Van 1 konijn tot 1 dozijn – een boek vol beestenrijmpjes

Jonge kinderen zijn heel veel met tellen bezig. Ze vinden het heerlijk om cijfers te leren en eindeloos de telreeks op te zeggen. En daar sluit het boek ‘Van 1 konijn tot 1 dozijn’ perfect bij aan. Bij elk getal is een beestig rijmpje bedacht. En die zijn vooral heel grappig!

van 1 konijn tot 1 dozijn

Tellen met dieren: van 1 konijn tot 1 dozijn

deze drie ossen
gaan elke zondag in de bossen
samen motorcrossen.
na al dat woeste geplodder
in de vieze modder
gaan ze steevast met een zakje patat,
lekker samen in bad.

Van 1 konijn tot 1 dozijn is een boek vol beestige rijmpjes. De dolle dierenrijmpjes van Marc de Bel en Mie Buur leren kinderen om tot 12 te tellen. De tekeningen van Jarne Daem zitten ook vol kleine verrassingen. Lees en tel mee met alle dieren uit dit grappige boekje.

ossen in bubbelbad

Leren tellen met de dieren

Toen ik de beschrijving van dit boek las, was ik meteen enthousiast. Want als kleuterjuf ben ik altijd op zoek naar leuke materialen en boeken waarbij je spelenderwijs de kinderen veel leert. En boeken zijn altijd fijn om heel veel nieuwe dingen te leren. In de klas zetten wij ook regelmatig een getal in de spotlight. Dat doen we door er bijvoorbeeld een filmpje over te kijken, verschillende getalbeelden van dit getal op te zoeken, voorwerpen van dat aantal te zoeken en nog veel meer. Een rijmpje dat past bij het getal waar je op dat moment mee bezig bent is dan natuurlijk fantastisch. En daar komt dit boekje ‘Van 1 konijn tot 1 dozijn’ natuurlijk mooi van pas!

Grappige tekeningen

Voor kinderen die houden van een beetje gekkigheid, is dit een leuk boekje. De tekeningen zijn ontzettend leuk, en ook een beetje gek. Je ziet bijvoorbeeld een konijn aan de wijn zitten, een stel ossen met friet in een bubbelbad, giraffen die sigaartjes roken en een chimpansee die in een kuiltje in het zand zit te poepen, omdat hij aan de diarree is. Om deze tekeningen zullen de kinderen vast smakelijk kunnen lachen.

De rijmpjes zijn ook gek. Ik vind deze zelf persoonlijk soms nét een beetje te ver gezocht. Ze rijmen wel goed, maar het zijn daardoor wel wat gekke gedachtenkronkels. Maar kinderen zullen vast in een deuk liggen om een zin als: ‘deze elf slakken, gaan een dozijn koeken bakken, voor ze met z’n allen op het potje kakken.’ Maar hierdoor blijven de getallen vast goed plakken! (en dat rijmt ook….)

Van 1 konijn tot 1 dozijn

Specificaties ‘Van 1 konijn tot 1 dozijn’

Auteur: Marc de Bel en Mie Buur | Illustraties: Jarne Daem | Uitgeverij: Houtekiet | 9789089245922 | 30 augustus 2023 | 40 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.