Fien en Teun spelen Sinterklaas en Pietje; een verhaal en meer

Fien en Teun hebben mijn hart gestolen sinds dat ik het boek Fien en Teun en het grote dierenfeest mocht lezen. Wat een leuke kinderen zijn Fien en Teun toch. Nu ligt het volgende boek van deze twee voor mijn neus en wel in Sinterklaas sferen. Fien en Teun spelen Sinterklaas en Pietje is niet alleen een verhaal. De woorden voorlezen, bakken, knutselen en zingen op de kaft trekken meteen mijn aandacht. Kan ik dit allemaal doen met dit ene boekje?

Komt dit boek je bekend voor op onze blog? Ook Joyce is gek op Fien en Teun en heeft een review van dit boek geschreven. Check hier haar review als je benieuwd bent naar haar leeservaring.

Fien en Teun spelen Sinterklaas en Pietje

Fien en Teun

Fien en Teun zijn twee heerlijk vrolijke figuren. Samen wonen zij op een boerderij en leren zij spelenderwijs van alles. Het concept Fien en Teun is groot; naast boeken en veel andere merchandise is er Avonturenpark Molenwaard en het Fien en Teun vakantiepark Molenwaard. Het avonturenpark is een heerlijke plek voor kinderen om lekker op ontdekking te gaan en op het vakantiepark kun je als gezin tot rust komen. Fien en Teun zijn populair bij kinderen en dat vind ik helemaal niet gek!

Het verhaal van Fien en Teun spelen Sinterklaas en Pietje

Fien en Teun mogen hun schoen zetten want Sinterklaas is weer in het land. Samen maken ze een mooie tekening en bedenken ze wat ze graag als cadeautje zouden krijgen van Sinterklaas. Een springtouw of toch een hark?
De tekeningen gaan in de schoen en ook de wortelen voor het paard staan erbij. En nu? Nu is het wachten totdat het avond wordt en Sinterklaas een bezoekje brengt aan hun boerderij. Maar pff wat duurt het lang voordat het avond is..

De tijd doden met bakken, knutselen en zingen

Nadat Fien en Teun de tekeningen hebben klaargezet in hun schoenen moeten zij de rest van de dag nog wachten totdat het avond is. Dan kunnen ze naar bed en des te eerder is het ochtend en kunnen ze in hun schoenen kijken. Maar wat ga je doen als je nog zoveel tijd over hebt in een dag? Nou in Fien en Teun spelen Sinterklaas en Pietje staan genoeg ideeën!

Bakken

Optie 1 is het bakken van speculaasbrokken. Met een aantal simpele ingrediënten zoals zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, bloem, een ei, zout, speculaaskruiden, amandelen en een klontje boter heb je alles bij de hand om deze speculaasbrokken te gaan maken.

Stap voor stap wordt alles uitgelegd met zowel tekst als illustraties. Handig voor de ouders om de aanwijzingen te lezen en tegelijk handig voor de kinderen om meteen een beeld te krijgen van wat er gedaan moet worden. Voor de tijd hoef je dit recept niet te laten liggen, want de bereidingstijd staat op 15 minuten en daarna gaat dit heerlijke baksel voor 25 minuten de oven in. Binnen een uurtje staat er een bord met speculaasbrokken op tafel. Geniet ervan!

Knutselen

Fien en Teun spelen Sinterklaas en Pietje en wat heb je daarvoor nodig? Juist een mijter en een pietenmuts en deze kan je met het sjabloon op de site FienenTeun.nl/Sinterklaas gaan maken. Hier download je het sjabloon en kan je na het printen hiervan aan de slag met het maken van je eigen mijter of pietenmuts.
Wat ga jij gebruiken om je mijter of pietenmuts zo mooi mogelijk te maken?

Fien en Teun spelen Sinterklaas en Pietje en gaan zingen

Na het bakken en knutselen is het tijd voor een liedje. Want wanneer Fien en Teun een mooie tekening hebben gemaakt en deze in hun schoen hebben gezet, zingen zij een liedje voor Sinterklaas. Er zijn heel veel leuke Sinterklaasliedjes die je kunt zingen en in dit leuke boekje worden er 5 liedjes uitgelicht. Hoe leuk is het om lekker te zingen terwijl je aan het bakken of knutselen bent?

Verhaal met een open einde

Fien en Teun spelen Sinterklaas en Pietje en na het maken van een tekening en het spelen is het tijd voor het avondeten. Teun kan niet wachten om naar bed te gaan, wat zijn mama echt heel raar vindt. Wat blijkt? Teun kan gewoon niet wachten tot het weer ochtend is om te zien of Sinterklaas een cadeautje heeft gebracht!
En dan is het verhaal klaar.. Wat ik soms storend in een boek of film vind is een open einde. Ik heb toch niet voor niets het hele boek gelezen om dan vervolgens een open einde te krijgen.

Maar bij dit boek vind ik het juist wel wat hebben. Je weet namelijk niet hoe het verder gaat met Fien en Teun. Wat zouden ze in hun schoen hebben gekregen van Sinterklaas? Hebben ze überhaupt wel iets gekregen? Dit open einde is wel goed voor het inlevingsvermogen en de fantasie van het kind. Ieder einde is mogelijk!

Fien en Teun spelen Sinterklaas en Pietje; een tip voor iedereen!

Sinterklaas boeken blijven leuk; jaar na jaar. In die categorie valt dit boekje ook. Het is klein, makkelijk door kinderen vast te houden, bevat een leuk en bondig verhaaltje en daarnaast nog leuke activiteiten. De tekeningen zijn zoals we Fien en Teun kennen; kleurrijk, waarheidsgetrouw en vrolijk. Een feest om dit boekje te lezen. Psst; dit boekje is een echte schoentip wat mij betreft. Niet te groot en gegarandeerd succes!

Specificaties Fien en Teun spelen Sinterklaas en Pietje

Auteur: Van Hoorne | Illustraties: Anet Vorst | Uitgever: Witte Leeuw | 9789492901705 | oktober 2020 | 24 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.