Adem: Vuurstorm, een zinderend derde deel in de dystopie serie

Van de ijzige kou uit het tweede deel IJs komen we terecht in een zinderende hitte dit keer met onze vrienden Skye, Colin, River en Jazz. Adem: Vuurstorm is het derde deel uit de spannende apocalyptische dystopie boekenserie. Een serie waar ik vanaf boek 1 ingezogen ben en wat ik niet los kan laten. En ik moet nog bijkomen van dit deel..

hoofd

Adem: Vuurstorm

Skye, besmet door een dodelijk virus, trekt er alleen op uit om de jongeren van Noord-Brussel te bevrijden uit het kamp van de Vultures. Vastbesloten om haar tegen te houden, staken Colin, Jazz en River hun tocht naar Civitas. Dit zou een plek in Afrika zijn waar je nog kan leven zoals voor de klimaatverandering. Maar de Vultures geven zich niet zo gemakkelijk gewonnen. Bovendien zorgt de klimaatverandering voor verraderlijke obstakels: gemuteerde diersoorten, waterhozen op zee en een verwoestende vuurstorm. En onderweg ligt er ook nog een onverwacht gevaar op de loer! Adem: Vuurstorm is het zinderende derde deel.

‘Vier jongeren in hun zoektocht
naar hoop, geluk en liefde
in een wereld verwoest door de mens.’

Zinderend deel

Wauw, wat een zinderend deel is Adem: Vuurstorm! Van begin tot het einde geeft Nico je geen rust. Dit is het deel waarin tot nu toe het meeste gebeurd. Alles wat we eerder zijn tegengekomen: natuurrampen, nare mensen, geweld, gevechten en het zeer dodelijke virus zitten ook in dit deel. Tegelijk voegt Nico nog wat extra elementen toe. We maken nu echt kennis met de gemuteerde dieren en we gaan verder de wereld over!

De Vultures zijn een echte klassieke apocalyptische groep wat mij betreft. Bruut, genadeloos en bekleed met dierenhuiden. Deel 1 laat ons kennismaken hoe bruut deze groep is. In deel 2 zijn ze ook aanwezig al is het iets meer naar de achtergrond. Maar in Adem: Vuurstorm voert hun aanwezigheid in het eerste deel van het boek weer de boventoon. Wat een nare groep is dit toch. Brr maar tegelijk ook heerlijk dat ze weer meer aanwezig zijn.

Bruut en genadeloos

Ik heb het al in de vorige reviews aangegeven, de serie van Adem is geschikt vanaf 14 jaar. Maar het is verre van kinderachtig. Nico schrijft snel en filmisch, ook in Adem: Vuursyorm. Geweld en nare dingen worden niet geschuwd en dat maakt het beklemmende gevoel voor lezers van alle leeftijden voelbaar. Ik vind het zelf persoonlijk goed als in een jeugdboek zulke zaken aan bod komen. Het is toch een veilige omgeving om heftige dingen te ervaren. Tegelijk kan ik me voorstellen dat het voor sommige mensen teveel kan zijn voor die leeftijd.

In Adem: Vuurstorm komen onderwerpen aan bod als: onderdrukking, seksuele ongelijkheid, verlies, dood, moord, geweld, vechten en overleven. Maar tegelijk spelen er ook dingen als familie, liefde, vriendschap, overwinnen, opkomen voor jezelf en grenzen stellen. Hoop en moed houden ondanks alle tegenslagen. Er is een mooi evenwicht in mensen die gekleurd worden door nare en slechte keuzes en mensen die ondanks alles voor het “goede” kiezen en een puur hart houden. Juist door die heftige zaken in het verhaal te doen is de tegenhanger zo mooi. En laten we eerlijk zijn, in een apocalyptische toekomst, getekend door natuurrampen en honger gaan we nou eenmaal geen kumbaya’s zingen met elkaar. Dat zit helaas niet in de aard van de mens.

Apotheose

Adem: Vuurstorm werkt weer met een verhaal wat uit twee delen bestaat. Ook komen er wederom natuurrampen in voor. En als extraatje zijn de gemuteerde wezens meer aanwezig. De heftige gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op en even op adem komen is bijna onmogelijk. We lezen vanuit de verschillende karakters en zien ze nog meer groeien. Ook dit deel bevat een stukje uitleg aan het begin over wat er in de eerdere delen is gebeurd. Dus je zou het los kunnen lezen. Maar uiteraard raad ik wel aan om de serie in z’n geheel te lezen.

De apotheose komt in zicht van deze serie. Adem: Vuurstorm was een zinderend deel en zorgt ervoor dat het vuur in mij aangewakkerd blijft. Een vuur wat brandt om door te gaan met lezen en het slot van deze serie erbij te pakken. Ik heb zin om verder te lezen en tegelijk vind ik het nu al jammer om afscheid te moeten nemen van Skye, Jazz, Colin, River en kompanen. Maar eerst door met deze bloedstollende boekenserie.

Boeken uit de serie Adem

  1. Tsunami
  2. IJs
  3. Vuurstorm
  4. Oase
Adem: Tsunami

Muziek Adem: Vuurstorm

Ook in Adem: Vuurstorm komt weer muziek voor. Erg leuk als boeken deze toevoeging hebben. De diversiteit van beide nummers vind ik erg leuk. Van John Denver tot Radio Head. Gelukkig is in 2165 nog wat bekend over onze muziek nu..

Specificaties Adem: Vuurstorm

Auteur: Nico de Braeckeleer | Uitgever: Bakermat / Baeckens | 256 pagina’s | juni 2019 | 9789059246850 | Vanaf 14 jaar | Deel 3 in serie Adem | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.