Maak je eigen dierentuin, een safari in eigen tuin

Wie wil er nu niet een eigen dierentuin in de achtertuin of het park om de hoek? Maak je eigen dierentuin staat boordevol leuke projecten, slimme safaritips, interessante dierenweetjes en prachtige illustraties.
Het boek is zo geschreven dat kinderen zelf op avontuur kunnen. Ze leren hoe ze verschillende dieren kunnen aantrekken en waar ze deze zouden kunnen vinden. Een heerlijk boek voor onderzoekende rangers.

Maak je eigen dierentuin

Maak je eigen dierentuin

Wist je dat een regenworm wel tien jaar oud kan worden? Of dat egels al zeventig miljoen jaar op aarde bestaan?

Dit inspirerende activiteiten-boek staat vol met weetjes en informatie over planten en dieren. Via interessante activiteiten ontdek je welke insecten, vogels en kleine zoogdieren er zoal leven in je tuin. Ook leer je hoe je je tuin nog aantrekkelijker maakt voor al deze dieren.

Een roodborstje heeft een terrein zo groot als een voetbalveld nodig. Jouw tuin is een onderdeel van zijn territorium.

Bladzijde 13 uit Maak je eigen dierentuin

Per hoofdstuk ga je op safari in je eigen tuin op zoek naar wilde tuindieren. Zo ontdek je o.a. de bodem, het gras, bomen en struiken. Ook word er uitgelegd wat je per seizoen kunt doen om meer dieren naar je tuin te lokken. En er word verteld wat er zo bijzonder is aan de nacht.

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar om zelf op onderzoek uit te gaan. Als je samen op avontuur gaat, dan is dit boek natuurlijk ook al leuk voor jongere kinderen.

Maak je eigen dierentuin

Verschillende seizoenen en de nacht

Naast alle plekken in de tuin waar dieren leven worden ook de verschillende seizoenen besproken. Wat ik hier zo leuk aan vind is dat in elk seizoen er weer andere dieren actief zijn. Ook staan er vele projecten in het boek, waardoor het niet uitmaakt of het winter, lente, zomer of herfst is. Er is altijd genoeg te ontdekken in je tuin. 

Ook is er in Maak je eigen dierentuin een compleet hoofdstuk over de nacht. De nacht brengt ook weer heel andere bezoekers. In dit hoofdstuk komt lichtvervuiling en de invloed hiervan aan bod. Ook staat er uitgebreid benoemd wat wij hier zelf aan kunnen doen.

Kortom Maak je eigen dierentuin is een zeer compleet en informatief activiteitenboek dat kinderen uitdaagt beter voor de natuur te zorgen.

Maak je eigen dierentuin

Project vogelsnacks

In Maak je eigen dierentuin staan vele leuke projecten, dus zijn wij natuurlijk ook een project ingedoken. Misschien nog een beetje vroeg, maar wij willen alvast vogelsnacks maken voor de winter. Er staan twee leuke opties in het boek. Wij hebben gekozen voor de pindaslinger. Het is best een lastig klusje, maar als je het samen doet is het erg gezellig. Toen deze af was hebben we de slinger direct een mooi plaatje gegeven in onze boom. En nu maar afwachten welke prachtige safaridieren hier op af komen…

project

Katja Staring

Katja is begonnen als freelance reisjournalist. Daarna is zij o.a. hoofdredacteur van Op pad geweest. Inmiddels werkt zij al 12 jaar als contentcreator- en maker op het gebied van groen en natuur.
Met haar blog Daily Greenspiration en Instagramaccount @DailyGreenspiration wil Katja haar volgers de natuur laten ontdekken. Doormiddel van mooie foto’s, interessante verhalen en handige tips hoopt zij mensen te inspireren. Met haar nieuwe boek Maak je eigen dierentuin weet zij nu ook kinderen te bereiken en te motiveren om goed voor de natuur te zorgen.

Illustraties

Maak je eigen dierentuin staat vol mooie illustraties. Het begint al als je het boek openslaat met de binnen kaft. Vervolgens staan er op elke pagina kleurrijke illustraties. Vooral de eerste pagina van het hoofdstuk bomen vind ik prachtig. Deze bijna sprookjesachtige illustraties zijn gemaakt door natuurillustrator Kim Merel. Met haar illustraties voor o.a. prentenboeken wil zij laten zien hoe speciaal de natuur is. En dat is haar met haar illustraties in Maak je eigen dierentuin zeker gelukt.

Boom

Specificaties Maak je eigen dierentuin

Auteur: Katja Staring | Illustraties: Kim Merel | Uitgever: KNNV Uitgeverij | 10 oktober 2022 | 112 pagina’s | 9789050118934 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

achterkant boek
footer 5

Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

8 reacties

  1. Wat een mooi boek, de kinderen en ik gaan altijd graag op onderzoek in onze tuin naar insecten en mooie bloemen en planten. En we kijken graag vogels en vlinders. Dus dit lijkt me een fijn boek om nog meer te ontdekken en te herkennen!

  2. Mijn neefje en nichtje gaan volgend jaar met hun ouders in een tiny house wonen, dit is een project van de gemeente vlakbij een natuurgebied. Je zou ook kunnen zeggen dat de kinderen dan een eigen dierentuin vlakbij huis hebben. Met dit leuke boek vol met tips en weetjes over dieren wordt het natuurlijk nog veel leuker om daar te wonen. Momenteel rijden ze in een camper door Europa. Zie hun avonturen op instagram (@famyljedream).

  3. Wat leuk, de tweeling hebben het telkens over spinnen in de klas, blijkt ook soort spinnenkast te zijn. Zo leuk dat ze met natuur bezig zijn. en met dit boek kunnnen ze nog meer inspiratie krijgen zowel de tweeling als school

  4. Wat een leuk boek. Naast moeder ben ik ook iedere zaterdag op scouting te vinden. Dit boek is ook leuk voor de kinderen daar.

  5. Heel gaaf en een mooi interactief boek om lekker met de kids bezig te zijn! Leuke blog ook om even lekker door te lezen op deze koude middag. Ik doe graag mee met de winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.