De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen, een onwijs grappig boek

De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen. Ja, hij is binnen! En dezelfde dag is hij uitgelezen. Tja, dat is altijd het leuke en het minder leuke van boeken. Je kan er niet mee stoppen. En als een goed boek uit is. Dan heb je er de balen van. Want, dan zou je wel weer opnieuw willen beginnen. Dat is ook wat mijn dochter (8) deed. Ze heeft het boek 3 keer achter elkaar gelezen. En daarna mocht ik het ook nog lezen voor het naar bed gaan. Ze kan er geen genoeg van krijgen. Waarom niet? Lees vooral verder over dit nieuwe deel van De waanzinnige boomhut, deze keer met 143 verdiepingen. Van Andy Griffiths en Terry Denton.

voorkant

Wat is er zo leuk aan?

Als ik aan mijn dochter vraag wat er zo leuk is aan de waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen laat ze mij dat zien. Onderaan iedere pagina staat aan de linkerkant een woord en aan de rechterkant staat de uitleg. Die uitleg slaat af en toe nergens op. En dat vindt zij ontzettend grappig. Een voorbeeld? voorbeelden noemen. Daarnaast staan er hilarische verhalen in. Verhalen in een verhaal dus. En hoe ziet het nou met die boomhut? Nou ik vind dat het eigenlijk niet gaat over een boomhut. Maar, dat zie ik helemaal verkeerd. Want het verhaal speelt zich af in de nieuwe verdiepingen van de boomhut. Mijn dochter vindt het een geweldig boek. Ze begrijpt niet alles en dan leest ze het nog een keer, om het wel te begrijpen. En er gebeuren hele rare dingen in de verhalen. Dat vindt ze leuk.

De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen. Het verhaal

Mijn dochter (8) vertelt het verhaal als volgt: Terry en Andy (ja, inderdaad, de schrijver en illustrator) willen op vakantie. En dan komen er ineens verschillende mensen mee, robots en dieren. Er komt ook nog een interviewer langs die steeds vragen stelt. En dan valt eigenlijk de vakantie in duigen. Ze gaan naar het bos. Daar horen ze iets en worden ze bang. Om niet bang te zijn zingen ze een lied. En dan komt Jill ineens uit het bos. Die is op hobbejakkenjacht gegaan. Als ze terug komen op de plek waar ze vandaan kwamen is iedereen ineens weg. Daarna verdwijnt Terry en daarna Jill. Dan is Andy alleen. Hij wordt geholpen door een laars. En hoe het verder afloopt of wat een hobbejak is. Tja, dat kan je beter zelf lezen.

Wat gebeurt er nog meer?

In de waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen zitten ook andere verhalen. Zoals het verhaal over het enge huis. Waarbij het eigenlijk alleen gaat over een donker, donker huis. zo gaat het hele verhaal. In een donker, donker huis. Was een donkere, donkere trap. En die donkere, donkere trap ging naar een donkere, donkere deur. En ga zo maar verder. De waanzinnige boomhut heeft vele delen. En in ieder deel gebeurt er wel iets geks, zoals bijvoorbeeld een ruimtegevecht. In de waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen gaat het dus over de hobbejakkenjacht. En ook eerdere karakters komen weer terug, zoals meneer Grootneus.

Specificaties De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen.

Uitgeverij Lannoo | auteur: Andy Griffiths | illustrator: Terry Denton | Vertaald door Edward van de Vendel | 9789401482288 | januari 2022 | 320 pagina’s | Meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of ga via deze link naar Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.