Leesje & Wurm – een grappig omkeerboek

Leesje & Wurm zijn twee kleine boekenwurmen. Allebei hebben ze hun eigen verhaal in dit grappige omkeerboek. Maar in het midden komen ze elkaar tegen, en versmelten hun verhalen tot één!

hoofd Leesje & Wurm hoofd

Lees de avonturen van Leesje & Wurm

Leesje & Wurm is een omkeerboek: aan de ene kant heb je het verhaal van Leesje, aan de andere kant begin je bij Wurm. In het midden ontmoeten ze elkaar. Leesje is wild en vurig en verzot op boeken. Ze bijt stukken en hapjes uit letters en prenten. Niks vindt ze zo lekker als een mooi verhaal! Nieuwsgierig springt Leesje van het ene naar het andere avontuur. Wurm is rustiger, maar ook hij glijdt dolgraag tussen woorden en beelden. Want ook al zijn verhalen nog zo woest, verdrietig of eng, in boeken voelt Wurm zich veilig. Hij kan erin verdwijnen en erin schuilen als in een warm nest.

Een grappig omkeerboek

Het is echt een grappig concept dat ‘Leesje & Wurm’ een omkeerboek is. Ik ben begonnen om de kant van Leesje te lezen. Het verhaal vloeit dan naadloos over in het verhaal van Wurm. Maar ook andersom had je het boek goed kunnen lezen. Het is heel knap bedacht hoe deze 2 verhalen bij elkaar komen, en ze elkaar versterken. Leesje & Wurm zijn qua karakter anders, en hebben elkaar nodig om het beste in elkaar naar boven te halen.

Een boek voor iedereen die houdt van lezen

Leesje & Wurm is een boek voor iedereen die van lezen houdt. Ze zijn allebei gek op lezen. Leesje is gulzig en haastig en heeft nooit genoeg en gaat overal snel doorheen. Wurm neemt meer zijn tijd, en kan zich echt verliezen in verhalen. Op een bepaald moment komen ze allebei op een plaat met daarop allerlei helden uit bekende kinderboeken. Als je goed zoekt, zie je beelden uit Max en de Maximonsters, Pippi Langkous, de Grote Vriendelijke Reus, Dribbel, Rikki, Winnie de Pooh, Jip en Janneke, Harry Potter, de kleine Prins, Wally en nog veel meer! Als boekenliefhebber kan ik hier heel enthousiast van worden. Naar deze platen kan ik echt blijven kijken. En ook voor jonge kinderen is dit heel leuk, net een soort zoekplaat!

Specificaties ‘Leesje & Wurm’

Auteur: Siska Goeminne | Illustraties: Frank Daenen | Uitgeverij: De Eenhoorn | 9789462916289 | maart 2022 | 48 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.