Oom Harry en de Knetterkwabmachine, een bijzondere privédetective

Oom Harry en de Knetterkwabmachine gaat over Harry, die een niet al te slimme privédetective is. Hanne en Timmy gaan een nachtje logeren bij oom Harry waar zij zien dat hij al maanden geen opdrachten meer heeft gekregen. Maar dan komt ineens mevrouw Nuffel zijn kantoor binnen met de vraag om haar gekidnapte kater op te sporen. Hanne en Timmy gaan samen met hun oom op zoek en begint het super spannende en grappige verhaal van dit knettergekke boek!

Weetje over Oom Harry en de Knetterkwabmachine

Leuk weetje is dat dit verhaal al eens is verschenen in 1958 met de tekst De Knetterkwabmachine. Het verhaal en tekst is geüpdatet naar deze tijd en is opnieuw uitgebracht onder de naam Oom Harry en de Knetterkwabmachine.

De Knetterkwabmachine

Knetterkwabmachine

Oom Harry en de Knetterkwabmachine begint bij het bezoek van mevrouw Nuffel die als een wervelwind binnenstormt in het kantoor van onze detective. Haar kat Puttifoer is ontvoerd. Ze laat oom Harry de brief lezen die zij in de mand vond van haar kat. Hierin staat dat zij honderdduizend euro in een koffer moet brengen achter de grote eik in het park. Of anders…..

Op onderzoek naar de dader gebeuren er een aantal hilarische en spannende gebeurtenissen. Ze komen terecht bij professor Knetter waar zij te horen krijgen over de Knetterkwabmachine waar proefdieren voor worden gebruikt. Is Puttifoer hier misschien? En wat is die Knetterkwabmachine nou eigenlijk. En wat gebeurd er als oom Harry zelf wordt onderzocht door de Knetterkwabmachine.

oom harry en de knetterkwabmachine

Bizar grappig

Ik vind Oom Harry en de Knetterkwabmachine een super leuk en spannend verhaal. De onhandige oom Harry, de slimme Hanne en Timmy, de spierwitte Puttifoer, de gekke geniale professor Knetter en zijn hulpje Knoddel maken dit verhaal bizar maar geniaal.

Van vers geperst caviasap, fietspompsalami, knetterstraalpomp en nog veel meer van deze rare woorden vind je terug in dit boek. Ondanks deze bizarre maar grappige teksten is Oom Harry en de Knetterkwabmachine zeker ook spannend. Het leest makkelijk weg omdat je nieuwsgierig wordt gemaakt naar de volgende gekke en spannende gebeurtenis.

Ik had het boek oom Harry en de knetterkwabmachine zo uit ik kon niet stoppen met lezen. Geweldig boek voor mij zeker een 9 waard!!!

Specificaties Oom Harry en de Knetterkwabmachine

Uitgever: VanHalewyck| Auteur: Marc de Bel | 9789463830218 | juni 2019  | 144 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

oom harry en de knetterkwabmachine

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.