Bij heldere maan – de zoektocht naar een levensverhaal

Toen ik Bij heldere maan tegenkwam en de cover zag, met een paard, voelde ik mij direct al aangetrokken. Ik las de flaptekst en wist daardoor meteen dat dit boek meerdere thema’s besprak. Liefde en paarden zijn twee van de vele thema’s. Die twee thema’s samen, is al een perfecte combinatie voor heerlijk leesvoer. Dus ik twijfelde geen moment om dit boek te lezen.

hoofd Bij heldere maan

Over Bij heldere maan

Bij heldere maan gaat over Allie. Zij heeft de droom om van de ranch van haar grootouders een centrum voor paardentherapie te maken. Haar oma draagt het plan van Allie een warm hart toe. Maar als oma (Dale) overlijdt, erft Allie de ranch niet. De ranch is verkocht aan een projectontwikkelaar. Allie wil graag antwoorden op haar vragen. In haar zoektocht naar die antwoorden, ontdekt ze het bijzondere levensverhaal van haar oma.

De hoofdstukken in Bij heldere maan wisselen steeds af tussen Allie en Dale. In de hoofdstukken over Allie, lees je over de zoektocht naar antwoorden. In de hoofdstukken van Dale lees je over wat zij toentertijd meemaakte. Als kind, puber en jongvolwassene. Een geschiedenis van de Grote Depressie tot aan de tweede wereldoorlog. Je leest hoe sterk Dale was tijdens die oorlog. Daarnaast lees je ook over de liefde tussen twee mensen, maar ook veel over liefde voor paarden. Doordat je ook over Dale leest, wat zij in het verleden heeft meegemaakt, begrijp je het hele verhaal beter.

Bij heldere maan is gebaseerd op het levensverhaal van de moeder van Elizabeth Musser.

Elizabeth Musser

Elizabeth is geboren in 1960 in de Verenigde Staten. Musser wist al van jongs af aan dat ze schrijfster wilde worden. In haar vroegere jaren kwam de passie voor creativiteit in de vorm van voornamelijk gedichten en korte verhalen. Ze is een Christelijke schrijfster. Haar geloof heeft een weg gevonden naar haar teksten, die ze ook graag met anderen wilde delen. Elizabeth schrijft veelzijdige romans met inhoud. Bij heldere maan is mijn kennismaking met haat.

Hieronder twee van haar korte gedichtjes:

Bron: https://elizabethmusser.wordpress.com/about-elizabeth/

Mooi vanaf de eerste bladzijde

Bij heldere maan is een vlot geschreven verhaal. Doordat de hoofdstukken worden afgewisseld tussen Allie en Dale, wordt het verhaal niet langdradig. Maar Elizabeth vertelt wel genoeg, zodat je het hele verhaal begrijpt en kunt volgen. Ik wilde graag weten wat er met oma Dale was gebeurd en wat haar grote geheim was. Daarnaast was ik ook reuze benieuwd of het nog zou lukken om de ranch te redden.

Ik heb echt genoten van dit boek Bij heldere maan. Ik heb dingen geleerd en regelmatig moest ik even huilen, waardoor ik het echt even moest wegleggen. Maar vanaf de eerste bladzijde is dit een mooi verhaal, de schrijfster neemt je helemaal mee in de emoties van de hoofdpersonen. Pas helemaal aan het einde lees je de spannende, maar ook geheel onverwachte ontknoping.

Andere boeken van Elizabeth Musser

Naast Bij heldere maan heeft Musser nog vele andere boeken geschreven. Een indrukwekkend lijstje!

Algerije trilogie:

Swan House-serie

Specificaties Bij heldere maan

Uitgever: KokBoekencentrum | Schrijver: Elizabeth Musser | Vertaald (uit het Engels) door: Carola van der Kruk- de Boer | oktober 2022 | 447 pagina’s | 9789029733427 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.