijkt net een dokter en las in een dik boek dat het betekent dat… Kikker verliefd is!

Kikker is verliefd

Ja echt waar. Kikker maakt meteen een reuze vreugdesprong en komt neer naast Varkentje. Hij vertelt haar blij dat hij verliefd is. Varkentje vraagt wie de gelukkige is. Daar had Kikker nog niet over nagedacht, maar zegt vervolgens dat het die mooie, lieve en schattige Eend is. Volgens Varkentje kan dat niet, want hij is groen en zij is wit. Dat houdt Kikker niet tegen om Eend te gaan verrassen. Hij schuift een prachtige tekening onder haar deur door en de dag erna legt hij een mooi boeket bloemen op de stoep. Hij is te verlegen om haar te vertellen dat hij verliefd op haar is. Ondertussen kan hij niet slapen ’s nachts en smaakt zijn eten hem niet meer.

Kikker is verliefd - recordable prentenboek

Indruk maken in Kikker is verliefd – recordable prentenboek

Kikker wil het wereldrecord hoogspringen verbeteren, zodat Eend daarvan zal opkijken en van hem zou gaan houden. De hele dag oefent Kikker en komt steeds hoger en hoger. Eend maakt zich zorgen en ziet hem heel hard neerkomen. Ze verzorgt hem bij haar thuis en vraagt hem voortaan voorzichtig te doen, want ze houdt zoveel van hem! Kikker stottert dat hij ook zoveel van haar houdt en sindsdien zijn ze bij elkaar. Ondanks ze een kikker en een eend zijn, groen en wit. Max Velthuijs eindigt Kikker is verliefd – recordable prentenboek met de mooie woorden: “Liefde kent geen grenzen.”

Kikker is verliefd werd in 1990 bekroond met de Zilveren Griffel.

Recordable prentenboek

Wat mij betreft is Kikker is verliefd – recordable prentenboek een Gouden Griffel waard. En dan niet alleen doordat het verhaal over verliefd zijn zo mooi beschreven is, met de bijbehorende sprekende illustraties, voor kleine kinderen. Ik vind het geniaal bedacht om een voorleesboek in te kunnen spreken! Ik lees mijn zoontje (3) namelijk al voor sinds hij zelf nog niet eens kon zien wat een boek was, dus het hoort echt bij ons avondritueel.  En wanneer hij soms bij iemand anders slaapt, neemt hij altijd één of twee boeken mee in zijn logeertas. Dus ik ben erg benieuwd naar zijn reactie als hij het knopje indrukt en mama ineens hoort praten!

Inspreektips van Kikker is verliefd – recordable prentenboek

Hoe werkt het inspreken? Zet als eerste het knopje aan de achterkant op ‘aan’. Om Kikker is verliefd – recordable prentenboek het beste in te spreken, houd je het boek het beste met beide handen vast. Druk met je rechterduim op het opneemlogo terwijl je met je wijsvinger aan de achterkant van het boek druk geeft, om goed kracht te zetten. De knop houd je ingedrukt terwijl je de voorleespagina inspreekt. Druk, als je aan het einde van de pagina bent met voorlezen, iets harder, want je druk verslapt als je hersenen denken dat je bijna klaar bent. En dan zou de opname te vroeg kunnen stoppen.

Valentijn

De verlegen acties van Kikker (de tekening onder de deur schuiven en het boeket bloemen op de stoep leggen) in het verhaal deden mij denken aan het versturen van een anonieme Valentijnskaart. Hoe ga jij je geliefde verrassen op Valentijnsdag?

Specificaties ‘Kikker is verliefd – recordable prentenboek’:

Auteur: Max Velthuijs | Uitgever: Leopold | 9789025878214 | Druk: 45 | januari 2020 | Afmetingen: 28,7 x 24,2 x 2,2 cm | 32 pagina’s | Aanbevolen leeftijd: 3 – 5 jaar | Klik op de link voor meer informatie of bezoek je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Kikker is verliefd - recordable prentenboek
Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

3 reacties

  1. Beste, Ik heb nu al 2 recordable boeken van kikker is verliefd mee naar huis genomen. De opname tijd is veel te kort, ik heb echt alles uit de kast getrokken om de opnamestop in te drukken, zelfs zwaar geschut! Telkens als ik nog maar enkele zinnen moest inspreken dan ging dat irritante piepje al af.
    Ik vind dit zoooooo jammer want als het zou werken is het kei leuk.
    Ik werk zelf bij een primera dus ze deden daar niet moeilijk om een ander boek te proberen….maar dit was precies hetzelfde helaas. Ik ga ze dus beiden weer retourneren.

    • Hoi Yvonne, wat vervelend inderdaad. Had je de tips van reviewer Delicia gelezen in haar review op het einde? Misschien dat dat nog wat helpt?

  2. Ik was heel enthousiast over dit boek omdat we kleinkinderen in nieuw Zeeland hebben , maar de inspreek tijd is veel te kort en sneller lezen ging echt niet, ik heb het toch verstuurd voor de 2e verjaardag van onze kleinzoon maar de laatste regels ontbreken bijna bij iedere bladzijde. Jammer dat het niet voldoende voorlees ruimte op zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.