Het verhaal van Sinterklaas – Sjoerd Kuyper, een gouden boekje

Ik ben dol op de gouden boekjes. Een handig formaat boekje om in je boekenkast te hebben staan en altijd bijzondere uitgaves van bijzondere verhalen. In deze speciale uitgave van uitgeverij Rubinstein is door Sjoerd Kuyper het verhaal van sinterklaas opgeschreven.

Het verhaal van Sinterklaas

Het verhaal van Sinterklaas

Meester Tom heeft een vraag: Wie komt er zondag naar onze stad? Als de kinderen het antwoord geven heeft hij nog een vraag. Wie is Sinterklaas? Er wordt van alles geroepen. Oud, baard, hij rijdt op een paard en vaart op een boot. Dan zegt Pinar dat Sinterklaas geboren is in Turkije. Maar Linda zegt dat hij uit Spanje komt. Maar Pinar heeft gelijk. Meester Tom gaat verder met zijn prikkelende vragen en een leuke discussie tussen de kinderen ontstaat. De perfecte interactieve les met het verhaal van Sinterklaas ( aldus deze prille kleuterjuf 😉 )

De wereldbol wordt erbij gepakt en de kinderen vertellen waar Sinterklaas allemaal langs is gevaren op zijn grote zeilschip heel lang geleden toen er nog geen stoomboten bestonden. Maar waarom komt Sinterklaas nu alleen nog maar naar Nederland toe? Heel lang geleden kwam Sinterklaas met zijn vrienden, de pieten, naar Nederland. Ze logeerden in een herberg en hoorden opeens kinderen huilen en honden grommen en blaffen. De kinderen waren arm en bedelden om brood, maar de baas van de herberg had zijn honden losgelaten.

het verhaal van Sinterklaas

Sinterklaas knipte in zijn vingers en de honden waren stil. De kinderen mochten mee eten met zijn feestmaal, hij vierde immers zijn verjaardag. Sinterklaas besloot elk jaar terug te komen op zijn verjaardag. De baas van de herberg moest in de jutezak mee naar Spanje. Het verhaal van Sinterklaas.

En zo leren we nog veel meer in het verhaal van Sinterklaas! De verandering van zwarte piet naar roetveegpiet wordt ook heel duidelijk uitgelegd voor kinderen. En na afloop weet ik zeker dat je met je kinderen een mooie tekening gaat maken voor Sinterklaas en de pieten.

Illustraties

Alleen al bij het zien van de prachtige illustraties van Emanuel Wiemans in het verhaal van Sinterklaas word ik heel erg blij. Kinderen in alle bruin en roze tinten zodat ik het ook goed kan voorlezen in mijn eigen kleuterklas waar het een gezellige bonte mix is van allerlei nationaliteiten. Daarbij worden in het verhaal van Sinterklaas gebruik gemaakt van roetveegpieten. Voor die personen die dat belangrijk vinden handig om te weten.

  • Meer reviews boeken van Sinterklaas vind je via deze link
het verhaal van Sinterklaas

Specificaties het verhaal van Sinterklaas

Auteur: Sjoerd Kuyper | Uitgever: Rubinstein | 9789047626657 | December 2018 | 28 pagina’s | Meer informatie vind je hier of in de lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.