Mijn ABC boek, een kleurrijk prentenboek van Little Dutch

Eigenlijk iedereen kent het speelgoedmerk Little Dutch wel. Met lichte, mooie kleuren, zachte knuffels en te gek houten speelgoed een geliefd merk onder een grote groep ouders. Maar er is meer. Ze hebben sinds kort een fantastisch boek met alle letters van het alfabet. Met dezelfde lichte, mooie kleuren. Daarbij maken ze gebruik van super leuke afbeeldingen. Mijn ABC boek is een prachtig boek om cadeau te geven.

Mijn ABC boek van Little Dutch

Mijn ABC boek van Little Dutch

Een beer met een badmuts die een boek leest in een boot. De flamingo zit op de fiets en heeft een fototoestel om zijn nek. Zie je wat er in de fietsmand ligt dat ook met een f begint? De vrolijke en grappige illustraties van Little Dutch maken van letters leren een feest! Op de achterkant van het boek staat een QR code die je kunt scannen om de complete woordenlijst te vinden. Mijn ABC boek is niet uitgegaan van een bepaalde lesmethode, zo kan hij door alle kinderen gebruikt worden.

Het belangrijkste uitgangspunt bij het maken mijn ABC boek is geweest om bij elke letter een leuke en grappige illustratie te maken. De illustraties nodigen uit tot interactie. Spelenderwijs leren kinderen zo verschillende woorden die allemaal met dezelfde letter beginnen. Het boek is dan ook zeer geschikt voor peuters en kleuters, maar ook voor kinderen in groep 3 is hij nog erg leuk om te gebruiken. Er staat geen tekst bij de illustraties, behalve de letter waar het om draait.

Letters C & D

Voor welke woorden is gekozen in dit boek?

Wanneer je alle Nederlandse woorden naast elkaar zou liggen zijn er natuurlijk heel veel die met dezelfde letter beginnen. Bij het maken van dit boek is zoveel mogelijk een mix gemaakt van simpele basiswoorden, uitbreidingswoorden en moeilijke woorden. Er is voor gekozen om tweeklanken (ei, ij, ui) onder de beginletter te zetten en om voor y (i-grec of Griekse ij) te kiezen als 25ste letter in het alfabet. Omdat je de woordenlijst kunt downloaden hoef je niet alle woorden zelf uit te zoeken (tja ik denk niet altijd direct aan Yeti moet ik eerlijk bekennen). Dat vind ik een super tof extra bij dit ‘mijn ABC boek’.

Letters K & L

Maak er een leuk spel van

Vind je zoon of dochter het leuk om met letters bezig te zijn? Maak er dan een leuk spel van. Maak zelf kaartjes met de letters van het alfabet (of pak letters van een spel dat je hebt liggen zoals hubelino abc of rummikub). Deze kun je dan gesloten of open op tafel leggen. Laat je zoon of dochter een letter pakken. Welke letter is het? Zoek deze samen op in het ‘Mijn ABC boek’. Welke woorden horen er bij deze letter? Kunnen jullie samen nog meer woorden bedenken die niet op het plaatje staan? Naast dat het leuk en gezellig is, is het ook super goed voor de binding van ouder en kind om zo heerlijk samen bezig te zijn.

Letters M & N

Samen creatief bezig zijn met Mijn ABC boek van Little Dutch

Ben je ook graag creatief bezig? Kinderen wel en dat is fantastisch. Je kunt dit ook combineren met dit leuke ABC boek. Zoek op pinterest naar kleurplaten die passen bij de letters of ga samen iets maken. Gebruik verschillenden materialen zoals wasco, vingerverf en kleurpotloden bijvoorbeeld. Scheur samen vouwblaadjes in kleinere stukjes en plak ze op. Voor iedereen is er wel iets leuks te vinden. Zo ben je gezellig samen bezig en spelend leren is altijd leuk. Naast dat je bezig bent met letters ben je zo ook bezig met de ontwikkeling van de motoriek met het scheuren, verven en kleuren.

Mijn ABC boek van Little Dutch achterkant

Specificaties Mijn ABC boek van Little Dutch

Hoofd auteur: Mercis Publishing | Hoofd illustraties: Little Dutch | Uitgever: Mercis Publishing bv | eerste druk: januari 2023 | 28 pagina’s | ISBN: 9789056479299 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Minke
Delen is enorm lief

Ik vind lezen erg leuk en vind het dan ook super tof dat ik voor StoerLeesVoer mag schrijven. Verder ben ik werkzaam als juridisch assistent bij Wageningen Universiteit sinds een aantal maanden. Mijn hobby's zijn creatief bezig zijn met de Bijbel, gebruik van essentiële oliën, lezen en uitstapjes maken met mijn gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.