Heksenwinkel – een nieuw deel van deze hekserige serie

Yes! Elsie Pekel en Magenta Spits zijn terug en beleven nieuwe avonturen. Heksenwinkel is het derde deel in de serie over deze personages. Deze vlot leesbare boekenserie van Kaye Umansky is geweldig voor iedereen die van humor en een vleugje magie houdt. Ik was enthousiast dat ik het nieuwe deel van deze serie mocht reviewen. Ook benieuwd naar de nieuwe belevenissen van Elsie Pekel en Magenta? Lees dan snel verder!

Heksenwinkel

Heksenwinkel: een toverwinkel in het dorpje Kleinbrugge

O nee! Magenta Spits opent een heksenwinkel… in Kleinbrugge! De mensen in Kleinbrugge houden niet van wat anders is. Maar ze houden wel van roddelen. En deze keer is Elsie Pekel het mikpunt – er doen geruchten de ronde dat ze magische krachten heeft. Het helpt niet dat de rode heks Magenta Spits besluit om een winkel in Kleinbrugge te openen. Naast Pekels warenhuis. Een toverwinkel. Al snel wordt het kleingeestige stadje overspoeld met heksen. En dan loopt het echt uit de hand….

Een superleuke serie

Heksenwinkel is inmiddels al het derde boeken in deze serie. Ik heb beide andere delen ook al mogen reviewen. In het eerste deel ‘Heksenweek‘ maak je kennis met Elsie Pekel. Ze woont in een klein stadje en op een dag komt de rode heks, Magenta Spits, bij haar binnenstormen. Ze zoekt iemand die een week op haar betoverde toren kan passen in het Krommevingerwoud. Zo begint Elsies avontuur. In het tweede deel ‘Heksenwens‘ schiet Elsie Magenta te hulp om haar postorderbedrijfje te redden.

En dit derde deel Heksenwinkel is dan weer een vervolg, waarbij Magenta inmiddels genoeg heeft gekregen van haar postorderbedrijfje, en denkt dat een winkel een veel gemakkelijkere manier is om geld te verdienen. Het fijne is dat dit deel start met een samenvatting van de voorgaande delen. (even een opfrisser voor het geheugen) Je kunt door deze samenvatting dit boek daarom ook los lezen. Dat is zeker goed te doen, maar eigenlijk is het gewoon leuker om lekker bij het eerste deel te beginnen. De boeken zijn zo leuk, dat het zonde zou zijn om die delen over te slaan!

serie boeken
De hele serie (tot nu toe) op een rijtje!

Vlot leesbaar en heel grappig

Heksenwinkel is opnieuw weer net zo grappig en origineel als de voorgaande delen. De avonturen van Elsie Pekel gaan niet snel vervelen. Het is ook heel leuk dat je de andere personages, die je in de voorgaande delen hebt leren kennen, steeds weer terugziet. Zo krijgen deze personages ook steeds meer invulling.

Heksenwinkel is echt een boek dat je pakt, en daarna niet meer neerlegt. Het leest zo vlot, dat je elke keer denkt: ‘ah, vooruit, nog een heel klein stukje’. Dit komt natuurlijk door het leuke verhaal vol humor, maar er zit ook zat vaart in. De lay-out is prettig, de letters zijn vrij groot en de tekst wordt regelmatig afgewisseld met geweldige illustraties van Ashley King. Dit boek is dus zeker ook weer een aanrader voor kinderen die niet zo van lezen houden, of het wat moeilijk vinden. En er is goed nieuws, want er gaat ook nog een vierde deel verschijnen: Heksenwinter. En daar kijk ik nu al naar uit!

Specificaties ‘Heksenwinkel’

Auteur: Kaye Umansky | Illustraties: Ashley King | Vertaling: Jesse Goossens | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047713180 | juli 2022 | 224 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.