SuperSint Sinterklaas als superheld

Stel je voor je bent dol op Superhelden. Je leest in het park en een meneer komt naast je zitten. Je vertelt die meneer wat je heel graag zou willen van Sinterklaas. Nog meer superhelden boeken, maar in het echt wil je een superheld in het echt ontmoeten. Wat zou jij doen als die meneer dan zegt dat SuperSint ook een superheld is?

Vol fantasie

SuperSint

Toen ik deze vraag aan mijn dochter stelde, moest ze even nadenken. Zonder het boek verder te lezen kwamen we in een leuk gesprek. Sinterklaas is inderdaad wel een held dat hij zoveel cadeaus uitdeelt aan alle kinderen en soms zelfs aan papa’s en mama’s en opa’s en oma’s. Maar de pieten zijn degene die heel knap door schoorstenen klimmen, en die afluisteren wat er in sommige huisjes gebeurt om nog meer te weten over de kinderen. Maar op een paard rijden op de daken zonder dat de mensen daar wakker van worden, ja dat is toch eigenlijk ook best wel heel erg knap. Ze wist ook wel welke superhelden zij zou willen ontmoeten. De Teen Titans, al begreep ze ook wel dat dat getekende figuurtjes waren en geen echte mensen. Dat kon je heel goed zien op tv.

SuperSint

De meneer op de bank vertelt aan Marie, het meisje op de bank, over SuperSint. Zo was er een avontuur met drie vissers die vals werden beschuldigd van diefstal. Sint kwam aanvliegen en vertelde de prins de waarheid over de jongens.

Marie riep enthousiast SuperSint!

Ook was er een avontuur met 3 mooie zussen. Ze wilden trouwen met hun vriendjes, maar ze waren arm en hadden geen geld voor een jurk. Sint bracht een zak vol munten naar de meisjes waardoor ze konden trouwen.

Weer riep Marie enthousiast SuperSint!

En als laatste vertelde de meneer op de bank ook nog het verhaal van de storm op zee waarbij hij de golven liet ophouden met stormen en allemaal mensen redde.

Maar nu had Marie geen tijd om te roepen. Haar hond Odin liep namelijk achter een eend aan over het ijs en viel krak door het ijs. De meneer op de bank viste hem uit het wak..

Jij bent SUPERSINT!

Odin en Sinterklaas

SuperSint

Achterin het boek staan nog leuke weetjes over Odin en Sinterklaas. Ze hebben namelijk een hoop gemeen! Ik heb nooit geweten dat Sinterklaas ook kon vliegen.. Superheld of niet. Het is in elk geval een mooi prentenboek om voor te lezen, of voor groep 3 en 4 kinderen om zelf te lezen. Prachtig prentenboek op rijm van Zilveren Griffel en Gouden Penseel winnaars Maranke Rinck en Martijn van der Linden over de heldendaden van Sinterklaas. Ideaal voor kinderen die net als mijn dochter dol zijn op superhelden 😉

Het avontuur van SuperSint

Wil jij de avonturen van SuperSint in het echt beleven? Jaarlijks is in het Limburgs Museum de doe-tentoonstelling Het avontuur van SuperSint te bezoeken, waarin je spelenderwijs kennis maakt met de avonturen van Sinterklaas.

Specificaties SuperSint

SuperSint

Auteur: Maranke Rinck & Martijn van der Linden | Uitgeverij: Leopold | 9789025878160 | december 2019 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.