Kalm aan – een boek met 50 kleine natuurverwonderverhalen

Ik kan echt genieten van informatieve boeken over de natuur. ‘Kalm aan’ heeft een ontzettend originele insteek: je verdiept je in vijftig kleine wonderen die vrijwel dagelijks om je heen gebeuren en waar je normaal gesproken langsloopt.  

kalm aan

Kalm aan: rust in een drukke wereld

Dit boek ‘Kalm aan’ is een pareltje met vijftig natuurverwonderverhalen. Laat je door dit boek verwonderen over de natuur. Overal om ons heen vinden wonderen plaats in de natuur. Elke dag, ieder uur, verandert er van alles op sprookjesachtige wijze. Het gebeurt vlak voor je ogen. Maar toch zie je het vaak niet….
Als je kalm aan doet, ontdekt je wat er allemaal om je heen gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan hoe varen bladeren uitrollen in de zon. Hoe een spin een web weeft. Hoe een lieveheersbeestje opstijgt. Of hoe zalmen tegen de stroom opzwemmen, duizenden kilometers ver terug naar hun geboorteplek, om de plek te bereiken waar ze gaan paaien.

Prachtige tekeningen van natuurverschijnselen

De tekeningen in ‘Kalm aan’ zijn van Freya Hartas. En wat een prachtige illustraties zijn dat! Dit is echt een boek om fijn op tafel te leggen en heerlijk door te bladeren. Elk thema wordt weergegeven door meerdere mooie tekeningen. Meestal ook in een soort van ‘stripverhaal’ waar je stap voor stap kunt zien hoe de ontwikkeling van dit natuurverschijnsel verloopt. Heel leuk om samen met je kinderen de verschillen te bekijken tussen de plaatjes.
Ook heeft ‘Kalm aan’ hele leuke weetjes. Zo heb ik uit dit boek bijvoorbeeld geleerd hoe golven ontstaan!

Bewustwording van de pracht van de natuur

De aanleiding van de schrijver om het boek ‘Kalm aan’ te schrijven is een hele mooie. Toen uitgever en schrijver Rachel Williams haar dochter weer eens haastig naar de opvang bracht, bleef het meisje staan bij een bloem. ‘Mama,’ vroeg ze. ‘Wat doet die bij daar nou?’ Op dat moment realiseerde Williams zich dat ze de tijd niet meer nam om naar de kleine wonderen om haar heen te kijken. Een wake-up call om kalmer aan te doen.

Dit boek is dus voor iedereen, die wat meer bewuster stil wil staan bij het leven en al zijn pracht. Het herinnert ons eraan om de wonderen van de natuur niet voor lief te nemen en ons niet te verliezen in de waan van de dag.
Wanneer heb jij voor het laatst met een open blik, net zoals een kind, naar de kleine wonderen om je heen gekeken? Ik denk dat ‘Kalm aan’ een mooi boek is om stil te staan bij hoe mooi het leven eigenlijk is en je hier ook samen met je kinderen over te verwonderen.

Specificaties Kalm aan

Auteur: Rachel Williams | Illustraties: Freya Hartas | Uitgever: Lemniscaat │ 9789047712695│maart 2021│128 pagina’s│Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.