De TikTok hack – een nieuw deel voor alle TikTok fans!

Alle TikTok fans verzamelen! De TikTok hack is een nieuw boek over deze populaire app. Ik heb het vorige deel ook al mogen reviewen, en daar was mijn dochter zo enthousiast over, dat ze nu heel blij was dat er ook een tweede deel uitkwam. Dit keer gaat het over een gehackt account….

de tiktok hack

Wat als je account gehackt wordt? De TikTok hack

Yin wil beroemd worden. Of acrobaat. Op TikTok lijkt dat allebei mogelijk: haar acrodansjes krijgen steeds meer likes! Met dank aan Nova, haar beste vriendin, die stiekem als een echte pro Yins TikToks in elkaar zet. Hoewel Nova zelf niet op Tiktok mag, weet ze supergoed gebruik te maken van grappige trucjes, speciale effecten en filters.
Dan wordt Yins account gehackt. Er verschijnen TikToks waarin Yins vrienden voor gek worden gezet. Wie doet zoiets? En waarom. Yin weet niet zo goed wat ze moet doen. Want die pesterige TikToks worden stuk voor stuk een hit en zorgen voor superveel extra likes, views en volgers…

Een nieuw deel in deze TikTok serie

De TikTok hack is al het tweede deel over deze favoriete app onder tieners. Ook mijn eigen dochter vindt het heerlijk om filmpjes te maken, vooral met allerlei dansjes. En om dit soort filmpjes van anderen te bekijken natuurlijk. Het vorige boek: ‘De TikTok challenge‘ vond mijn dochter dan ook superleuk! Dit boek sluit dan ook perfect aan op de belevingswereld van de kinderen van nu.

De schrijfster Annet Jacobs is ook echt in het onderwerp gedoken, zo sluit ze ook echt aan op de TikTok trends van nu (zoals bekende TikTokkers, liedjes en hashtags). Ook de vormgeving maakt dit boek tot een succes. Het ziet er fris uit en leest gemakkelijk, omdat er niet teveel tekst op een bladzijde staat. Ook zijn de zinnen niet al té lang of ingewikkeld. Perfect dus ook voor kinderen die eigenlijk liever op TikTok zitten dan een boek lezen. Die gaan dit boek De TikTok hack zeker ook geweldig vinden!

tiktok serie
Beide boeken uit de serie

De gevaren van social media

Hoewel TikTok natuurlijk enorm leuk is voor kinderen, kleven er ook gevaren aan het gebruik van social media. Die kant laat dit boek ook niet onbelicht. Waar in het vorige deel een moeder haar dochter vooral waarschuwde over de gevaren van social media, staat dit keer je veiligheid en privacy centraal. Yin haar account wordt namelijk gehackt. En wat doe je dan als je account gehackt is? Dit boek maakt het met een spannend verhaal inzichtelijk hoe zoiets in zijn werk gaat, en wat voor ellende het kan opleveren.

Goed is het dat er achterin het boek van De TikTok hack ook nog wat informatie staat over dit onderwerp. Zo kunnen de kinderen lezen wat bijvoorbeeld een goed wachtwoord is, en wat je moet doen als je TikTok account echt gehackt is. Naast dat het verhaal dus ontzettend leuk en spannend is, is het ook nog eens heel leerzaam! Ik ben benieuwd of er nog een deel in deze serie komt. Mijn dochter hoopt in ieder geval van wel!

Specificaties De Tiktok hack

Auteur: Annet Jacobs | Uitgeverij: Witte Leeuw | 9789493236295 | juli 2022 | 96 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.