Trilogie Sam Larssen, een Kobo exclusive original thriller

Vele kennen en hebben het al. Andere hebben beslist al eens van gehoord: een Kobo (e)- reader. Ik heb er al jaren eentje, al blijf ik fan van het papieren boek. Kobo is je boekwinkel op schoot. Gewoon zo vanuit je huis boeken bestellen, meteen downloaden en direct lezen. Kobo heeft meer dan 5 miljoen titels op voorraad in alle gangbare genres. Van klassiekers tot de nieuwkomers en meest gelezen van nu. Kobo gaat nu echter nog een stapje verder en komt met een exclusieve series die alleen via hen te lezen zijn. Hierbij is er ook weer keuze uit verschillende genres. Bijvoorbeeld de vierdelige serie over de BadBoys*. Vier superknappe broers die miljonairs zijn én om zo verliefd op te worden. Er zijn verschillende feelgood-romans zoals de ‘Liefs uit…*’ serie. Zoek je meer spanning dan zijn er ook thriller-series zoals deze trilogie van Sam Larssen.

Zo mocht ik voor Kobo de driedelige serie van auteur Leslie Anne Stevens lezen.Namelijk: ‘Verloren onschuld’, ‘Duivelse liefde’ en ‘Gestolen verleden.’ Deze serie gaat over Sam Larssen. Dit is een privédetective die gespecialiseerd is in het opsporen van vermiste personen.

kader trilogie Sam Larssen

Synopsis: deel 1 Verloren onschuld

Een vermist kind…
Een misdaadsyndicaat dat over lijken gaat…
Als de eerste dode valt begint de klok te tikken…

Verloren onschuld is het eerste deel van de Sam Larssen trilogie. Wanneer de veertienjarige Meredith van Beuningen-Heijmans op een dag verdwijnt uit het huis van haar welgestelde familie, meldt haar moeder Thérèse zich bij Sam Larssen, een privédetective gespecialiseerd in het opsporen van vermiste personen. Ze is ervan overtuigd dat haar dochter ontvoerd is. De politie heeft echter na een kort onderzoek besloten dat ze is weggelopen. Sam verdiept zich in de gerespecteerde en adellijke familie Van Beuningen-Heijmans, die al eeuwenlang een grote rol speelt in de Nederlandse politiek en het bedrijfsleven. Maar hij wordt niet bepaald door iedereen met open armen ontvangen.

Ondanks alle tegenwerking ontdekt hij dat er zich heel wat duistere zaken afspelen achter het smetteloze en indrukwekkende imago. De familie heeft vele vijanden en lijkt ook nog eens betrokken te zijn geraakt bij een internationaal misdaadsyndicaat, actief in drugssmokkel, mensenhandel en prostitutie.
Sam begrijpt al snel dat Meredith in groot gevaar verkeert, en dat hij haast moeten maken wil hij haar levend terugvinden. Gaat dat lukken in dit eerste deel van de trilogie over Sam Larssen?

trilogie Sam Larssen verloren onschuld kobo

Synopsis: deel 2 Duivelse liefde

Sam Larssen wordt gevraagd om hulp bij het opsporen van Linda Vredesteijn, een studente psychologie van wie al een tijd niets meer is vernomen. Linda is altijd al een beetje dwars geweest en haar vrienden denken dat ze zich weer in een of ander avontuur gestort heeft. Maar haar zus vreest dat er iets ernstigs met haar gebeurd is. In deze deel twee van de trilogie van Sam Larssen. Al snel ontdekt Sam dat Linda connecties had met Stellar. Dit is een cult onder leiding van de charismatische Raja die mensen leert hoe ze zich los kunnen maken van hun materiële bestaan. En zo vervolgens weer zin kunnen geven aan hun leven. Linda is in de maanden voor haar verdwijning gezien in het gezelschap van een aantal Stellar-leden, maar Raja claimt nooit van haar gehoord te hebben.

Wanneer Sam het nieuws ontvangt dat er in Drenthe, vlak bij het plaatsje Exloo, een paar weken eerder het lichaam van een dode vrouw is gevonden. Krijgt de zaak onverwacht een vreemde wending. Want, hoewel is vastgesteld dat het om een andere vrouw gaat, wordt bij haar lichaam wel het identiteitsbewijs van Linda aangetroffen. Wat is de connectie tussen de vrouw, Linda, en Stellar? En lukt het Sam om de waarheid boven tafel te krijgen voor het te laat is in deze deel twee van de trilogie over Sam Larssen.

duivelse liefde thriller kobo original

Synopsis: deel 3 Gestolen verleden

Op een druilerige ochtend ontdekt privédetective Sam Larssen het lichaam van de kunstenares Helma de Vries-dos Santos in een flat in de Amsterdamse Van Galenbuurt. Ze blijkt te zijn vermoord en haar lichaam is op beestachtige wijze toegetakeld. Terwijl hij buiten op de politie wacht, vraagt Sam zich af of het toeval is dat juist híj het lichaam ontdekt of dat er opzet in het spel was. Hij krijgt de opdracht om de dochter van Helma, Sofie, die na de moord spoorloos is verdwenen, op te sporen in dit derde deel van de trilogie van Sam Larssen.

Sam duikt in het verleden van Helma en komt erachter dat zij in de jaren tachtig hoorde bij een anarchistische commune. Hij komt in zijn zoektocht naar Sofie een internationale bende op het spoor die handelt in ontvoerde kinderen en stuit daarbij op iets geheel onverwachts, dat zijn hele leven op zijn kop zet: een aanwijzing dat deze bende misschien iets te maken heeft met Sams eigen familie en verleden… Kan hij Sofie vinden voor er nog meer doden vallen in dit derde deel van de trilogie over Sam Larssen?

gestolen verleden kobo thriller trilogie

De trilogie van Sam Larssen is lekker bingelezen

Wat me als eerste opviel bij alle drie de covers van de trilogie van Sam Larssen was de mysterieusheid die ze uitstralen. Je kan voelen dat er iets verborgen ligt, dat er iets onheilspellends te gebeuren staat. Ook de synopsissen maakte me nieuwsgierig. Altijd leuk om met een nieuwe ‘held’ kennis te maken. Ik had alleen zelf het idee, voordat ik met lezen begon, dat privédetective Sam Larssen een vrouw zou zijn. Waarom weet ik niet en het maakte verder ook helemaal niets uit, maar ik moest eerst wel even omschakelen.

Ik merkte meteen dat ik goed in het verhaal zat. Door de constante opgebouwde spanning was er de neiging om constant door te blijven lezen. Dit komt door de levendige schrijfstijl en de boeiende personages. Alle personages doen ertoe in het verhaal. En waar je in het eerste deel nog op hoopte, namelijk dat de hoofdpersonen meer uitgewerkt gaan worden in de volgende delen, wordt helemaal waargemaakt. De bijfiguren, zoals bijvoorbeeld de familie uit het eerste deel ‘Verloren onschuld*’ krijgen ook alle aandacht. De familieband wordt goed uitgewerkt en de angst over hun verdwenen dochter is voelbaar. Toch stokken de verhalen hier en daar door wat momenten zonder spanning en/of te veel opsomming. Ook is de trilogie over Sam Larssen, maar misschien komt dat gewoonweg omdat ik een meer ervaren lezer ben, soms wat voorspelbaar.

trilogie Sam Larssen kobo original thriller

Thema’s van trilogie Sam Larssen boeken

Het is niet zo dat de schrijfstijl per boek veranderd in deze trilogie over Sam Larssen. Ook de opbouw en het spanningsniveau is in alle drie de delen gelijkwaardig. Deel twee, ‘Duivelse liefde*’ heeft occultisme als thema, dat zal niet iedereen liggen. Ik had geen moeite met dit onderwerp. Al vond ik het tweede deel wel wat langdradig. Maar met wat goede plotwendingen en een spanningsboog die toch elke keer weer wat strakker aangespannen wordt, lees je dit tweede deel ‘Duivelse liefde’ ook zo uit

Alleen het derde deel van de trilogie over Sam Larssen telt ruim 500 bladzijden. De andere twee zijn de helft. Daarom lees je die delen wel snel achter elkaar uit. Het zijn typisch ‘lekker bingelezen’ boeken. Wel zou ik zelf iedereen aanraden de delen in de goede volgorde te lezen. Zo krijg je meer affiniteit met de hoofdpersonages en herken je de opsporingsmethode op een gegeven moment.

Daarin zit ook een beetje het gevaar. De verhalen zijn qua opbouw, schrijfstijl en gebeurtenissen gelijkwaardig. Maar daardoor is de uitdaging er voor de lezer op een gegeven moment wel van vanaf. Althans zo ervoer ik het. Desalniettemin is de spannende serie over privédetective Sam Larssen met de boeken ‘Verloren onschuld’, ‘Duivelse liefde’ en ‘Gestolen verleden*’ van auteur Leslie Anne Stevens, een hele aardige spannende en onderhoudende nieuwe thriller-serie. En erg leuk dat hij exclusief te downloaden is voor Kobo readers.

Exclusieve Kobo ebooks

Ik ga de exclusieve boeken zeker in de gaten houden na het lezen van deze Kobo exclusive trilogie over Sam Larssen. En misschien ook maar eens op zoek naar een nieuwe Kobo reader voor al dat moois wat nog te wachten staat om gelezen te worden. Ook informatie daaromtrent kun je vinden op hun eigen site. Goed om te weten is dat er ook een exclusieve Kobo luisterboeken serie is voor wie wil luisteren in plaats van lezen.

Ook heeft Kobo een goede aanbieding om het eens te proberen. Kijk daarvoor op hun website en zie dan onderstaand aanbod bijvoorbeeld op hun site:

  • Onbeperkt lezen met Kobo Plus Lezen tijdens een gratis proefperiode
  • Krijg onbeperkt toegang tot e-books met een Kobo Plus Lezen-abonnement.
  • Probeer het 30 dagen gratis uit en betaal daarna € 9,99 per maand. Opzeggen kan altijd.
  • Meer lezen over Kobo Plus
quote

Specificaties Trilogie Sam Larssen: Verloren Onschuld, Duivelse liefde, Gestolen verleden

Auteur: Leslie Anne Stevens | Uitgeverij: Kobo Originals | Uitgave: uitsluitend e-book (zonder kopieerbeveiliging DRM) | Geschikt voor: Android (smartphone en tablet) / Kobo e-reader / Desktop (Mac en Windows) / iOS (smartphone en tablet) / Windows (smartphone en tablet) | Eerste uitgave: 2022, 2023 | Boekenserie genre: thriller, detective, psychologische thriller | ISBN Verloren onschuld* 9781774538357 | ISBN | Duivelse liefde* 9781774538364 | ISBN Gestolen verleden* 9781774538371| Meer informatie vind je bij Bol*

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Trilogie Sam Larssen kobo
Footer 8 met bol verwijzing
Noelle
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Noëlle van deleestrein. Ik lees van alles en veel! Voor deleestrein schrijft ik al sinds 2012 recensies op Blogspot. Daarnaast leidt deleestrein ook al sinds 2012 een boekenclub waarin zeer divers door 8 leden gelezen wordt. Ik lees zelf ook graag diverse genres (al kan sciencefiction haar boekenhart echt niet blij maken), oude klassiekers en het nieuwste wat uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.