De side hustle – Een manier om extra geld te verdienen naast je vaste baan

Extra geld verdienen naast je vaste baan? Begin een side hustle! Zo heb je toch de zekerheid van je vaste baan, maar meer vrijheid, door je extra inkomstenbron. In dit boek leer je stap voor stap hoe je een goede side hustle kunt opzetten.

de side hustle

Naast je baan een extra inkomen met je ‘side hustle’

Een tijd geleden heb ik het boek ‘Ga hosselen’ mogen lezen. En dat vond ik zo interessant, dat ik ook wel heel nieuwsgierig was naar het ‘De side hustle’! Want als je meer wil leren over het opzetten van een goede hustle, dan zit je met dit boek goed.
Een side hustle is een project waar je hart sneller van gaat kloppen en dat je start zonder je huidige baan op te zeggen.
In dit boek heb je een handig stappenplan om in 27 dagen van idee naar actie te gaan. Dus: wacht niet langer met je idee, en start je hustle!

Hustle of hobby?

Er is iets wat dit boek heel duidelijk maakt: een hustle is niet hetzelfde als een hobby! Een hustle is echt een manier om een inkomen te garanderen naast je vaste baan. Je moet een hustle dus niet zien als een hobby: iets wat leuk is om mee bezig te zijn en wat je vooral veel tijd kost. Een hustle is echt een plan wat ervoor zorgt dat je extra zekerheid hebt. Je gaat je passie of goede idee gewoon omzetten in geld!

Maar een hustle is ook weer niet hetzelfde als het opzetten van een grote onderneming. Het boek ‘De side hustle’ neemt je aan de hand mee: stap voor stap en dag voor dag. Elke dag kom je een stapje dichterbij jouw perfecte hustle. Zo ga je de eerste week aan de slag met ideeën opdoen. De tweede week selecteer je je beste idee, terwijl je in de derde week al bezig gaat met je voorbereiden van de lancering van je hustle. In de twee weken die nog volgen verfijn je je idee verder.  

de side hustle

Fijn om een boek over geld te lezen

Ik hou van boeken over geld. Dat is toch een onderwerp waar je niet met iedereen over kunt praten. Maar geld is wel heel interessant. En kan ook heel leuk zijn! Wel moet je manieren zien om geld ‘te maken’. Daarom vond ik het eerste deel van ‘De side hustle’ het meest interessant. Dit gaat vooral nog over de fase waarin je ideeën gaat bedenken en alles nog mogelijk is. Maar dat vond ik ook wel meteen de keerzijde van dit boek: als je het toch niet voor elkaar krijgt om een goed idee te verzinnen, heb je ook niet zoveel aan de rest van het boek. Als je wel goede ideeën hebt, dan is de rest van het boek zeker nuttig en vooral heel praktisch.

Het allerleukste van het boek vind ik alle inspirerende verhalen van de mensen die een side hustle hebben opgezet. Aan de start van elk hoofdstuk, lees je een verhaal van een mooie bijverdienste van iemand. Heel tof om te lezen dat deze verhalen allemaal zo anders zijn. Dus nu is het alleen nog nadenken over een idee voor een eigen goede side hustle…. En laat dan het geld maar komen!

Specificaties De side hustle

Auteur: Chris Guillebeau | Uitgever: Kosmos Uitgevers│ 9789021582788│maart 2021│312 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

de side hustle
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.