Er zit een beer in de trein; een komisch misverstand

Er zit een beer in de trein; ik hoor je denken wat voor verhaal wordt dit? Nou ik kan je vertellen, dit is een heerlijk avontuurlijk verhaal voor kinderen. Want wat doet die beer in de trein? En misschien nog belangrijker; hoe komt hij er weer uit?

Er zit een beer in de trein

Er zit een beer in de trein

Tijl gaat met zijn opa naar de dierentuin, met de trein. Tijl heeft zijn lievelingsknuffel meegenomen en opa heeft koekjes bij zich. Ze zoeken een plekje in de trein en wachten tot de trein vertrekt. Van geen kwaad bewust..

Er stapt een man in de trein en ineens ontstaat er paniek. De man roept dat de beer in een kooi moet zitten en maakt zo de andere reizigers bang. Het verhaal gaat van coupe naar coupe en wat er dan allemaal gebeurt!

Uitgesproken illustraties

Voor er zit een beer in de trein heeft Rosalien Helsen de illustraties verzorgd. Wat een feestje lijkt me dat om voor dit verhaal aan de slag te gaan. Rosalien heeft gekozen voor een tekenwijze die ik kenmerk als waarheidsgetrouw met een vleugje cartoon. Alles wat je ziet zou er zo in het echte leven ook uitzien, maar heeft toch een beetje weg van een cartoontekening. De benen van mensen zijn net wat langer dan normaal, het ene poppetje heeft net wat grotere ogen en die chique dame in de trein heeft wel een wat langere nek. Toch geeft het je een gevoel van herkenning; je zou zo het verhaal in kunnen stappen.

bladzijde

Wat gebeurt er allemaal in de trein?

Ondanks het feit dat er een beer in de trein zit en iedereen daar iets anders van vindt of over vertelt, gebeurt er nog veel meer. Mijn dochter is diegene die de meeuw opmerkt die een lekker frietje zit te eten en de cavia in de kooi. Staat het deurtje nu open?

Er gebeurt veel in en om de trein en dat vind ik leuk aan dit boek. Wanneer je het boek een keer hebt gelezen/gezien, heb je vast nog niet alles gezien. Er zit een beer in de trein laat je ontdekken! Je kan best even naar de bladzijdes kijken zonder je te vervelen. De tekst is kort en simpel en dat leest fijn weg. Er zit een beer in de trein is een groot boek en leent zich er dus lekker voor om op de bank te gaan zitten met je kind en lekker weg te duiken in dit boek. Heerlijk!

Er zit een beer in de trein
wat zie je allemaal?

Grappig verhaal

Het verhaal in er zit een beer in de trein vind ik wel grappig. Het laat zien hoe een verhaal kan veranderen en meedeinen op de invulling van mensen. Feiten worden verdraaid of er worden juist dingen weggelaten of toegevoegd; hoe wordt de boodschap aan het einde geïnterpreteerd door de desbetreffende persoon?

Er zit een beer in de trein is eigenlijk een grappig verhaal voor kinderen over een situatie die in het echte leven niet snel zal voorkomen, maar wel leuk is om te beleven in dit boek.

Er zit een beer in de trein

Specificaties Er zit een beer in de trein

Auteur: Tom Wouters | Illustrator: Rosalien Helsen | Uitgever: Lannoo | Juni 2021 | 9789401467216 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.