SuperSint Sinterklaas als superheld – een spannend verhaal

Stel je voor je bent dol op Superhelden. Je leest in het park en een meneer komt naast je zitten. Je vertelt die meneer wat je heel graag zou willen van Sinterklaas. Nog meer superhelden boeken, maar in het echt wil je een superheld in het echt ontmoeten. Wat zou jij doen als die meneer dan zegt dat SuperSint ook een superheld is?

hoofd supersint

Vol fantasie

SuperSint

Toen ik deze vraag aan mijn dochter stelde, moest ze even nadenken. Zonder het boek verder te lezen kwamen we in een leuk gesprek. Sinterklaas is inderdaad wel een held dat hij zoveel cadeaus uitdeelt aan alle kinderen en soms zelfs aan papa’s en mama’s en opa’s en oma’s. Maar de pieten zijn degene die heel knap door schoorstenen klimmen, en die afluisteren wat er in sommige huisjes gebeurt om nog meer te weten over de kinderen. Maar op een paard rijden op de daken zonder dat de mensen daar wakker van worden, ja dat is toch eigenlijk ook best wel heel erg knap. Ze wist ook wel welke superhelden zij zou willen ontmoeten. De Teen Titans, al begreep ze ook wel dat dat getekende figuurtjes waren en geen echte mensen. Dat kon je heel goed zien op tv.

SuperSint

De meneer op de bank vertelt aan Marie, het meisje op de bank, over SuperSint. Zo was er een avontuur met drie vissers die vals werden beschuldigd van diefstal. Sint kwam aanvliegen en vertelde de prins de waarheid over de jongens.

Marie riep enthousiast SuperSint!

Ook was er een avontuur met 3 mooie zussen. Ze wilden trouwen met hun vriendjes, maar ze waren arm en hadden geen geld voor een jurk. Sint bracht een zak vol munten naar de meisjes waardoor ze konden trouwen.

Weer riep Marie enthousiast SuperSint!

En als laatste vertelde de meneer op de bank ook nog het verhaal van de storm op zee waarbij hij de golven liet ophouden met stormen en allemaal mensen redde.

Maar nu had Marie geen tijd om te roepen. Haar hond Odin liep namelijk achter een eend aan over het ijs en viel krak door het ijs. De meneer op de bank viste hem uit het wak..

Jij bent SUPERSINT!

Odin en Sinterklaas

SuperSint

Achterin het boek staan nog leuke weetjes over Odin en Sinterklaas. Ze hebben namelijk een hoop gemeen! Ik heb nooit geweten dat Sinterklaas ook kon vliegen.. Superheld of niet. Het is in elk geval een mooi prentenboek om voor te lezen, of voor groep 3 en 4 kinderen om zelf te lezen. Prachtig prentenboek op rijm van Zilveren Griffel en Gouden Penseel winnaars Maranke Rinck en Martijn van der Linden over de heldendaden van Sinterklaas. Ideaal voor kinderen die net als mijn dochter dol zijn op superhelden 😉

Het avontuur van SuperSint

Wil jij de avonturen van SuperSint in het echt beleven? Jaarlijks is in het Limburgs Museum de doe-tentoonstelling Het avontuur van SuperSint te bezoeken, waarin je spelenderwijs kennis maakt met de avonturen van Sinterklaas.

Meer reviews boeken van Sinterklaas vind je via deze link

Specificaties SuperSint

Auteur: Maranke Rinck & Martijn van der Linden | Uitgeverij: Leopold | 9789025878160 | december 2019 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven hond humor jezelf zijn kat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld whodunnit zoekboek

SuperSint
Footer5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.