Miljonairskind Paniek in het pretpark – een serie geheimzinnige gebeurtenissen

Al eerder heb ik een deel gelezen van de serie ‘Miljonairskind’. Nu is het vierde deel verschenen: ‘Miljonairskind Paniek in het pretpark’. En dit is natuurlijk een gouden combinatie. Want ik vind deze serie sowieso al heel leuk én ik ben fan van pretparken. Wat wil je dan nog meer?

Miljonairskind Paniek in het pretpark

Een vierde deel in de serie Miljonairskind: Paniek in het pretpark

Zilver kan het niet geloven: zijn ouders kopen een pretpark! Ze toveren een vervallen park om tot Schatrijk, waar de bezoekers zich voor een dag miljonair kunnen wanen. Je kunt er zwemmen in het geld, racen van de gouden achtbaan en in het restaurant word je bediend door butlers. Het park trekt veel bezoekers, tot er vreemde dingen gebeuren…. Attracties lopen vast, de achtbaan ontspoort en mensen worden ziek van het eten. Zilver en zijn beste vriend Lennon gaan op onderzoek uit in het boek ‘Miljonairskind Paniek in het pretpark’. Iemand probeert het pretpark in een kwaad daglicht te stellen….

Weer een heerlijk boek

Tja…. ik kan niet meer zeggen: wat is dit weer een heerlijk boek zeg! Bij mijn vorige review had ik al aangegeven dat ik hoopte dat er nog een nieuw deel zou volgen, en gelukkig is dat er ook gekomen. Dit boek is weer totaal anders dan het vorige. Natuurlijk is de schrijfstijl weer net zo vlot en verlies je jezelf razendsnel in het verhaal. Maar het thema van het pretpark is echt verrassend gekozen en ik denk dat dit heel veel kinderen enorm aan zal spreken.

Miljonairskind Paniek in het pretpark is ook weer erg fijn te lezen. Als je er aan begint, is het moeilijk weg te leggen. Dat komt omdat dit verhaal toch ook wel echt spannend is. Er gebeuren rare dingen in het pretpark van Zilvers’ ouders, en tijdens het lezen krijg je af en toe een beetje buikpijn van de spanning: zou dit wel goed gaan?

plattegrond

Een pretpark als achtergrond voor een spannend verhaal

En het pretpark waar het verhaal zich afspeelt is echt fantastisch! Als kind (en stiekem eigenlijk ook als volwassene) zou ik willen dat dit attractiepark ook echt bestond! Spannende mijntreintjes, een Bubbelbaan en als eten een bladgoudburger, Goudstaven met mayo en een miljardshake. Heel leuk vind ik ook om te zien dat sommige attracties echt heel origineel bedacht zijn, dat zou een goede toevoeging zijn voor echte pretparken! En sommige attracties zijn gebaseerd op bestaande topattracties in grote pretparken, heel leuk om dit te kunnen herkennen.

Ik kan echt met een gerust hart zeggen dat ik zeker weet dat dit voor heel veel kinderen een favoriet zou kunnen zijn uit de schoolbibliotheek. Zeker ook voor kinderen die niet zo graag lezen. Dit boek is geen ‘graphic novel’, maar leest zeker net zo vlot! (en heeft ook gewoon weer leuke, toffe tekeningen) Kinderen zijn met dit boek dus ook echt een vlot lopend verhaal aan het lezen. Miljonairskind Paniek in het pretpark is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 9.

Voor mij is het nu weer balen dat dit deel alweer zo snel uit is. Ik kan dus alleen maar hopen op deel 5! (of 6, 7 en 8…..)

Benieuwd naar de andere delen van deze serie? Lees dan zeker ook onze andere reviews hierover:

Specificaties ‘Miljonairskind paniek in het pretpark’

Auteur: Ilona de Lange | Illustraties: Micky Dirkzwager | Uitgeverij: Leopold | 9789025883614 | 12 oktober 2022 | 144 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.