De enorm eigenwijze eenhoorn gaat kamperen, echt hilarisch!

Wat een hilarisch (voor)leesverhaal is De enorm eigenwijze eenhoorn gaat kamperen. Na de eerste bladzijde waren wij fan van Dirk de eenhoorn. Dirk is geen typische glitter eenhoorn. Hij heeft altijd honger en doet niets anders dan poepen en scheten laten. En eerlijk is eerlijk dat alleen is al heel erg grappig!

De enorm eigenwijze eenhoorn gaat kamperen

Synopsis De enorm eigenwijze eenhoorn gaat kamperen

Alle kampeerspullen zitten in de rugzakken en de slaapzakken zijn opgerold… De Rode klas is er klaar voor om samen met hun beste eenhoornvrienden te gaan kamperen in het Wilde Woud. Een speciale kist vol met lekkers gaat mee, maar wel met een slot erop. Want met Dirk in de buurt is deze anders niet veilig. Zal het de kinderen lukken om in één keer hun tent op te zetten? En wie (of wat) maakt ’s nacht die enge geluiden? De enorm eigenwijze eenhoorn gaat kamperen is een hilarisch en spannende boek voor kinderen van 7-9 jaar.

Pip Bird

Geen glitter eenhoorn

Wat een heerlijk (voor)leesverhaal is De enorm eigenwijze eenhoorn gaat kamperen. Mijn dochter van zeven was eerst wat terughoudend. Maar met een tofeezuigende eenhoorn met een bellenblaasbibs kun je niet anders dan lachen. Dirk is duidelijk geen prachtige, naar cup cakes ruikende glitter eenhoorn. Maar deze kleine simpele altijd hongerige eenhoorn is wel trouw, dapper en onvoorstelbaar grappig. Hij is de beste eenhoorn BFF die Mira zich kan wensen.

Hij is een toffeestofzuiger EN hij heeft een magische bellenblaasbibs!

blz. 42 uit De enorm eigenwijze eenhoorn gaat kamperen

Mijn dochter is gek op prachtige eenhoorns maar ik merk dat ook Dirk al snel een speciaal plekje heeft veroverd in haar hart. En dit snap ik helemaal! Dirk is namelijk geweldig! En laten we eerlijk zijn voor een zeven jarige zijn poep en scheten altijd grappig. Dus wanneer je dit combineert met een eenhoorn zit je altijd goed.

grappig boek

Thema’s in De enorm eigenwijze eenhoorn gaat kamperen

Dit grappige (voor)leesboek zit vol verschillende thema’s. De enorm eigenwijze eenhoorn gaat kamperen gaat over… je raad het al… kamperen. Dit is samen met het eenhoornthema dan ook echt wel het hoofdthema. Daarna spelen vriendschap, vertrouwen en angst ook een rol in dit boek. Dit vind ik prachtige onderwerpen voor een kinderboek. Want juist uit boeken leren kinderen enorm veel. Zo leren ze dat het prima is als je iets spannend vind. En dat het heel erg fijn is om vrienden te hebben die voor je klaar staan en je helpen wanneer dat nodig is.

De enorm eigenwijze eenhoorn gaat kamperen

Alle boeken van De enorm eigenwijze eenhoorn

De enorm eigenwijze eenhoorn gaat kamperen is zeker niet het enige boek in deze knotsgekke serie over Mira en Dirk. Er zijn inmiddels al zeven delen verschenen en deel acht volgt nog dit jaar. Van het eerste deel hebben wij ook een review staan, dus ben je nieuwsgierig lees deze dan vooral.

Alle delen op een rij:

En in het najaar van 2023 volgt deel acht alweer. Namelijk De enorm eigenwijze eenhoorn gaat schatzoeken*. Hier kijken wij in ieder geval met veel plezier naar uit.

Hoe wild ben jij?

Wat De enorm eigenwijze eenhoorn gaat kamperen nog leuker maakt is de quiz achterin het boek. Hier kun je testen hoe wild je bent. Ben je net zoals Dirk en Mira? Of lijk je toch meer op een van de andere vrienden van dit duo. Mijn dochter had een gelijke score over drie verschillende duo’s. Ze is daarom zowel doordacht wild, trendy wild als speels wild. Deze quiz is een leuke speelse toevoeging aan het boek waarmee je nog heel even van het verhaal kunt genieten.

Wat vinden wij van De enorm eigenwijze eenhoorn gaat kamperen?

De enorm eigenwijze eenhoorn gaat kamperen is een vrolijk boek met een klein beetje spanning. Hij is geschreven voor kinderen van 7-9 jaar. Mijn dochter van zeven moest er hard om lachen en stiekem vond ik hem ook erg grappig. De kleine eigenwijze eenhoorn Dirk heeft iets vertederends. En dit maakt hem ondanks zijn iets wat knorrige persoonlijkheid wel weer enorm knuffelbaar.

Ik heb dit grappige boek voorgelezen aan mijn dochter. Samen hebben we echt kunnen lachen om het grappige avontuur van Dirk de enorm eigenwijze eenhoorn. Toch kon mijn dochter niet wachten tot het boek uit was. Want toen kon ze hem namelijk zelf gaan lezen! Ze heeft het zich gemakkelijk gemaakt op de bank en al snel had ze het eerste hoofdstuk uit.

Dus wat vinden wij van De enorm eigenwijze eenhoorn gaat kamperen? Nou, wij zijn fan! Wat een heerlijk grappig en beetje spannend verhaal. Wij kijken dan ook met veel plezier uit naar het volgende deel. En alle delen hiervoor moeten we denk ik maar eens opzoeken in de bibliotheek!

De enorm eigenwijze eenhoorn gaat kamperen

Ben je net zoals wij dol op verhalen over eenhoorns? Lees dan ook deze reviews eens:

Specificaties De enorm eigenwijze eenhoorn gaat kamperen

Auteur: Pip Bird | Illustraties: David O’Connell | Vertaler: Sandra C. Hessels | Uitgever: Veltman Uitgevers b.v. | 7 juli 2023 | 164 pagina’s | 9789048321193 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.