Wie het eerst liegt – een boek vol mysterie

Na het lezen van de flaptekst van Wie het eerst liegt in de brochure van Volt, werd mijn nieuwsgierigheid direct geprikkeld. Het klonk echt als een spannend kat-en-muisspel, zoals Lisa Gardner op de cover ook al aangeeft. Daarnaast riep de cover ook vraagtekens bij mij op. Is de persoon op de cover bang en verstopt ze zich? Of houdt ze iemand in de gaten? Wie is de persoon op de cover eigenlijk? Is dat hoofdpersonage Evie Porter? Of misschien wel de vrouw die de naam Lucca Marino gebruikt?

Wie het eerst liegt cover

Wie het eerst liegt samenvatting

Het leven lacht Evie Porter toe. Ze staat op het punt om te gaan samenwonen met haar vriend Ryan. Hij is hopeloos verliefd op haar. Wat Ryan echter niet weet, is dat Evie Porter niet bestaat. Hij is Evie’s nieuwste opdracht. Ze werkt incognito voor de mysterieuze mister Smith, die haar voor zijn praktijken inzet vaak zonder dat Evie van alle ins en outs op de hoogte is. Mondjesmaat ontdekt ze meer en ondertussen geniet ze van het leven met Ryan. Evie’s leven is al een aantal jaren een grote leugen… Dan wordt Evie op een feest voorgesteld aan Lucca Marino. Even lijkt de grond onder haar te verdwijnen, want Lucca Marino is Evie’s echte naam. Als de valse Lucca een paar dagen later verongelukt, weet Evie dat de ontmoeting een waarschuwing was. Evie heeft maar één vraag: wie is de volgende?

Wie het eerst liegt achterkant

Leeservaring Wie het eerst liegt

In het begin vond ik dat Wie het eerst liegt totaal niet vlot las en ik kwam er maar moeilijk doorheen. Pas op de helft van het boek maakte het verhaal meer vaart, las het fijner en werd het ook wat spannender. Vanaf dat moment wilde ik alleen maar doorlezen, terwijl ik daarvoor zelfs op het punt stond om te stoppen. Toch ben ik door gaan lezen, mede omdat dit een recensieboek is en ik er wel een goede mening over wilde kunnen geven. Ik ben erg blij dat ik door ben gaan lezen.

Je leest naast de hoofdstukken in het heden, ook hoofdstukken vanuit verschillende aliassen die flashbacks zijn naar het verleden. Door deze flashbacks wordt je meegenomen naar verschillende eerdere opdrachten. Dit geeft Evie’s karakter vorm, er wordt heel subtiel duidelijk hoe slim ze is en je ziet haar doorzettingsvermogen en overlevingsdrang.

Wie het eerst liegt is voor mij, ondanks de spanningsbogen die erin zijn verwerkt, geen echte thriller. Zeker de eerste helft snapte ik niet zo goed wat ik aan het lezen was. Dit werd vanaf de helft wel minder, maar vroeg het mij alsnog regelmatig af. Ik verloor regelmatig de weg door de mist en mysterie waarin ik ronddoolde. Dit betekent zeker niet dat de schrijfstijl van Elston niet goed is, sterker nog, ik denk dat ze dit expres gedaan heeft, om de lezer door te willen laten lezen tot het einde. Want richting de ontknoping vallen de stukjes pas echt in elkaar en wordt het volledige plaatje langzaam steeds zichtbaarder. Een ander belangrijk personage is meneer Smith, hij riep een hoop vraagtekens op. Wie is hij nou echt?

Conclusie

Wie het eerst liegt is een goed boek, vol mysterie en spanningsbogen, al komt het vanaf de helft van het boek pas op gang. Als je in het begin twijfelt of je door wilt lezen, gewoon doen. Het boek wordt echt beter!

Over Ashley Elston

Ashley Elston woont in North Louisiana met haar man, drie zonen en twee katten. Elston werkte tien jaar als fotograaf, waarna ze besloot fulltime te gaan schrijven. Elston is afgestudeerd liberal arts, dit is een kunstvorm van onderwijs die vijf hoofdstudiegebieden omvat: kunst, geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, natuurwetenschappen en wiskunde. In 2013 debuteerde ze met de spannende roman De regels van het verdwijnen*. Daarna verschenen nog enkele boeken van haar hand die echter niet allemaal vertaald zijn naar het Nederlands. Nu ligt haar laatstverschenen boek wel op de planken van de Nederlandse boekwinkels met als titel, Wie het eerst liegt.

Specificaties Wie het eerst liegt

Auteur: Ashley Elston | Uitgeverij: Volt | vertaald (vanuit het Engels) door: Hanneke van Soest (copyright Uitgeverij Volt) | 304 pagina’s | februari 2024 | 9789021463506 | Meer informatie bij je lokale boekhandel, bezoek hier de website van de uitgever Volt of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.