Kermis in de nacht – een prentenboek zonder woorden

Goede prentenboeken hebben lang niet altijd woorden nodig. De illustraties vertellen het verhaal ook zonder woorden. Er zijn natuurlijk een aantal hele bekende prentenboeken zonder tekst, zoals bijvoorbeeld Monkie*, Alfabet, De gele ballon* en Eiland*. Nu kun je aan dat rijtje het boek ‘Kermis in de nacht’ toevoegen, over dieren uit het bos die ’s nachts stiekem lol gaan trappen op de kermis. Dat geeft natuurlijk geweldige plaatjes!

Kermis in de nacht

Op stap in de nacht: kermis in de nacht

Er staat een kermis aan de rand van het bos. De hele dag is het er feest geweest. Aan het eind van de avond gaan de mensen naar huis; de lichten gaan uit en het lawaai verstomt. Maar niet voor lang!
De dieren uit het bos willen op hun beurt plezier maken in dit kleurrijke fantasieland. Ga met ze mee en maak een wilde rit door deze magische, prachtige kermis in de nacht!

De magie van de kermis

Kermis heeft een magische aantrekkingskracht op kinderen. De lichtjes, de muziek, de felle kleuren en de geluiden. De spannende attracties, prijzen die te winnen zijn en lekkere dingen die je er kunt eten. Als kind keek ik vroeger enorm uit naar de kermis. En mijn eigen dochters zijn niet anders. Zodra de affiches in de stad worden opgehangen, kan het aftellen beginnen. Het boek ‘Kermis in de nacht’ zal alle kinderen die dol zijn op kermis zeker aanspreken. Maar deze kermis is niet luid en schreeuwerig, maar vooral heel dromerig en sfeervol. Echt het romantische beeld van een kermis. Prachtige lichtjes in een donkere nacht, een draaimolen en eendjes vangen. In het reuzenrad, de botsauto’s en de zweefmolen. De illustraties van Mariachiara Di Giorgio zijn gewoonweg prachtig!

Een verhaal zonder woorden

Kermis in de nacht is een verhaal zonder woorden. Het zijn niet alleen maar mooie illustraties van dieren op de kermis, maar je ziet ook dat ze van alles meemaken. Er zijn ook kleine mini-verhaaltjes in te vinden. Zo zit je in spanning of de dieren op tijd verdwenen zijn van de kermis, voordat de eigenaar van de kermiskramen weer terugkomt. En zie je dat een vos bij een spelletje op de kermis een goudvis in een zakje wint. Even later zie je hem met zijn goudvis in de draaimolen zitten, en op het eind van het boek zie je dat hij hem vrijlaat in de vijver. (terwijl je eerst denkt dat hij hem wellicht op gaat eten)

Dit soort kleine details maken dit boek echt ontzettend leuk. Je kunt in dit boek dus ook blijven kijken, er is zo veel te ontdekken! Kermis in de nacht is echt een plaatje, zo’n mooi boek, dat je het eigenlijk gewoon zelf moet bekijken!

Kermis in de nacht

Specificaties ‘Kermis in de nacht’

Auteur: Gideon Sterer | Illustraties: Mariachiara Di Giorgio | Uitgeverij: Christofoor | 9789060389164 | 21 september 2020 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.