Alles is reden voor een feestje

Toen ik dit boek voorbij zag komen bij De Vier Windstreken wist ik direct dat ik hem aan moest vragen. Immers alles is reden voor een feestje. Net zoals het op StoerLeesVoer een maand lang een feestje is omdat we een nieuwe blog zijn. Alleen hebben de dieren in het bos een andere reden voor een feestje.

boom vol uitdagingen

Alles is reden voor een feestje

Aan de voorkant van het boek “Alles is reden voor een feestje” kun je al goed zien dat het over een feestje gaat. We zien haas met een mooie strik om zijn nek met een grote mooi versierde taart, mol met een klein taartje en eekhoorn met een schaal voor lekkere nootjes. Ze lijken haast te hebben en nemen grote stappen. Wat zou hun reden voor een feestje zijn?

In een open veld in het bos staat een grote dikke boom. Daar mogen alle dieren hun advertenties ophangen, en dat zijn er nog al wat. Een mooie pagina om synchroon te tellen met je kind! Zijn blik valt op de uitnodiging van Eekhoorn. Ze wil een feestje geven omdat het zo’n mooie dag is.

Maar dat is toch geen reden voor een feestje? zeggen de andere dieren. Iedereen praat door elkaar, en Uil moet er bij geroepen worden. Zo mooi dat uilen altijd worden bestempeld tot het wijze dier van het bos!

“Alles waar je blij van wordt is reden tot een feestje”, zegt Uil.

Iedereen is druk

En dan is het hele bos druk. Slingers en ballonnen worden uit de kasten gehaald, taarten woorden gebakken en uitnodigingen worden geschreven. De hele boom hangt vol met uitnodigingen voor feestjes voor die avond om 8 uur! Iedereen heeft een reden voor een feestje gevonden. Van het vinden van een poetshulp, verliefd zijn, een nieuw huis, een nieuwe baan en ga zo maar door.

Maar er is een probleempje. Iedereen zit om 8 uur thuis in zijn eigen huis te wachten op visite, maar niemand komt. Haas gaat naar de grote boom. Alle uitnodigingen zijn weg en Uil nodigt iedereen bij hem thuis uit om negen uur.

En die wijze uil vraagt: Hoe kan er iemand op visite komen als iedereen zijn feestje vandaag viert op dezelfde tijd?

alles is reden voor een feestje

Samen een feestje vieren

Gelukig komt alles goed! Want is alles is een reden voor een feestje vieren en dat kun je ook prima samen met elkaar vieren op 1 plek! Wat een boel lekkers hebben ze en wat is het gezellig!

Een super leuk boek om met kinderen vanaf 3 jaar te lezen! Het biedt heel veel ruimte om interactief voor te lezen.

Van tellen, tot kleuren benoemen, vormen benoemen, dieren benoemen. En natuurlijk het antwoord op de vraag: is het handig als alle dieren om 8 uur een feestje vieren bij hun eigen huis?

alles is reden voor een feestje

Specificaties alles is reden voor een feestje

Auteur: Monique Berndes | Co-illustrator Dieter & Ingrid Schubert | Uitgever de Vier Windstreken | 32 pagina’s | februari 2016 | 9789051164435 | meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

23 reacties

  1. Graag doe ik mee voor mijn nichtje Amaly die graag wordt voorgelezen, dit boek zal zeker in de smaak vallen.

  2. Mijn schoonzusje is zwanger van haar eerste kindje. Ze wil de kleine graag veel gaan voorlezen omdat dat zo goed is voor de ontwikkeling. Dit leuke boek is daarom zeker welkom!!

  3. Mijn dochter van bijna 4 viert elke dag een verjaardag, van haar knuffel, pop, denkbeeldig vriendje, mij of zichzelf. Ze is helemaal in de ban van feestjes en zou dit boek heel leuk vinden

  4. Ik doe graag mee om dit leuke boek te winnen. Alleen het voorlezen ervan zou al een feestje voor mijn voorleeskindje en mezelf zijn. Ik volg je op Facebook en ook op Instagram.

  5. Zou zo leuk zijn voor de verjaardag van mijn nichtje…als er nu nog steeds zo weinig visite komt is het natuurlijk super leuk als de post een feest boek brengt!

  6. Met dit prachtige boek is wachten tot je aan de beurt bent of wachten tot je broertje of zusje klaar is met oefenen een echt feestje!

  7. Lijkt me een erg leuk boek en zou het graag voorlezen aan de kindjes op het kinderdagverblijf waar ik werk. Ik vind elke dag al die lieve blije gezichtjes zien echt een feestje!

  8. Mijn jongste dochter is bijna jarig & wat houden we allemaal van een feestje!! Dit verhaal past echt perfect bij haar & ik maak graag kans!!

  9. Bij ons is voorlezen alleen al een feestje, elke dag is het hier dan ook feest. Vaak meerdere keren per dag ❤ Zo’n mooi boek verdient het om vaak voorgelezen te worden, ik waag dan ook graag een kansje voor mijn dochter Anne-Sophie.

  10. Oh leuk leuk leuk !!! Ook hier waag ik dolgraag een kansje voor mee voor mijn 2 feestvarkens 🙂 We liken Je op facebook (jolijn kools) en volgen je op instagram (Jolijnjolijn18) en hebben hier ook allebei op gereageerd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.